Dark Saga/Mroczna Saga RU 456431 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 456431

Odpowiedzi 970

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
jeśli poprawiliście tylko TE kwestie dla "lepszej prezencji"
Jeśli o to chodzi, to są to filmiki z - że tak powiem - wersji prealfa spolszczenia, czyli z aktualnymi 51% tłumaczonymi tekstami (i przedmiotami). Żadnej dodatkowej edycji ani korekty na potrzeby filmika nie było. Wręcz przeciwnie - tak jak wspomniał Baggio - można tam dostrzec co najmniej kilka błędów, które zostaną naturalnie poprawione w procesie korekty, oraz powtórnej korekty po/podczas betatestach/ów.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

webcioo

webcioo

DreamVader
posty191
Propsy17
Profesjabrak
  • DreamVader
Jak już ukończycie spolszczenie to przy okazji zmieńcie czary tym czarnym magom to kiedyś przejdę tego moda :lol:

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Tutaj jest coś napisane o powstającym patchu: http://magic-team.net.ru/showthread.php?t=598

webcio, znasz rosyjski, ile ci zajęło dojście do tej komnaty, którą wcześniej opisałeś? Robiłeś wszystkie możliwe zadania, czy po prostu fabuła główna i czasem zadanie poboczne? Hmm? : D

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Jak już ukończycie spolszczenie to przy okazji zmieńcie czary tym czarnym magom to kiedyś przejdę tego moda :lol:
Powiem to raz jeszcze i liczę, że nie będę musiał tego znowu powtarzać: Nasz zespół, w obecnym składzie, który aktualnie zajmuje się spolszczeniem, NIE BĘDZIE wprowadzał żadnych dodatkowych zmian, które nie wiążą się z tłumaczeniem. W naszym założeniu jest przetłumaczenie wszystkich kwestii rosyjskich (dialogi, przedmioty, różnego rodzaju menu, mapy, kartki, notatki, ewentualnie - jeśli takowe są - obrazku/plakaty, filmiki). Jeśli chodzi o optymalizację gry, muzykę, zadania (jako takie), tekstury, marvin - to nie leży w naszej gestii. Do tego może zebrać się osobna grupa ochotników i zmienić w tym modzie, cokolwiek tylko chcą.

Tutaj jest coś napisane o powstającym patchu: http://magic-team.net.ru/showthread.php?t=598
Owszem. Tytuł tego tematu to:
Dark Saga: Патч 1.1 (ваши пожелания)
co w tłumaczeniu znaczy nie mniej, nie więcej niż "Dark Saga: Patch 1.1 (wasze życzenia).

Innymi słowy szykuje się od dawna, bo od 12 stycznia, tj. około 2 tygodnie po premierze moda, duża łatka, a forumowicze zgłaszają swoje uwagi i pomysły, które ich zdaniem powinien zawierać ów patch.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chcę nikogo popędzać, ale podobno od wczoraj miały być jakieś ciekawostki na Waszej stronie, a tu ani widu, ani słychu. Żurku wielkanocnego jeszcze nie przetrawiliście?  ;p

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Ciekawostki są, w lewym górnym rogu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hm, faktycznie, nie zauważyłem. Ale kiedy na nie klikam, to nic się nie dzieje.

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#327 2012-04-10, 23:31(Ostatnia zmiana: 2012-04-10, 23:50)
Hm, faktycznie, nie zauważyłem. Ale kiedy na nie klikam, to nic się nie dzieje.
Małe problemy, tyson90 jak znajdzie czas to naprawi to.; ) Po prostu reklama zakrywa i jest mała lipa. Jeśli cię kusi to ściągnij adblocka - pomoże.

Edycja. Można już spokojnie klikać ten dymek/chmurkę, jest tymczasowo w innym miejscu.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem adblocka, wszystko działa. Dzięki za pomoc.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Faktycznie, reklamy zasłaniały ów przycisk. Nie testowałem tego z wyłączonym adblockiem, więc nie miałem pojęcia, ża tak jest. W tym momencie tymczasowo umieściłem go w innym miejscu, w wolnej chwili to jeszcze dopracuję.
Ale i tak polecam adblocka, wtedy każda strona, nie tylko moja, jest o wiele przyjemniejsza dla oka i czytelniejsza.

Pozdrawiam.

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, taki błąd jest przy włączaniu instalatora:

http://screenshooter.net/6921293/bayjkwa

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ściągnij jeszcze raz, ponieważ, jak jest napisane, twój instalator jest uszkodzony.

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ściągnałem drugi raz.. ;s

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A skąd ściągasz? Nie możesz, jeśli istnieją, z innego źródła ściągnąć? Czy podczas pobierania, nie przerywa ci się połączenie? Po ściągnięciu, ile zajmuje instalator?

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ściągam ten cały plik, bez partów, nie przerywa, po ściągnięciu plik zajmuje 1gb

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sorry za double. Ściągnąłem jeszcze raz z oryginalnej strony bodajże, ma tera 1,4GB, zainstalowałem, ale moda - wtf nigdzie nie mna. Jest jakiś folder w Gothic II NK\SagaExt, i plik unistall, ale więcej swym czujnym okiem nie mogę znaleźć (chociaż instalowało się wszystko z godzinę, co na moim sprzęcie jest z deka niemożliwe)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No to w tym katalogu Gothic II NK\SagaExt powinieneś uruchomić DarkSaga.exe

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
W ostateczności masz jeszcze jedno wyjście: ściągnąć wersję kilkuczęściową. Bo jeśli chodzi o ten cały plik, to dałem linka, ale sam z tego nie pobierałem ani nie instalowałem, nie znam również pozytywnej opinii kogokolwiek o tej wstawce. A ta składająca się z partów jest sprawdzona i działa.

Cirmius

Cirmius

Użytkownicy
posty91
Propsy25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok. Problemem było to, że plik mod nie był w odpowiednim folderze (WTF) i nie było pliku .config . Nie mam, o dziwo, skryptów postaci i tak dalej. Co źle napisałem w tym pliku moda (nie jestem profesjonalnym modderem):

;
;   GothicGame.ini  --  DO NOT CHANGE!
;

[INFO]
Title=Dark Saga
Version=2.6
Authors=Piranha Bytes
Webpage=http://www.piranha-bytes.de
Description={\rtf1\ansi\ansicpg1252\pard\qc\lang1031\par Die offizielle Erweiterung \b Die Nacht des Raben \b0 ist eingebettet in das Originalspiel Gothic II.\par Ihr startet eine neue Partie Gothic II und befindet Euch wie gewohnt in Xardas Turm.\par Doch schon in den ersten Minuten spricht Xardas von einer neuen Bedrohung\par und er\'f6ffnet damit einen v\'f6llig neuen Handlungsstrang.\par\par Weitere Informationen finden Sie unter\par http://www.gothic2.de/addon\par\par}
Icon=Gothic2.exe

[FILES]
VDF=DarkSaga.mod
Game=Content\Gothic
FightAI=Content\Fight
Menu=System\Menu
Camera=System\Camera
Music=System\Music
SoundEffects=System\Sfx
ParticleEffects=System\ParticleFx
VisualEffects=System\VisualFx
OutputUnits=OU

[SETTINGS]
World=Oblivion_Darksaga.ZEN
Player=PC_HERO

[OPTIONS]
show_Info=0
show_InfoX=800
show_InfoY=7200
show_Version=1
show_VersionX=6500
show_VersionY=7200
show_Focus=1
show_FocusItm=1
show_FocusMob=1
show_FocusNpc=1
show_FocusBar=1
force_Subtitles=0
force_Parameters=

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
ja pobralem calos moda dark saga i dziala tylko mam probelm nie umiem rosyjskiego i nie umiem czytac tych dialogow
tylko dubbing troche rozumiem prosil bym jezeli to mozeliwe o jakiegos save ze zbroja mieczem i dobrym levelem z gory dziekuje

0 użytkowników
Do góry