Dyskusja i opinie o modzie 524938 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 524938

Odpowiedzi 1281

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dyskusja i opinie o modzie
#1160 2011-07-21, 14:04(Ostatnia zmiana: 2011-07-21, 14:06)
Shergar, wybacz ale musiałem usunąć Twojego posta. Podawanie szacunkowych terminów to tylko kolejna pożywka dla idiotów, którzy i tak dat premiery wymyślili sobie z pięć, pomijając ten jedyny oficjalny (2008). Chyba już wystarczy.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Podałem tylko realny czas potrzebny na skończenie moda przy spełnieniu określonych warunków, a nie termin ukończenia moda :D

Ale ok, poczekamy na orka i zobaczy się na ile da radę pogrzebać przy CZ.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To nie ma nic do rzeczy bo ludzie jak to w zwyczaju i tak przemielą to na swoje. Co do tego terminu to też nie byłbym pewien. Oprócz skryptów pozostaje trochę grafiki, intro, outro i zapewne kilka rzeczy które wyjdą po drodze.

Plomba

Plomba

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie obiecujcie ludziom czegoś co jest nie możliwe :D

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
No kuhwa geniusz

Plomba

Plomba

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
No a jak  :D  :lol:  :lol2:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Plomba, ostatnio przeglądałem max 4 tematy i w każdym z nich napisałeś/piszesz jak jakiś idiota.
Pytanie, żeby coś podnieś, itp. wystarczy kliknięcie myszki(Gothic 2) czy trzeba jeszcze kliknąć "strzałkę w góre/W"(Gothic)? Myślę, że samo kliknięcie jest dużo wygodniejsze.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy

Pytanie, żeby coś podnieś, itp. wystarczy kliknięcie myszki(Gothic 2) czy trzeba jeszcze kliknąć "strzałkę w góre/W"(Gothic)? Myślę, że samo kliknięcie jest dużo wygodniejsze.

też uważam że jedno kliknięcie jest wygodniejsze ale jest również druga strona medalu, np. będąc u Laresa w G1 łatwo będzie jednym takim kliknięciem wziąść mu coś ze stołu (oczywiście przypadkowo) co skutkuje od razu atakiem ze strony Laresa i jego ziomków, ale mimo to i tak jestem za jednym kliknięciem

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
też uważam że jedno kliknięcie jest wygodniejsze ale jest również druga strona medalu, np. będąc u Laresa w G1 łatwo będzie jednym takim kliknięciem wziąść mu coś ze stołu (oczywiście przypadkowo) co skutkuje od razu atakiem ze strony Laresa i jego ziomków, ale mimo to i tak jestem za jednym kliknięciem
W Czasie Zapłaty nie będzie Laresa w swoim domku, o ile w ogóle Lares przeżył, więc to akurat obalone ;DD Tak czy siak pisząc mojego posta też myślałem o tym i w samym modzie może też być wiele takich sytuacji, ale to trzeba po prostu być uważnym. :)

LubiePlacki

LubiePlacki

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
1) Na około ile godzin przewidywany jest czas przejścia gry, wliczając w to zadania poboczne?
2) Jak wiele (tak na oko) jest zadań do wykonania?
2) Będzie można przejść grę łucznikiem? Nie będzie on odstawać poziomem od woja/maga?
3) ...a jeśli będzie gorszy, to wystarczy PN na inwestowanie i w siłę i zręczność, czy też taka postać będzie bd słaba?
4) System inwestowania w daną umiejętność będzie taki jak w NK, czy w G1? Czyli, że w NK od 30 pkt trzeba wydawać za jeden punkt siły 2 PN, od 60 - 3 PN i tak dalej, a w G1 przez cały czas tyle samo.
5) Kradzież kieszonkowa będzie na zasadzie G1 (możemy okraść daną postać ze wszystkiego co ma), G2 (zabieramy złoto i dostajemy expa), czy może jeszcze innej?
6) Kusze wymagają siły, czy zręczności?
7) Są jakieś bronie na zręczność?
8) Rozgrywka gończy się na obaleniu bariery, czy na czymś zupełnie innym?

Papirus Podcirus

Papirus Podcirus

Użytkownicy
posty16
Propsy5
  • Użytkownicy
Jedno kliknięcie odbija się też nad sterowaniem podczas walki.Z tego co wiem w G1 można było przeciwnika trzymać na dystans dzięki 2H broni cięciami poprzecznymi a w G2 nie ma takiego czegoś(jeśli się mylę poprawcie mnie)

Moro651

Moro651

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
mógłbyś juz dać spokój twórcom? wszystkiego się dowiesz, mod ma wyjść wkrótce  :wink:

Papirus Podcirus

Papirus Podcirus

Użytkownicy
posty16
Propsy5
  • Użytkownicy
Przecież do twórców to nie było  :ayfkm:

Moro651

Moro651

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Napisałeś to na sekundę przed moim postem :lol:

to było do użytkownika LubiePlacki  :D

Papirus Podcirus

Papirus Podcirus

Użytkownicy
posty16
Propsy5
  • Użytkownicy

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
1) Na około ile godzin przewidywany jest czas przejścia gry, wliczając w to zadania poboczne?
2) Jak wiele (tak na oko) jest zadań do wykonania?
2) Będzie można przejść grę łucznikiem? Nie będzie on odstawać poziomem od woja/maga?
3) ...a jeśli będzie gorszy, to wystarczy PN na inwestowanie i w siłę i zręczność, czy też taka postać będzie bd słaba?
4) System inwestowania w daną umiejętność będzie taki jak w NK, czy w G1? Czyli, że w NK od 30 pkt trzeba wydawać za jeden punkt siły 2 PN, od 60 - 3 PN i tak dalej, a w G1 przez cały czas tyle samo.
5) Kradzież kieszonkowa będzie na zasadzie G1 (możemy okraść daną postać ze wszystkiego co ma), G2 (zabieramy złoto i dostajemy expa), czy może jeszcze innej?
6) Kusze wymagają siły, czy zręczności?
7) Są jakieś bronie na zręczność?
8) Rozgrywka gończy się na obaleniu bariery, czy na czymś zupełnie innym?

1. Ciężko powiedzieć, myślę, że jakby się nie spieszyć, zrobić wszystko, wszędzie zajrzeć, etc. to 40h może i więcej.
2. Kiedyś to liczyłem, na pewno ponad 130.
3. No to zależy, ogólnie mechanika będzie doszlifowana podczas betatestów.
4. Niespodzianka :D
5. j.w.
6. b.z.
7. Tak.
8. Obalić to można browca, czy tam Gomeza. Zobaczysz.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Moro651

Moro651

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
zrobiliście 130 misji?  :blink:

Papirus Podcirus

Papirus Podcirus

Użytkownicy
posty16
Propsy5
  • Użytkownicy
W G3 jest ponad 600 ,ale to przecież nie PB tylko grupa modderska więc dobra robota :D

Moro651

Moro651

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
no właśnie  :ok:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
W G3 jest ponad 600 ,ale to przecież nie PB tylko grupa modderska więc dobra robota :D

Tyle, że świat Gothica 3 jest nieporównywalnie większy niż ten z "jedynki" do tego zadania w "trójce" skupiają się w większości na tym samym tyle, że dostajemy je od innego NPC.

Dla mnie pytania typu "czy zdobędę tyle punktów i tyle" "zniszczę tego osobnika?" itp. itd. mijają się z celem. Po co wiedzieć coś co sami dostrzeżemy w grze i dzięki temu będziemy mieli radochę?

0 użytkowników
Do góry