Wiedźmin 2 159177 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 159177

Odpowiedzi 539

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Parę screenów na zachętę

Jak widzicie na tej rozdzielczości gra odpala mi się jak film z tymi czarnymi pasami podobnie mam w assassin's creed.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wiedźmin 2
#341 2011-05-21, 15:49(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 15:53)
grafika jest mimo tego zajebista, modele naprawdę zajebiste, szczególnie postacie, ubiory itp po prostu zrobili coś co wychodzi poza ramy rpg, w grach akcji spotyka się taką dbałość o detale szczególnie tych wojskowych, no to tutaj mamy to samo na wysokim poziomie. boli ta kolorowość, nadmiar czerwonego i tak dalej. pod tym względem w1 był kolorystycznie doskonały

To jest kwestia shadera. O ile pamiętam w UDK sprawa ogólnego odcienia lokacji to była kwestia przesunięcia kilku suwaków oglądając efekt bezpośrednio real time. Ciekawe czy edytor wiedźmina zaoferuje coś podobnego. Świetny jest AC1, gdzie takim prostym gównem każdemu miastu nadano oddzielny klimat. W AC2 właśnie za sprawą kolorystyki i innych takich wenecja była niesamowita, natomiast już w brotherhoodzie rzym był praktycznie pozbawiony klimatu i uwsteczniony względem poprzednich miast z serii.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#342 2011-05-21, 15:55(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 15:59)
jakbym miał porównywać to nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy w2 a arcania g4 jeżeli chodzi o bardzo ogólnie pojętą kolorystykę i działanie enginu.
Przecież kolorystyka w Arcanii, nie ważne co ma się ustawione, to istny śmiech na sali. Dodać do tego chujowy level-design wielu lokacji to już w ogóle wznosić ręce do nieba. :blink:  
Wiedźmin 2 z kolei nawet z przejaskrawionymi kolorami prezentuje się znacznie lepiej i ciekawiej.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wiedźmin 2
#344 2011-05-21, 18:14(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 18:19)
co do tego potwora na k we flotsam

Spoiler
jak do kurwy nędzy złapać trzecią mackę w pułapkę? dwie się udało bez problemu, a trzecia w nią napierdala i nic

edit. już wiem

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#345 2011-05-21, 19:37(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 19:39)
Poza koszmarnymi normalmapami jakby wyjętymi prosto z Obliviona to nie mam w zasadzie nic do zarzucenia tym konkretnym screenom. Chodzi mi o wyjątkowo puste tereny wokół Stewark, których jedynymi obiektami były jakieś małe drzewka z dupy powsadzane bez pomysłu, ponadto Stewark, które byłoby świetne, jest kompletnie zepsute swoją monotonnością i małym rozmiarem. Ponadto świat wygląda niesamowicie płasko, bez jakiegokolwiek urozmaicenia w siatce terenu. Podobnie zresztą kopalnie/jaskinie, które opierają się na zasadzie "wstaw x korytarzy" i nic więcej. Do tego trzeba dodać kolorystykę gry, która jest wyjątkowo jednolita, a co za tym idzie zwyczajnie nudna. Oczywiście mówię tu o początkowych lokacjach, dalej nie doszedłem bo questy Arcanii zwyczajnie zanudziły mnie na śmierć. Ale jedno muszę przyznać, drzewka są tam ładne.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#347 2011-05-21, 20:15(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 20:18)
W G3 też jest wykorzystywane speedtree, co nie zmienia faktu, że drzewa tam posysają. Poza tym miałem na myśli modele drzew iglastych.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wiedźmin 2
#348 2011-05-21, 20:58(Ostatnia zmiana: 2011-05-21, 20:59)
Przez 5 lat speedtree trochę się zmieniło. A 5 lat to dużo, jeszcze raz tyle i mamy Gothica 1.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Risen był niedawno wydany i dupa a nie ładne drzewa.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
wina piranii, nie moja :D

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o sam gameplay jedno niezmiernie mnie w Wiedźminie 2 irytuje - już oglądając wcześniejsze prezentacje wiedziałem że będzie mnie to irytować, zastanawiałem się po jaką cholibkę wprowadzono to, uprzykrzające grę,  rozwiązanie, pytałem się nawet Gopa na chacie o sens jego wprowadzenia...
Chodzi mianowicie o picie eliksirów... po jakiego grzyba żeby napić się, dajmy na to jaskółki, muszę najpierw wejść w medytację? W jedynce wiedząc że mogę spotkać kilka cięższych potworków klikałem raz w ekwipunku i już, po ptokach i do przodu. Natomiast tutaj muszę najpierw czekać aż wiedźmin usiądzie, potem czekać aż menu zaskoczy, potem kliknąć picie eliksirów, znowu czekać aż menu zaskoczy, wybrać eliksiry z kiepsko uporządkowanej listy, obejrzeć animacje picie eliksiru, obejrzeć losową animację ich zażycia (pomiędzy animacjami są oczywiście sekundowe przerwy) znowu czekać aż menu zaskoczy, wyjść z niego i czekać aż Geralt wstanie. I to wszystko tylko po to by wypić jeden cholerny eliksir na "krótko" przed walką. Ja wiem że to nie trwa tak długo, no ale do cholery, zwłaszcza na trudnym poziomie trzeba często pić eliksiry i aż cholera bierze jak się to widzi po raz setny.

Spoiler

WAH WAH WAH.

sauron
  • Gość
powiem tak, początek aktu drugiego jest wykurwisty, wszystkie rpg razem wzięte mogą błagać o litość :D  

gość który projektował ubrania jest kurwa genialny

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Wiedźmin 2
#353 2011-05-22, 00:04(Ostatnia zmiana: 2011-05-22, 13:08)
e tam III akt jest lepszy, po za jednym czymś co się nazywa
Spoiler
smok, na dodatek
Spoiler
trzeba go zabić...

Edit: Najgorszy ze wszystkich to chyba jest EPILOG, niezbyt ciekawy a przede wszystkim mało rozbudowany. Koniec gry jest jakby w połowie :|
Spoiler
Niby Geralt odzyskał pamięć, ale co z tego, że zabija się
Spoiler
Letho
skoro zakończenie jest niezbyt ciekawe

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!

Gruppenfuehrer Kereth

Wiedźmin 2
#354 2011-05-22, 08:52(Ostatnia zmiana: 2011-05-22, 08:53)
powiem tak, początek aktu drugiego jest wykurwisty, wszystkie rpg razem wzięte mogą błagać o litość :D  

gość który projektował ubrania jest córka rybaka genialny

A kogo obrałeś za swojego "przewodnika"?

Spoiler
Roche czy Iorweth?
[/spoiler]

Комиссар RBT

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Przeszedłem grę z
Spoiler
Roche'em
i ogólnie gra jest całkiem fajna oprócz wspomnianych wyżej eliksirów. Brakuje mi jeszcze tego, że Geralt nie skacze gdzie chce, a tylko w określonych miejscach. Pod koniec gry nie podobało mi się to, że
Spoiler
Roche, gdy został doradzą  Radowida zmienił tylko kolor i godło. Lepszy efekt by dało, gdyby zmienił też styl ubioru.
Zakończenie faktycznie mało ciekawe, ja
Spoiler
pozwoliłem Letho odejść.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@up Jak mogłeś
Spoiler