Pytania i odpowiedzi 505842 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 505842

Odpowiedzi 1123

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
layout i GUI to akurat w większości da się przenieść, ale sterowanie jest niemal zupełnie poza kontrolą skryptu.

da się zrobić identyczne okno ekwipunku w g1 jak w g2? dziwne bo orc mówił co innego...

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Pytania i odpowiedzi
#921 2009-07-08, 20:42(Ostatnia zmiana: 2009-07-08, 20:42)
myślałem raczej o menu (włączając dane postaci i dziennik). ekwipunek faktycznie jest nie do ruszenia (z dokładnością do "tekstur").

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
przecież reszte gui mamy przebudowane, dokładnie tak jak było w programie graficznym. przecież bym o tym nie mówił.

kolcz

kolcz

Użytkownicy
posty7
Propsy2
  • Użytkownicy

kolcz

Pytania i odpowiedzi
#923 2009-07-13, 11:09(Ostatnia zmiana: 2009-07-13, 11:10)
Czy wojownikowi będzie się opłacało korzystać z miecza runicznego skoro nie będzie miał kręgów magi?
Co będzie lepsze dla wojownika walka mieczem runicznym czy walka dwoma mieczami i czy szybciej zdobędzie miecz a może nauczy się walki 2 mieczami?

Radixxx

Radixxx

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Z tego co wiem , wojownik będzie mógł się nauczyć kręgów magii.
Jeżeli wprowadzam w błąd to z góry przepraszam :)

kolcz

kolcz

Użytkownicy
posty7
Propsy2
  • Użytkownicy

kolcz

Pytania i odpowiedzi
#925 2009-07-13, 15:56(Ostatnia zmiana: 2009-07-13, 15:58)
Ale chodzi mi oto aby się nie uczył, bo dla mnie to strata punktów nauki dla wojownika. Tym bardziej, że w czasie zapłaty będzie rozwinięte kowalstwo, które przyda się wojownikowi.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
wojownik może nauczyć się posługiwać mieczem runicznym używając istotnie mniej PN niż potrzeba na zgłębienie wszystkich kręgów magii.

Kisamee

Kisamee

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Cóż , kończą mi się pomysły na pytania ;p

Mam takie jedno - Czy będzie możliwość ataku na Starą Kopalnię ?? Bo na jednym ze screenów było widać jak Rick wybił strażników w okolicy tejże kopalni.

Granica między ciekawością a głupotą , jest bardzo cienka.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Zaspoilerować chcesz sobie?

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy

Pjontka

Pytania i odpowiedzi
#929 2009-07-16, 18:15(Ostatnia zmiana: 2009-07-16, 18:15)
A ja mam takie pytanie . Tak wiec w G1 podczas walki po ataku nie mozna odrazu zablokowac ciosu i pozniej tez jest z tym problem (nie zawsze dziala [przynajmniej u mnie]) w G2 tego problemu juz nie ma . Tak wiec bylaby moze mozliwosc dodania owego efektu w walce , ze zaraz po wyprowadzonym ciosie mozna sparowac inny cios ?

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Mam pytanie mówicie że ekwipunku nie można zmienić http://www.youtube.com/watch?v=NOm8sAGUYzE    tutaj jest zmieniony :(  To w końcu da radę czy nie ?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
tylko że to jest g2 a to zasadnicza różnica. poza tym ten interfejs wygląda tak że daj spokój - na odczepkę aby był. już stary jest bardziej funkcjonalny.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Aby odświeżyć topic pozwolę sobie zadać jedno pytanie :lol2:  : czy ktoś zna datę 2 dnia screena ?Z tego co wiem to podobno miał sie odbyć 17 lipca-każdy wie który dzisiaj jest. wiem także że WY jesteście gotowi ale inne grupy jeszcze nie, więc może znacie w przybliżeniu datę dnia screena.

Jak co to sorry za zawracanie dupy ale na foriumie tawerny nic sensownego nie znalazłem.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
wiem także że WY jesteście gotowi ale inne grupy jeszcze nie
To mało wiesz.

więc może znacie w przybliżeniu datę dnia screena.
25 lipca.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy

Casillas

Pytania i odpowiedzi
#934 2009-07-20, 17:42(Ostatnia zmiana: 2009-07-20, 17:47)
Sugerowałem sie informacjami z czatu z TM a że on odbył się już dosyć dawno a dnia screena nie było widać, jak dla mnie powód był jednoznaczny :lol2:   Niestety nie wpadłem na myśl, aby odwiedzić stronke VainHearts gdzie data była podana-no cóż...   Tak czy inaczej dzięx za podsunięcie daty

Ale żeby nie robić spamu: jeśli chodzi o GUI w Czas Zapłaty widziałem że okna handlu jak i bar'y many/życia są świetnie przerobione co oprócz tego objęła modyfikacja interfejsu graficznego? Może również zdradzicie co planowaliście cie dodać w GUI ale było to niemożliwe.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ale żeby nie robić spamu: jeśli chodzi o GUI w Czas Zapłaty widziałem że okna handlu jak i bar'y many/życia są świetnie przerobione co oprócz tego objęła modyfikacja interfejsu graficznego? Może również zdradzicie co planowaliście cie dodać w GUI ale było to niemożliwe.

Chodzi o te przezroczyste okna widoczne między innymi tu: http://www.youtube.com/watch?v=2yJBGyVbrwk? Jeśli tak to już raczej przeszłość bo zrobiliśmy wszystko od nowa w całkiem nowym stylu. W zasadzie słowo "modyfikacja" nie jest adekwatne, bowiem nic w tej kwestii nie modyfikowaliśmy a zaprojektowaliśmy od nowa włączając w to grafikę i layout. Oznacza to między innymi, że po uruchomieniu gry nie będzie już nudnego, szarego prostokąta z listą opcji menu tylko zupełnie coś nowego, ciekawszego.

Planowaliśmy natomiast dodać m. in. działający kompas, statystyki popularności bohatera, karty postaci, opisy lokacji i takie tam pierdoły. W zasadzie już dokładnie nie pamiętam co to miało być, jednak projekt w formie wizualizacji gdzieś krąży po naszym zamkniętym forum tak więc możecie być raczej pewni, że po premierze zostanie to ukazane i dokładnie objaśnione.

iGOMeZ

iGOMeZ

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy resztę screenów (54) przygotowanych na Dzień Screena upublikujecie na czaszaplaty.pl albo na tym forum? Oczywiście jako update, by nie było jakiś nieścisłości odnośnie Dnia Screena.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Planujemy wypuszczać w regularnych odstępach czasu małe sety screenów (3-5). Oprócz tego mamy mnóstwo screenów porównawczych Gothic vs Czas Zapłaty, które zostały już złożone i przygotowane do przyszłej publikacji.

Maxiu

Maxiu

Użytkownicy
posty4
Propsy2
  • Użytkownicy
Mam takie małe pytanko odnoście lokacji. Czy zrobiliście coś na styl karczmy, w której ludzie piją, grają w kości i biją się (wiem, że czas pomysłów się skończył, ale grę w kości chętnie bym ujrzał :( ). Ciekawi mnie to niezmiernie, gdyż w I i II karczmy były jakieś drętwe.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
W gameplayu została przedstawiona karczma z grubsza.

0 użytkowników
Do góry