Dyskusja i opinie o modzie 525050 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525050

Odpowiedzi 1281

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
7.Zamierzacie udostępniać tutoriale efektów?

On chyba miał na myśli żebyście udostępnili skrypty waszych efektów z CZ na necie. Lub taką "niespodziankę" do moda dołączoną.

angarus

angarus

Użytkownicy
posty92
Propsy26
  • Użytkownicy
Mam pytanie, mianowicie: istnieje jakakolwiek szansa, że CZ zostanie wydany w lipcu?

Broń Boże was nie popędzam, niczego nie wymuszam itp., chce po prostu wiedzieć czy warto robić sobie nadzieje. Jak nie to trudno, pogram w jakieś nowsze rpg'i, na pierwszy ogień pójdzie risen ;)

diegot

diegot

Użytkownicy
posty62
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam pytanie, mianowicie: istnieje jakakolwiek szansa, że CZ zostanie wydany w lipcu?

Broń Boże was nie popędzam, niczego nie wymuszam itp., chce po prostu wiedzieć czy warto robić sobie nadzieje. Jak nie to trudno, pogram w jakieś nowsze rpg'i, na pierwszy ogień pójdzie risen ;)

Dołączam się do pytania...tylko z wyjątkiem risen bo w to już grałem

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
ja tez mam kilka pytan :D
czy w modzie wystapia nasi starzy przyjaciele czyli : diego milten gorn i lester?
czy mod bedzie mial intro? (obstawiam ze tak ^^ )
czy beda nowe luki i kusze?
czy do miecza runicznego mozna wlozyc kazda rune np. rune leczenia albo swiatla?
jak wam sie udalo nalozyc efekt na mieczu jak np na tym : http://i55.tinypic.com/2m3h0ub.jpg
nie wyamagam szybkiej odpowiedzi , pytania tylko z ciekawosci ^^

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

MrBiskup95

MrBiskup95

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Na początek, jesteście debeściaki  :ok:   i głęboki ukłon w Waszą stronę za ciężką pracę, którą robicie.
Ja mam "tylko" 2 pytania  :wink:   :
1. Czy system sterowania i wg prowadzenie postaci będzie podobne do G1, czy G2? Chodzi o to, żeby np. po ciosie od wroga, nasza postać nie przerywała kombosu/czaru. Sterowanie też było do dupy, dużo bardziej odpowiada mi to z dwójki.
2. Czy zamierzacie na YouTube umieścić jakieś tutoriale nt. moddingu? Bo jak się uczyć, to tylko od mistrzów  :D  .

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czy w modzie wystapia nasi starzy przyjaciele czyli : diego milten gorn i lester?

tak

czy mod bedzie mial intro? (obstawiam ze tak ^^ )

tak

czy beda nowe luki i kusze?

być może

czy do miecza runicznego mozna wlozyc kazda rune np. rune leczenia albo swiatla?

jedynie te służące do ataku

1. Czy system sterowania i wg prowadzenie postaci będzie podobne do G1, czy G2? Chodzi o to, żeby np. po ciosie od wroga, nasza postać nie przerywała kombosu/czaru. Sterowanie też było do dupy, dużo bardziej odpowiada mi to z dwójki.

pod tym względem jest dużo zmian na plus. nie znam szczegółów i nie wiem, czy jest to wzorowane na g2 ale z pewnością jest lepiej.

2. Czy zamierzacie na YouTube umieścić jakieś tutoriale nt. moddingu? Bo jak się uczyć, to tylko od mistrzów :D  .

nie zamierzamy. zwłaszcza, że na forum jest wszystko czego potrzebujesz.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Odnośnie pytania o premierę w lipcu. No way. Ork do końca lipca będzie pracował więc nie ruszy raczej moda. W tym czasie ja kończę szlifować fabułę i dodam to czego brakuje, więc w sumie to nawet dobrze. Mam nadzieję, że w międzyczasie ktoś wykończy jedną z lokacji. Po tym zostanie znowu sklecenie wszystkiego w całość i ostatnie testy.

Ogólnie źle to nie wygląda, ale wszystko zależy od tego ile ork da radę czasu przeznaczyć na moda. Jest szansa, że do końca roku wyjdzie ostatnia beta, ale nie wiem czy finalna wersja moda.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Albis445

Albis445

Użytkownicy
posty46
Propsy3
  • Użytkownicy
Tak mnie zainteresował ten mod że chyba go kupię jak będzie dostępny ,
a w moim przypadku to rzadkie :O
Miejcie ten zaszczyt :D

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
a ja go nie kupię, wolę ściągnąć hehe.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
W zasadzie to po wydaniu moda moglibyście udostępnić jakieś konto na które można by dobrowolnie przelać jakąś sumkę, nie mówię tu o kokosach ale sam na przykład z chęcią przelałbym z te dwie dychy, sądzę że znalazło by się jeszcze z kilkunastu darczyńców. Być może wiele by się tego nie uzbierało ale mam nadzieję że na sowitą imprezę z okazji ukończenia projektu by wystarczyło  :naughty:

MrBiskup95

MrBiskup95

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro
2. Czy zamierzacie na YouTube umieścić jakieś tutoriale nt. moddingu? Bo jak się uczyć, to tylko od mistrzów :D  .

nie zamierzamy. zwłaszcza, że na forum jest wszystko czego potrzebujesz.

Taaa jasne... Widziałeś na YouTube filmy Czip17 pt. "Gothic 2 Modowanie od A do Z"? TO jest dopiero poradnik. Wszystko ładnie krok po kroku wytłumaczone. Tymczasem tu... Szkoda gadać. Takie wyrywkowe uczenie się to nie nauka. Takie jest moje zdanie.

A i przypomniało mi się takie jedno pytanko:
Zakładam, że gra się skończy, gdy bariera upadnie (czy coś koło tego). Czy będziecie kontynuować ten wątek w G2:NK? Jakiś Czas Zapłaty 2  :lol:  ? Byłoby bardzo miło, aczkolwiek Wy pewnie będziecie mieli już tego dość i wcale się temu nie dziwię.

CZARNA DUPA

CZARNA DUPA

Użytkownicy
posty3
Propsy7
  • Użytkownicy
Hmm , a tak szczerze po co robic kontynuacje histori czasu zapłaty? Jak dla mnie modowanie 2 NK pod czas zapłaty nie przejdzie , jak dla mnie to jedynie Gothic 1 jest grą po której przejsciu czułem niedosyt , a modowanie G2 jest moim zdaniem bez sensu fabuła była do bani , a wplatanie w to jakies fabuły obok mijało by sie z celem...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dyskusja i opinie o modzie
#1132 2011-07-05, 22:51(Ostatnia zmiana: 2011-07-05, 22:52)
W zasadzie to po wydaniu moda moglibyście udostępnić jakieś konto na które można by dobrowolnie przelać jakąś sumkę, nie mówię tu o kokosach ale sam na przykład z chęcią przelałbym z te dwie dychy, sądzę że znalazło by się jeszcze z kilkunastu darczyńców. Być może wiele by się tego nie uzbierało ale mam nadzieję że na sowitą imprezę z okazji ukończenia projektu by wystarczyło  :naughty:

Tu przelej: http://katalog.onet.pl/7619,organizacje-charytatywne,k.html

Zakładam, że gra się skończy, gdy bariera upadnie (czy coś koło tego). Czy będziecie kontynuować ten wątek w G2:NK? Jakiś Czas Zapłaty 2 :lol:  ? Byłoby bardzo miło, aczkolwiek Wy pewnie będziecie mieli już tego dość i wcale się temu nie dziwię.

Pomijając, że już dawno mamy tego dość to nie zamierzamy tego kontynuować a już na pewno nie na Gothic. Nawiasem mówiąc CZ bez wnikania w szczegóły jest dość uniwersalną historią, którą przy odpowiedniej pracy i oszlifowaniu można wykorzystać w każdych innych realiach niż quasi-średniowiecze. Być może nawet lepiej niż obecnie. Ale to tak tylko w ramach ciekawostki i prywatnej opinii. Nie mamy wobec tego żadnych planów. Swoją drogą sam nie wiem kiedy i w jakich okolicznościach kończy się mod :D .

angarus

angarus

Użytkownicy
posty92
Propsy26
  • Użytkownicy
Odnośnie pytania o premierę w lipcu. No way. Ork do końca lipca będzie pracował więc nie ruszy raczej moda. W tym czasie ja kończę szlifować fabułę i dodam to czego brakuje, więc w sumie to nawet dobrze. Mam nadzieję, że w międzyczasie ktoś wykończy jedną z lokacji. Po tym zostanie znowu sklecenie wszystkiego w całość i ostatnie testy.

Ogólnie źle to nie wygląda, ale wszystko zależy od tego ile ork da radę czasu przeznaczyć na moda. Jest szansa, że do końca roku wyjdzie ostatnia beta, ale nie wiem czy finalna wersja moda.

Rozumiem, dzięki za odpowiedź i życzę cierpliwości :) .

Plomba

Plomba

Użytkownicy
posty50
Propsy1
  • Użytkownicy
Do tych co chcą kpić moda: MOD NIE BĘDZIE NA SPRZEDAŻ,TWÓRCY TWORZĄ GO NIE DLA ZAROBKU
Dziękuje za uwagę, Do widzenia

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
No właśnie dlatego, że jest za darmo to chcą go kupować - jakby był płatny, to by go wszyscy piracili. :D

Kolejorz1922

Kolejorz1922

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam. I ja z chęcią dorzucę 2 moje pytania:

1. Czy podczas wędrówki po koloni karnej i co poniektórych lokacjach mod nas czymś zaskoczy ??? Chodzi mi tu np. o jakiegoś rozbójnika wyskakującego nagle zza krzaków i grożący, że za ileś tam bryłek rudy pozwoli nam przejść, a jak nie to wpier***.

2. Czy w grze będą występowały zabawne dialogi z lekko ironicznym poczuciem humory jakie to miał bezimienny ?? Bo powiem szczerze, że podczas mojej zabawy z Gothic tylko Bezio wywoływał u mnie śmiech :D  Więc miło będzie jak zostanie to trochę rozszerzone.

Ogólnie rzecz biorąc nie chce, by mod był sztywny, chcę by mógł mnie rozśmieszyć i zaskoczyć :] to tyle z mojej strony. Życzę grupie wytrwałości.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
1. Wg mnie jest sporo zwrotów akcji.
2. Ogólnie Bezio był trochę drewniany, wydaje mi się, że Rick ma "większe jaja" niż Bezio, ale stylistyka jest podobna, bo nie chciałem, żeby odbiegała od oryginału. Na pewno odczujesz różnicę jeżeli chodzi o inwektywy bo te się czasem trafią, choć bez przesady jak w wieśku.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Agrael

Agrael

Użytkownicy
posty85
  • Użytkownicy
Bezio w G1 nie był już taki drewniany,w G2 już zamieniał się w drewno a od G3 zamienił się w to drewno:P

A teraz moje pytanka:

1.Czy w grze może pojawią się wierzchowce na których będziemy jeździć?
2.Czemu szpony usuneliście?:P

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
1. Nie, bo to psuje klimat kolonii karnej. A jazda na ścierwojadzie, smoku czy miotle to domena innych modyfikacji.
2. Bo to kicz był :D

0 użytkowników
Do góry