Mam problem bo nie mam nigdzie tego Gregora
Przeszukałem całą kopalnie, rozmawiałem z Taliasanem na GG i on mówił to co Tyson90 wyżej w spoilerze, ale w tamtym miejscu go nie ma, jest tam tylko kilka chrząszczy, a nigdzie indziej go nie mogłem znaleźć
Mam buga czy co ? Nie mam save przed tym.
No to widać złapałeś buga (to zadanie często łapie różne bugi) i niestety już tego nie odkręcisz. Przez to jesteś parę zadań w plecy, ale nie przejmuj się i graj dalej. A swoją drogą na pszyszłość rób co jakiś czas dodatkowe sejwy - to Ci w przyszłości może uratować kilkadziesiąt godzin grania (rzadko zdarzają się bugi iniemożliwiające postęp fabuły, jednak się zdarzają).
Tyson, powtórzę pytanie, które już się przewinęło:
Jest możliwość pozbycia się rosyjskiego dubbingu? Jesli tak to które pliki nalezy pozmieniać/pokasować?
Cóż, rano akurat odinstalowałem TDS, więc Ci dokładnej ich nazwy nie podam. To będą 2 pliki w folderze /Data/ folderu głównego gry, a ich nazwy powinny zawierać coś takiego: "DS_speech" lub "DarkSaga_speech" (to będą dość długie nazwy). Tylko zanim je usuniesz, zrób wcześniej ich kopię zapasową (na wszelki wypadek). Jak się upewnisz, że po ich usunięciu gra chodzi normalnie i nie ma dubbingu - wtedy możesz usunąć kopie. Pamiętaj, że są to DWA pliki. Usunięcie jednego spowoduje usunięcie tylko częsciowo dubbingu.
A swoją drogą dubbing jest w modyfikacji na wysokim poziomie (lepszy niż niektóre profesjonalne dubbingi do różnych gier).
Ja mam pytanie odnosnie noszenia dwoch mieczy: jak je zalozyc?
Sprawa moze wydawac sie banalna jednak ja juz probowalem wszystkiego i za cholere nie moge tego zrobic... Kazdy miecz jednoreczny moge zalozyc??? czy tylko te ze zwinnoscia?? 
Do lewej ręki przeznaczone są specjalne miecze. Rozpoznasz ich po tym, że są oddzielnie w ekwipunku w porównaniu do innych mieczy, są skierowane pionowo w dół i w opisie mają podane, iż służą do trzymania w lewej ręce. Jeśli się nauczyłeś walki dwoma mieczami, to nauczyciel powinien był Ci jeden taki mieczyk sprezentować. A włącza się je klawiszem 2 (góra klawiatury - tak jak łuki/kusze). Kiedy masz już założone dwa miecze i jeśli chcesz nimi prawidłowo walczyć, to wyciągaj broń wciskając klawisz 1 (tak jak do zwykłej broni). Jeśli wyciągniesz miecz klawiszem 2, to zamiast walczyć mieczem będziesz strzelać z niego jak z kuszy. Ot, taki sobie drobny bug.