Pytania i odpowiedzi 505563 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 505563

Odpowiedzi 1123

iGOMeZ

iGOMeZ

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Stronka wam co chwila siada
P.S. Czekam na "fjuczery"

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Stronka jest off tylko wtedy kiedy dzieje się coś z serwem, to nie wina site.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Acian

Acian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Witam, jestem zarejestrowany na forum od niedawna ale jako gość zaglądałem tu bardzo często i zapałem śledzę wasze poczynania.O premierę nie pytam (chociaż po cichu mam nadzieję że będzie ona w TYM roku :)  ) ale już dawno nie było żadnego newsika na waszej stronie, więc trochę się niepokoję. Zapewne nie będę oryginalny jak powiem,że wychowałem się na gothicu, od małego gnojka grałem z zapałem we wszystkie części i przeszedłem je po kilka razy.Potem z kumplami na podwórku bawiliśmy się w gothica w "realu" XD.Teraz jestem już w klasie maturalnej ale zanim pójdę na studia i zostanę adeptem prawa :)  chciałbym jeszcze raz poczuć ten zew przygody który zawsze towarzyszył tej serii, jeszcze jeden ostatni raz stać się małym chłopcem marzącym o wielkich przygodach.I pomyślałem że miło byłoby stać się nim w jedyny teraz możliwy czasowo dla mnie termin, czyli ferie zimowe/świąteczne. Ale dosyć tego sentymentalnego gadania bo zanudzam

panowie z The Modders, odwalacie kawał dobrej roboty, naprawdę was podziwiam, mam nadzieję że nie poddacie się przed samą metą i będę trzymał za was kciuki.Czekam na wszelkie newsy na waszej stronie

Ps. jeżeli odpowiedź jest możliwa, to na ile % mod jest skończony? na 90%? Czy może więcej/mniej ?
Ps2. a nie moglibyście wydać moda szybciej i ewentualnie wypuszczać patche na bieżąco? Jeżeli nie to sorry za pytanie :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#983 2009-11-12, 19:20(Ostatnia zmiana: 2009-11-12, 19:27)
O premierę nie pytam (chociaż po cichu mam nadzieję że będzie ona w TYM roku 4.gif )

Takie jest założenie, choć jeśli chodzi o moje prywatne zdanie to ja z premierą zwlekałbym jak najdłużej.

Ps. jeżeli odpowiedź jest możliwa, to na ile % mod jest skończony? na 90%? Czy może więcej/mniej ?

Jest to raczej niemożliwe do ukazania w sposób procentowy. Nigdy nikt nie napisał długiego skryptu założeń skrupulatnie ją wypełniając. Modyfikacja jest tworzona, tak po prostu i gdy uznamy, że już wszystko jest na miejscu to zostanie przygotowana do wydania.

Ps2. a nie moglibyście wydać moda szybciej i ewentualnie wypuszczać patche na bieżąco? Jeżeli nie to sorry za pytanie 4.gif

Nie wyobrażam sobie jakby to miało wyglądać, choć raczej powinienem zapytać dlaczego mielibyśmy wydawać coś z czego nie jesteśmy w 100% zadowoleni? Poza tym na jakiej zasadzie miało by to się odbywać? Mamy oddać niedokończone gui, filmiki fabularne zastąpić tekstowym komentarzem na czarnym tle, udostępnić puste lokacje a przy wejściach do innych postawić tabliczki z napisem, że pojawią się one w wersji 1.x.02 bo nie bardzo rozumiem?

Dodam, że na chwilę obecną nie warto publikować żadnych newsów ani ukazywać nowych materiałów. Czego? Ano dlatego, że pomału zbliżamy się do tego momentu, który przecież i tak nie nastąpi z miejsca i na pewno nigdy nie będzie tak, że ktoś tu po prostu wejdzie, założy temat, poda linki do rapida i wyda w taki sposób tego moda. Krótko mówiąc regularne newsy jak i ogólna reklama powróci, gdy będzie to najkorzystniejsze dla projektu. Będzie to bezpośrednio poprzedzało samą premierę, zrobione w taki sposób aby każdy mniej lub bardziej zainteresowany się o tym dowiedział i trzymał napięcie odpowiednio przed czasem.

ebi
  • Gość
A macie jakieś nowe screeny lub trailery?

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Zacznę od końca.

Będzie news, jak pisałem wcześniej opublikujemy pełną listę fjuczerów modyfikacji, żeby było widać jak projekt się rozrósł.

W sumie trudno ocenić poziom procentowy. Gdyby założyć, że mechanika i wszystkie nie fabularne bugi są poprawione to można powiedzieć, że story jest poprawione w 50%. Ale teraz powinno już pójść dużo szybciej. Nowe lokacje, które przyjdzie wam odwiedzić robią naprawdę wielkie wrażenie i po fjuczerach być może zobaczycie krótki filmik. Jak się uda to gothic czeka też mała rewolucja graficzna i nie mam tu na myśli zupełnie odmienionych tekstur czy świetnego nieba. Ale to nadal w fazie testów o ile się pojawi to jako ostatni dodatek.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://czaszaplaty.pl/?view=maininfo xD spójrzcie na sam dół coś do poprawy cytuję "Optymistyczna data premiery modyfikacji: grudzień 2008r."

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Trochę głupie pytanie ale,

W tym linku co podał poprzednik jest napisane coś takiego.

główna fabuła modyfikacji podzielona została na 6 rozdziałów zawartych w 3 ostatnich rozdziałach wersji podstawowej gry

Czy to oznacza że muszę zaczynać grę od podstawki ? bo tak to rozumiem.

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Według mnie akcja moda bd podzielona na 6 rozdziałów, a czas akcji moda zacznie się po zabiciu królowej pełzaczy przez beziego.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade

Axel

Pytania i odpowiedzi
#989 2009-11-12, 21:42(Ostatnia zmiana: 2009-11-12, 21:42)
Nie , fabuła będzie tuż po ostatnich trzech rozdziałach (bitwa starego obozu z nowym itp itd)

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie , fabuła będzie tuż po ostatnich trzech rozdziałach (bitwa starego obozu z nowym itp itd)

Tak.

Acian

Acian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Ale wy panowie tak dodajecie, dodajecie, dodajecie... a to stwarza kolejne problemy, i siłą rzeczy premiera się odwleka.Nie możecie sobie założyć "OK ,koniec dodawania, teraz poprawiamy to co zrobiliśmy i wydajemy moda na którego bagatela czeka masa rozgorączkowanych fanów? :-) Wiecie,że ciągłe poprawianie, szlifowanie może doprowadzić nawet do zepsucia tej naprawdę pięknej pracy.I chyba wolałbym żeby mod wyszedł wcześniej, nawet trochę zabugowany(jak każdy gothic z resztą)a a nie czekać na premierę jeszcze rok,dwa... :D  Nie chcę przez to co napisałem nikogo obrażać, proszę nie traktować tego jak krytyki.Naprawdę was podziwiam

Czekam na jakieś newsiki, najpiękniej byłoby,żebyście wydali jakiś gameplay pokazujący postęp w pracach od czasu wydania ostatniego ponad rok temu.

Jeszcze pytanko z innej beczki: 1.ile będzie nowych lokacji? i w jakim stopniu stare będą(lub nie będą) zmienione.2.Czy orle gniazdo będzie w obozie rebeliantów?3.Co będzie w obozie bandytów?

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
I chyba wolałbym żeby mod wyszedł wcześniej, nawet trochę zabugowany

I co z tego ? Może ty byś wolał , ja tam wole żeby był dłużej robiony ale  był bardziej dopracowany.

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#993 2009-11-13, 16:52(Ostatnia zmiana: 2009-11-13, 16:53)
a to stwarza kolejne problemy

nie stwarza żadnych problemów. potencjał technologiczny gry zostanie w 100% wykorzystany nie tworząc przy tym przytłoczenia rozgrywki pierdołami jak w GWW.

Nie możecie sobie założyć "OK ,koniec dodawania, teraz poprawiamy to co zrobiliśmy i wydajemy moda na którego bagatela czeka masa rozgorączkowanych fanów? :-)

Nie, bo to nie jest wyścig przez płotki. Skoro coś wymaga usprawnienia czy rozbudowy to należy to po prostu wykonać.

2.Czy orle gniazdo będzie w obozie rebeliantów?

Odnosząc się do premiery: gdyby została dotrzymana faktyczna data (grudzień 2008) to nic takiego jak orle gniazdo by nie powstało w ogóle nie wspominając już o nowych teksturach, poprawionej grafice, nowym gui, całej masie nowych rutyn i rozbudowanych questów, które konwencją na głowę biją wszelkie noce kruka, zmierzchy bogów, riseny i gothicy 3  nie wspominając już o wielu innych rzeczach, które mają być niespodzianką.

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
I chyba wolałbym żeby mod wyszedł wcześniej, nawet trochę zabugowany

Jakoś nie wyobrażam sobie TM, które chciało by się im robić setki patchów, zwłaszcza że większość jak już wcześniej deklarowała, odchodzi od moddingu Gothica po wydaniu CZ i przerzuca się na Wiedźmina lub ostatecznie kończy z tym.

Co do orliego gniazda, będzie z tym miejscem jakiś wątek ?

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nikt się nie przerzuca na żadnego wiedźmina bo to bezsens, kto miał się tym zająć robi to od dawna. Jeśli chodzi o porzucenie moddingu a już na pewno serii gothic to jest to faktem.

Jeśli chodzi o patche to jak Buk da wolałbym, chyba podobnie jak inni aby ograniczały się one głównie do drobnych usprawnień w mechanice i jakichś dodatków, których z braku czasów, środków czy też lenistwa nie udało się stworzyć w pierwotnej wersji. Osobiście mam w planach nowy model miecza runicznego, który "robię" już chyba ze 2 lata :D . To tak w ramach szczerej ciekawostki i nie warto sobie tym kreować pojęcia na temat kultury pracy w naszej grupie :D . Wiele rzeczy w grafice zawsze powstawało na boku, dla lansu a priorytet typu praca nad mechaniką, skryptami i fabułą zawsze przebiegała możliwie prężnie.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Co do orliego gniazda, będzie z tym miejscem jakiś wątek ?

Chyba nie robili tego tak dla jaj?

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Chyba nie robili tego tak dla jaj?

Początkowo lokacja została zaplanowana od tak, bo miała fajnie wyglądać jednak wkomponowanie tego w fabułę było rzeczą oczywistą. Odgrywa ona dość istotną rolę i dzięki temu zbiegowi okoliczności udało się świetnie wypełnić sporą lukę w wątku głównym.

Acian

Acian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
W takim razie pozostaje mi tylko czekać. A co do questów to zobaczymy jakie będą.Nie ma co się chwalić że będą bić na głowę te z gothiców i risenów.Pozostawmy to do oceny fanów, którzy zagrają w mod po jego premierze.Oczywiście mam nadzieję,że będą tak ciekawe i oryginalne i tego wam(i sobie) życzę.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
No :[

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry