Wiedźmin 2 158898 539

O temacie

Autor

Zaczęty 18.09.2009 roku

Wyświetleń 158898

Odpowiedzi 539

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra mnie wywaliła jak dotarłem do jakiejś wsi. ;<

Co do sterowania, to u mnie nie jest tak tragicznie, ale wnerwia mnie to, że nie można zmieniać celu podczas ataku jak np. w Prince of Persia czy Assassin's Creed, tym bardziej, że system walki w sumie jest podobny(tylko prostszy). Ponadto czasem też nie trafia wrogów, chociaż teoretycznie powinien, ale tak to jest ok. Trochę wnerwia mnie też sterowanie, w którym jeżeli Geralt obróci się w miejscu, to musi jeszcze zrobić trzy kroki w tą stronę, wnerwia mnie to niemiłosiernie. Ponadto czasem nie zauważa obiektów wokół niego(drzwi, kufry) i trzeba pobiegać w kółko zanim wreszcie będzie można tego użyć. Ale i tak jest zajebiście, gra ma śliczną grafikę(i dużo fps!) i jeszcze lepszą fabułę, która przebija o głowę wszystkie Goticzki a nawet pierwszą część Wieśka.

sauron
  • Gość
Corka rybaka, nawet nie wiecie jak często się umiera bo Geralt po rzucie znakiem sobie stoi przez ulamek sekundy

dawno temu była taka gra, return to krondor, genialny rpg. była tam jedna misja w której trzeba było uratować dzieci z płonącego sierocińca, grałem wtedy na pc 386 chyba 133mhz, nie dało się przejść tej misji, ogień tak zjadał moc że nie dało się tego ukończyć, kilka miesięcy później wróciłem do tej gry tym razem z pierwszym cpu intela z mmx, ruszyło  :lol2:

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ogarnia ktoś siłowanie się?

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
która przebija o głowę wszystkie Goticzki a nawet pierwszą część Wieśka.
Ostatni Gothic wyszedł w 2006, więc jak grafika ma być gorsza (Arcania to nie Gothic)

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Wiedźmin 2
#284 2011-05-17, 21:02(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 21:09)
Ale mutt, sumcio napisał o fabule, która przebija gotiki.

Dobra, grafika ładna, super dialogi, są easter eggi. Nie uświadczyłem błędów w wyświetlanej grafice czy sterowaniu, smuci mnie że trochę przycinała na początkowym levelu, smuci też system walki, dalej nie wiem jak rzucać petardami, ale są ragdolle, są odcinane kończyny i można Aardem zrzucać wrogów z urwiska - to mi wystarczy :lol:

W jednej wiosce jest sprytne nawiązanie do Pudziana :lol:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#285 2011-05-17, 21:02(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 21:03)
fabułę, która przebija o głowę wszystkie Goticzki a nawet pierwszą część Wieśka.
Dziecię drogie.

Ojej, ecio purchaweczka moja mnie ubiegła. ; *

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobre, ale...
http://kotaku.com/5802729/altair-misses-the-haystack-in-the-witcher-2 :lol2:  :lol2:

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Komentarze mnie dobijają. Ludzie wszystko potrafią uznać za osobistą obrazę.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

W której i rozmowie z kim :D ?

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#289 2011-05-17, 22:30(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 22:30)
Dark, chodzi o pana imieniem Naizdup, pięściarz który wszystko robi od tyłu.
Ale w tej grze jest od cholery nawiązań - spieprzaj dziadu, więzień który źle wytatuował sobie drogę ucieczki, wpisy o czarodziejkach które powodują że inni mężczyźni zaczynają jeść kurczaka sztućcami - jest tego masa :ok:

Spoiler

WAH WAH WAH.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
W końcu dane mi było zagrać w tą grę i muszę powiedzieć że bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła kiedy pierwszy raz ją odpaliłem z ustawieniami Ultra to miałem 15 - 20 fps po zmianie na High 30 - 65fps wyłączyłem tylko rozmycie podczas ruchu w opcjach zaawansowanych nie dostrzegłem praktycznie żadnej zmiany która miała by wpływ na odbiór. Grafika jest piękna i nie da się jej opisać słowami to czeba zobaczyć muszę powiedzieć że to jest najładniejszy RPG w jaki grałem.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Komentarze mnie dobijają. Ludzie wszystko potrafią uznać za osobistą obrazę.
Nie rozumiem ich pierdolenia o elitarnosci pecetow i lekcewazeniu konsol. jak to sie ma córka rybaka do tego filmiku?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#292 2011-05-17, 23:00(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 23:07)
Sroka8888 - No dokładnie, grafika nawet na minimum wciąż jest niesamowicie szczegółowa, przy czym ma świetną optymalizację(u mnie waha się od 20 wzwyż, ale mam włączone do tego wysokiej jakości tekstury + aa). Przy czym nareszcie gra, która pchnęła w RPG dzisiejsze standardy graficzne. Po Arcaniach, Risenach i Two Worldsach 2 miło wreszcie popatrzeć na coś, co nie wygląda na lekko ulepszony silnik z czasów bloomu na wszystko.

Diegomir - To smutne, że przez tak długi czas profesjonalni twórcy gier nie potrafili zrobić niczego wyłamującego się z wszechobecnego kiczu i partactwa, podczas gdy jakaś banda trolli zrobiła grę, która jakością bije na głowę wszystkie inne tytuły niczym pieczareczka wyrosła na kupie światowego gówna.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś chce mi pożyczyć swojego kompa żebym mógł pograć sobie na nim w Wiedźmina?

Spoiler

WAH WAH WAH.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ktoś chce mi pożyczyć swojego kompa żebym mógł pograć sobie na nim w Wiedźmina?
150 zł/doba

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Wiedźmin 2
#295 2011-05-17, 23:24(Ostatnia zmiana: 2011-05-17, 23:24)
Jak mi potem kupisz lepszy to jasne. Ba! Mogę ci wtedy nawet swój zostawić. Znaj mą dobroć. :ok:

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Wiedźmin 2
#296 2011-05-18, 11:58(Ostatnia zmiana: 2011-05-18, 11:59)

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Wiedźmin 2
#297 2011-05-18, 15:11(Ostatnia zmiana: 2011-05-18, 15:32)
https://www.youtube.com/watch?v=9LZVbo1VEAU

córka rybaka co za gówno, dobrze że tego nie kupiłem -.-
PS. Kolejna rzecz dla posiadaczy wiedźmina - czy wy też nie możecie blokować zaraz po zrobieniu przewrotu? Tzn często chcę przewrotem dostać się blisko przeciwnika i następnie zrobić kontrę ale z tego co zauważyłem geralt po zrobieniu przewrotu musi zrobic krok lub dwa i dopiero potem ustawia sie do blokowania. ogolnie ta kiepska responsywność kierowanej postaci jest cholernie wkurwiajaca

Spoiler

WAH WAH WAH.

sauron
  • Gość
nie rozumiem czemu gówno, każdy widzi co bierze. co by nie powiedzieć oni się mocno starają żeby zrobić coś fajnego, w cenie pudełka. biorąc pod uwagę ile biorą dystrybutorzy a ile z tego trafia do producenta to nieraz szkoda o tym mówić. usprawiedliwiam cdpr w 100% zrobili coś fajnego, jak się komuś nie podoba to niech spierdala i ściąga pirata.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
kazz ty ściągasz pirata xD

0 użytkowników
Do góry