Dyskusja i opinie o modzie 526283 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 526283

Odpowiedzi 1281

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Sigon dobrze mówi, czy wam chciałoby się wlecieć ze szkoły do domu, ani me ani be do mamy i taty tylko, trwa ładowanie systemu windows. Oni też muszą zjeść obiad, pomóc rodzicom, pouczyć się, pogadać z przyjaciółmi i dopiero te marne, 5 godzin siedzieć na kompie? Ludzie! Niech oni już doszlifują tego moda w wolnym czasie i go wydadzą.

Taka mała ciekawostka o mnie ;p :
Ja siedzę na kompie przeważnie od 5-10h ;PXD

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy

Orzeszek

Dyskusja i opinie o modzie
#741 2011-01-18, 15:24(Ostatnia zmiana: 2011-01-18, 15:25)
Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy że w "grupie" pracują tylko 2 czy 3 osoby, owszem kiedyś to było wspominane ale sądziłem, że przy takim zainteresowaniu modyfikacją znajdzie się grono użytkowników posiadających konkretną wiedzę na dany temat, tak aby wspomóc realizację projektu. Teraz uświadamiając to sobie kieruję jeszcze większy ukłon w waszą stronę i nawet nie śmiem marudzić na temat daty premiery, widząc ogrom prac jaki zrobiliście w taką garstkę... na prawdę wielki szacunek dla was, jak by moja wiedza na temat użytkowania komputera wykraczała ponad średnią krajową ;p  to z chęcią bym was wspomógł.

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy
Fabuła jest gotowa od roku, ale jest jeszcze sporo bugów do poprawienia. Biorąc pod uwagę jak dużo jest zmian w skryptach i chociażby ikarusa trzeba liczyć się z tym, że doszlifowanie zajmie trochę czasu. W tej chwili ork kończy dodawanie fjuczerów, ale nadal pozostaje sprawa odbugowania fabuły (do 4 rozdziału jest w sumie ok, czyli jakieś 60-70% gry), ale pozostaje jeszcze mechanika a to już zupełnie coś innego. Została też do wypełnienia kopalnia i jeszcze jedna lokacja. Trochę modeli, animacje, etc.

Korzystając z czasu nadal szlifowana jest grafika i dodamy trochę do fabuły. Gdyby nie przerwa orka być może mod byłby już gotowy, ale to jego sprawa, jego prywatny czas i na dobrą sprawę jego mod. W tej chwili ekipa pracuje, ale jak długo tego nie wiadomo.

Reasumując: idzie do przodu, czasem jak krew z nosa, ale cały czas do przodu.

Wkońcu! Odrazu mówię, że nie chciałem nikogo denerwowac. Czekałem tylko na taką odpowiedź. Ci co czują się urażeni to przepraszam ich. I żeby nie było problemów i jakichś ciętych ripost na temat moich wypowiedzi dodam, iż gdybym zapytał wprost o postęp zapewne został bym zbluzgany (nie chce mi się szukac postów naszych kochanych użytkowników [a jakże], którzy za takie pytanie zostali skarceni). To tyle z mojej strony dzięki Shergar :)  I pozdro dla całej ekipy (ork szanuję Twoje życie prywatne, żeby nie było) i skończcie tego moda szybko i dobrze bo już nie mogę sie doczekac :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
widząc ogrom prac jaki zrobiliście w taką garstkę

Większość pracy tak naprawdę wykonuje ork.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
thoro lepiej tak nie pisz, bo za chwilę ktoś uzna, że reszta się po prostu opieprza xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
bo tak w większości jest

p.s. udało się w końcu orcowi tego od muzyki zagonić do dalszej pracy? :D

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

#746 2011-01-18, 21:21(Ostatnia zmiana: 2011-01-18, 21:23)
p.s. udało się w końcu orcowi tego od muzyki zagonić do dalszej pracy? :D
Też ma studia, wiec narazie muzyka stoi w miejscu, ale mamy dość innowacyjny pomysł co do muzyki, gdyby coś doszło do skutku temat napewno rozwine. :)  
Tak pozatym przypominam o bibliotece .dll którą specjalnie napisałem do obslugi muzyki moda która to będzie w formacie .ogg. Pozatym dll#msg131715ka sluzy tez do przejsc w muzyce itp. rzeczy których i tak nikt nie zrozumie wiec nie wypisuje ;p .

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy że w "grupie" pracują tylko 2 czy 3 osoby,

Chwilaa... Nad CZ pracują 3 osoby?! Co się stało, wydaje mi sie że kiedyś było was więcej o.O

Piszę poprawnie po polsku.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
chodzi mu o osoby, które naprawdę pracują, a nie mało co

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Aha, dobra rozumiem xd
Zdziwiłem się trochę na początku jak nad czymś tak ogromnym mogłoby pracować trzech modderów :D

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Albo pracują naprzemiennie albo jedni i ci sami trzej ludzie pracują a reszta się przygląda ich poczynaniom :D  Bardzo ciekawy sposób

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
thoro lepiej tak nie pisz, bo za chwilę ktoś uzna, że reszta się po prostu opieprza xD

Akurat na czyjeś "uznanie", jak przypuszczam średnio nas obchodzi.

Nie ma co się oszukiwać. Taka jest specyfika grupy, że owej praktycznie "nie ma". Stąd m. in. problem z nasza stroną i działem "team", którego nigdy nie mogliśmy sensownie uzupełnić. Ze skryptami na obecnym etapie jak i opracowywaniem nowości jest o tyle problem, że Ork jest prawdopodobnie jedyną osobą w polsce, która potrafi to robić na tym poziomie. Nie chodzi tu jedynie o wykonywanie bardzo dobrej pracy ale również o ogarnianie rzeczy, które teoretycznie bądź z poziomu tradycyjnego moddingu są niewykonalne. Sher obecnie o ile się orientuje również pomaga przy skryptach, ale już tych stricte modderskich. Niestety Aragorn nie ma już czasu, przez co nasz kanał yt nie jest aktualizowany jak kiedyś i do tego materiałami tak wysokiej jakości. Muzykę wykonał Triple, ale nadal nie jest to praca na pełen etat. Prawdą jest, że reszta pracuje w zależności od zapotrzebowania, choć grupa przy obecnej działalności nie miała zbyt wielu jako takich członków. Jak coś jest potrzebne to raczej staramy się bazować na znajomościach i wsparciu znajomych. Sprawdza się to różnie ale w mojej prywatnej opinii lepiej niż standardowa forma "teamu" ludzi z przypadku o różnych motywacjach i poziomie umiejętności.

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
A mi TheModders zawsze wyglądało na taką porządną i zjednoczoną grupkę, w której wszyscy wspaniale się uzupełniają, ale jak widać to stereotyp xd

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
No widzisz.. cóż za zaskoczenie nieprawdaż?

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Zawsze lepiej wiedzieć późno niż później... A tak poza tym, to z tego tematu zrobił się już niezły burdel xD

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Z tego co pamiętam to team TheModders składał się na Orka, Thora, Shergara, Zyska, Triple(chyba tak ;d ) i Aragorna, ale do końca pewny nie jestem. ;p

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
team składał się jeszcze z wielu przejściowych osób na przestrzeni lat. pewnie nawet członkowie grupy wszystkich nie pamiętają, więc nie wiem po co to rozpamiętywać.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

#757 2011-01-19, 12:10(Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 12:14)
Tym bardziej, że Thoro jeszcze przed twoim postem napisał wyraźnie, że w nim pierdosz straszne bzdury piszesz.

Nie ma co się oszukiwać. Taka jest specyfika grupy, że owej praktycznie "nie ma"...

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#758 2011-01-19, 15:57(Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 15:58)
Czyli niema co .. żeby się moda w tym roku doczekać trzeba trafić w totka jakąś kumulacyjkę z 5 mln i dopomóc chłopaków z themodders .. bo jakżeby inaczej  :D  .. opłacić kogo potrzeba, kogo potrzeba zatrudnić a kogo nie potrzeba wyje*ać na zbity pysk - przynajmniej na tą chwilę tak mi się wydaje.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Zdaje mi się, że źle ci się zdaje. Taka specyfika "zawodu", że jeden odwala większość roboty, mała część robi coś w miarę konkretnego a reszta ledwie lub prawie pomaga.

0 użytkowników
Do góry