Pytania i odpowiedzi 506344 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 506344

Odpowiedzi 1123

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
@Mecin
zostaje opcja grania bez muzyki
Umrzyj. Nowa muza się robi nie po to, żeby była wyłączana : P

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ale kiedy on w końcu wyjdzie ...?

Kiedy będzie premiera moda?
- Póki co NIE MA i NIE BĘDZIE oficjalnej daty premiery, wszystkie inne to jedynie spekulacje i plotki rozsiewane przez innych ludzi od czego się odcinamy gdyż nie mamy z tym nic wspólnego. Oficjalna data premiery zostanie podana wszystkimi kanałami medialnymi jakimi dysponujemy
(oficjalna strona, portale o grach Gothic, fora dyskusyjne, youtube, themodders.org) i zapewniam że każda osoba śledząca projekt mimowolnie się o tym dowie - choćby za pośrednictwem tego forum. Prosimy nie zadawać pytań o premierę modyfikacji!

oreca

oreca

Użytkownicy
posty196
Propsy72
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Casillas link=topic=660.msg54784#msg54784 date=Jun 29 2009, 09:06 AM\'
A ja mam troche inne pytanie  :)   tzn.  mam viste i chciałbym zainstalować drugi system XP ka tak żeby można było wybierać przy starcie który się chce i tu moje pytanie czy vista wtedy się odpali bo chyba jak się instaluje starszy na nowszyym to są kłopoty (lecz wiem że jak bym najpierw usunął viste a potem instalnął XP i na niego dopiero viste to by było ok) ale mnie raczej obchodzi ten pierwszy wariant bo przy zakupie kompa miałem już ten shit zainstalowany i nie mam jej na płycie więc jak ktoś wie czy tak można to niech pisze bo gothic jak i czas zapłaty nie zapowiadają się na tym systemie kolorowo :D  A i jeszcze uprzedzę pytanie #msgote author=Casillas link=topic=660.msg54784#msg54784 date=Jun 29 2009, 09:06 AM\']A ja mam troche inne pytanie  :)   tzn.  mam viste i chciałbym zainstalować drugi system XP ka tak żeby można było wybierać przy starcie który się chce i tu moje pytanie czy vista wtedy się odpali bo chyba jak się instaluje starszy na nowszyym to są kłopoty (lecz wiem że jak bym najpierw usunął viste a potem instalnął XP i na niego dopiero viste to by było ok) ale mnie raczej obchodzi ten pierwszy wariant bo przy zakupie kompa miałem już ten shit zainstalowany i nie mam jej na płycie więc jak ktoś wie czy tak można to niech pisze bo gothic jak i czas zapłaty nie zapowiadają się na tym systemie kolorowo :D  A i jeszcze uprzedzę pytanie #msgote author=Casillas link=topic=660.msg54784#msg54784 date=Jun 29 2009, 09:06 AM\']A ja mam troche inne pytanie  :)   tzn.  mam viste i chciałbym zainstalować drugi system XP ka tak żeby można było wybierać przy starcie który się chce i tu moje pytanie czy vista wtedy się odpali bo chyba jak się instaluje starszy na nowszyym to są kłopoty (lecz wiem że jak bym najpierw usunął viste a potem instalnął XP i na niego dopiero viste to by było ok) ale mnie raczej obchodzi ten pierwszy wariant bo przy zakupie kompa miałem już ten shit zainstalowany i nie mam jej na płycie więc jak ktoś wie czy tak można to niech pisze bo gothic jak i czas zapłaty nie zapowiadają się na tym systemie kolorowo :D  A i jeszcze uprzedzę pytanie  czemu se nie usuniesz visty i zainstalujesz xp?#msgote author=Casillas link=topic=660.msg54784#msg54784 date=Jun 29 2009, 09:06 AM\']A ja mam troche inne pytanie  :)   tzn.  mam viste i chciałbym zainstalować drugi system XP ka tak żeby można było wybierać przy starcie który się chce i tu moje pytanie czy vista wtedy się odpali bo chyba jak się instaluje starszy na nowszyym to są kłopoty (lecz wiem że jak bym najpierw usunął viste a potem instalnął XP i na niego dopiero viste to by było ok) ale mnie raczej obchodzi ten pierwszy wariant bo przy zakupie kompa miałem już ten shit zainstalowany i nie mam jej na płycie więc jak ktoś wie czy tak można to niech pisze bo gothic jak i czas zapłaty nie zapowiadają się na tym systemie kolorowo :D  A i jeszcze uprzedzę pytanie #msgote author=Casillas link=topic=660.msg54784#msg54784 date=Jun 29 2009, 09:06 AM\']A ja mam troche inne pytanie  :)   tzn.  mam viste i chciałbym zainstalować drugi system XP ka tak żeby można było wybierać przy starcie który się chce i tu moje pytanie czy vista wtedy się odpali bo chyba jak się instaluje starszy na nowszyym to są kłopoty (lecz wiem że jak bym najpierw usunął viste a potem instalnął XP i na niego dopiero viste to by było ok) ale mnie raczej obchodzi ten pierwszy wariant bo przy zakupie kompa miałem już ten shit zainstalowany i nie mam jej na płycie więc jak ktoś wie czy tak można to niech pisze bo gothic jak i czas zapłaty nie zapowiadają się na tym systemie kolorowo :D  A i jeszcze uprzedzę pytanie  ano dlatego że dla mojego procesora jak i kompa żeby se zagrać w nowe gry potrzebny mi jest system x64 bitowy inny chyba po Quada nie podejdzie :D
32 bitowe też pójdą, to że masz 4 rdzenie nie ma znaczenia, żeby zagrać w nowe gry też nie potrzebujesz 64 bitowego systemu(ale viste tak bo ma DX10).
Może będziesz miał szczęście i CZ wyjdzie po premierze łidołsa 7 tam będzie "Tryb XP".
Z resztą możesz winde 7 RC sciągnąć za friko tam też masz ten tryb.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#883 2009-06-30, 22:52(Ostatnia zmiana: 2009-06-30, 22:52)
Ktoś tu pytał o linucha. To prawda, że zostały wykonane duże zmiany w skryptach jednak nie modyfikują one rdzenia gry tak więc wszystko jest "zgodne". Skoro Gothic działał to zapewne będzie tak również z Czasem Zapłaty - jeśli się mylę oddam mój młot  :D .

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
32 bitowe też pójdą, to że masz 4 rdzenie nie ma znaczenia, żeby zagrać w nowe gry też nie potrzebujesz 64 bitowego systemu(ale viste tak bo ma DX10).
Może będziesz miał szczęście i CZ wyjdzie po premierze łidołsa 7 tam będzie "Tryb XP".
Z resztą możesz winde 7 RC sciągnąć za friko tam też masz ten tryb.

Dzięki wielkie Oreca za rozwiązanie problemu mi też nie podobał się pomysł z uwstecznianiem systemu (choć xp jest lepszy od visty pod wieloma względami :D  ) Trzeba postępować miarowym krokiem na przód w strone 7

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#885 2009-07-01, 12:52(Ostatnia zmiana: 2009-07-01, 12:53)
Trzeba postępować miarowym krokiem na przód w strone 7

Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders

Triple
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#886 2009-07-01, 15:49(Ostatnia zmiana: 2009-07-01, 15:49)
Nawet M$ to dostrzega, wzorują się na linuxie bo gdzieś czytałem, że chcą zrobić system sklejony z modułów, udostępniany za darmo, ale pobierać opłaty za różnorakie usługi (co na pewno będzie droższe- wykupić abonament na jedną, potem drugą rzecz...) Mimo wszystko podobno powoli będą odchodzić od takich kolosów typu vista czy 7 (Ale wymagania pewnie już takie popieprzone zostaną, trzeba nakręcać rynek).

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby #msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby #msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby obsługi ala Hubert Urbański#msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby ... praktyczny przykład? nie ma sprawy wpisujemy npc#msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby a w startup:wpisuje linie chce zapisać nie można #msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby nie poprawna ścieżka pliku#msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby , robię kopie pliku w pulpicie wpisuję linie od nowa zapisuje, zamieniam ze startupem w folderze gothic ,ale gdzie #msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby operacja napliku musisz wyrazić zgodę aby kontynuować #msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby ,
potem jeszcze podać uprawnienia administratora o_o  czasami mi się odechciewa ruszać cokolwiek.Co do designu jednym może się podobać, drugim zaś nie kwestia gustu.Linuxa nie miałem #msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby przyjemności#msgote author=Thörbjorn link=topic=660.msg55008#msg55008 date=1246470574]Postępem jest linux i coraz bardziej przystępne dystrybucje dla niedzielnych użytkowników nie zaś kolejne wydanie windowsa różniące się cukierkowym designem i coraz bardziej łopatologiczną obsługą ala Hubert Urbański typu "czy chcesz żeby.../czy napewno chesz żeby.../chcesz żeby? nie będzie potwierdzeń/ostatecznie chcesz żeby....". Jedyne co tam jest postępowe to fakt, że powoli się wycofują z idiotycznych platform typu msn czy historycznych porażek typu paint, exploler...[/quote]

Rzeczywiście masz rację kiedyś na starym kompie próbowałem moderki  choćby na xp i nie było żadnych problemów typu zenów których nie widzi vista, małych zasranych ikonek plików w folderze gothica, czy choćby  obsługiwać więc nie będę się w jego sprawie wypowiadać ponieważ jestem empirykiem i jeśli się sam o czymś nie przekonam nie zdaję się na opinie osób trzecich.Windowsa 7 uważam za krok na przód chociażby za dodanie trybu emulacji xp czy nie obciążaniem tak komputera jak miało i ma to miejsce w przypadku nie kompatybilnej visty.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Dobra, wystarczy. Przypominam, że to temat o Czas Zapłaty a nie polityce Microsoftu o_o .

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
Wracając do "korzeni" tematu, zapytam - czy kolonia w modzie będzie w jakiś sposób ograniczona? Tzn, w G2 nie mieliśmy bagien i klasztoru mnichów do dyspozycji z powodu orkowej palisady, za którą była nicość. W CZ będzie podobnie, czy może jednak dostaniemy się do "większości" lokacji?

Jeśli tak, to ciekawi mnie jak rozwiązaliście sprawę świątyni Śniącego, i wieży Xardasa o_o  (Które teoretycznie nie mogą zniknąć, bo są potrzebne Bezimiennemu)

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Full access. Don't wory, we know what we do - I think;P

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
(Które teoretycznie nie mogą zniknąć

Wcale nie muszą. To, że coś jest niedostępne nie znaczy, że zniknęło  :[ . To takie takie teoretyczne gdybanie, gdyż sam nie znam tych rozwiązań fabularnych jak Wy ale konstruktywnych powodów dla których nasz bohater teoretycznie nie będzie mógł tam wejść może być setka o_o .

Chikaio

Chikaio

Użytkownicy
posty16
Propsy11
  • Użytkownicy
W takim razie jestem uspokojony, dzięki za odpowiedź o_o

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Wygląda to jakbyś nie wział pod uwagę kiedy toczy się akcja moda, a będzie się to dzialo równoczesnie z wydarzeniami z G1 więc jedyne ogranicznie to będzie dalej Bariera.

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
:lol2:  Wspominaliście, że w waszej grze zastąpicie wszystkie oryginalne dziesięcioletnie tekstury nowymi, czy to też tyczy się pancerzy i wyglądem zwierząt.Ciekawi mnie jeszcze to co zamierzacie zrobic z szpetnymi drzewami i tym okropnym zniekształcaniem lokacji, które z daleka wyglądają jak... sam nie wiem co?
Mam też cichą nadzieje, że po wydanou modyfikacji opublikujecie patch, który będzie zawierał tekstury z waszego moda, no bo fajnie byłoby zagrac w jedynkę bez wstrętu i bólu oczu.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Większość nowych texów pochodzi z moda freddiego więc wystarczy to zainstalować, żeby odświeżyć wygląd Gothica.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
A czy można prosić o Logotyp CZ ? bo niedługo chciałbym kupić kubek z logiem CZ :lol2:

Co do moda.

Będzie kiedy będzie no i w zasadzie to tyle.

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#897 2009-07-04, 10:13(Ostatnia zmiana: 2009-07-04, 10:34)
logo będzie nowe. prawdopodobnie wraz z wydaniem projektu bądź na krótko przed premierą. wygląda ono tak: http://i44.tinypic.com/2v1tgdc.jpg

:lol2:

kol

kol

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Czy można liczyć na jakieś nowe wieści dotyczące postępu prac nad modem? Ostatnie są z 17 kwietnia.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
wystarczy na bieżąco śledzić forum. jest cała masa półoficjalnych informacji.

0 użytkowników
Do góry