Pytania i odpowiedzi 505976 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 505976

Odpowiedzi 1123

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
logo będzie nowe. prawdopodobnie wraz z wydaniem projektu bądź na krótko przed premierą. wygląda ono tak: http://i44.tinypic.com/2v1tgdc.jpg
Brzydkie.
Poza tym nie wiem jak możesz pracować w takich warunkach elementy interfejsu własciwie nieczytelne. Może skończył ci się trial GIMP-a? Ja tak miałem jak mi się skończył.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Cytat: Maybe link=topic=660.msg55694#msg55694 date=Jul 6 2009, 11:51 AM\'
Brzydkie.
Poza tym nie wiem jak możesz pracować w takich warunkach elementy interfejsu własciwie nieczytelne. Może skończył ci się trial GIMP-a? Ja tak miałem jak mi się skończył.

Choć ten screen taki nieczytelny program ten wygląda mi bardziej na Photoshopa CS3 sam takiego używam i dostrzegłem pewne podobieństwa :lol2:  A co do obrazu nie wiem czemu jest w tak małej rozdzielczości może to celowe żeby nie było za dużo widać he he :D  

A tak między (  ) może uraczyli byś cie fanów kilkoma (obiecanymi) screenami waszego dzieła po redesignu ?

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Tak, wielu userów nie ma wyczucia ironii :lol2: .

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#903 2009-07-06, 16:51(Ostatnia zmiana: 2009-07-06, 16:58)
Cytat: Maybe link=topic=660.msg55694#msg55694 date=Jul 6 2009, 09:51 AM\'
Brzydkie.

powiedz że żartujesz  :lol2:

A tak między ( ) może uraczyli byś cie fanów kilkoma (obiecanymi) screenami waszego dzieła po redesignu ?

Rozmawiałem o tym niedawno z orcem. Jak już było tu mówione pojawi się kilka sortów screenów w danych odstępach czasu. Nie wiadomo jednak czy będą to obrazy porównawcze (g1 - czas zapłaty) czy zwykłe pokazówki.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Maybe lubię cię, nie pisz więcej takich postów :lol2:

Screeny. Tak, będą, ale narazie na każdym byłoby widać printa - komunikat skryptowy. Dlatego tym się ork ma zająć. Jak będę przełaził cz po raz milionowy to tez porobię. W każdym razie niedługo coś dostaniecie na pożarcie.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
na pożarcie.
Jak można pożreć screeny? Hmm? Chyba trzeba wydrukować najpierw... No chyba że zjesz monitor... Nie to wtedy nie zjadłbyś screenów musiałbyś chyba pożreć serwa na którym są. Pod warunkiem że ochrona by cię wpuściła... Hmm... Ale jeżeli byłby to serw utworzony np. przez Shergara? Miałby ochronę? Shergar by za to zapłacił? A może tM by się zrzuciło? Aby ochronić screeny... Nie. To wątpliwe. Niemniej jednak interesujące zagadnienie.

powiedz że żartujesz
Tak.

Dlatego tym się ork ma zająć.
Narazie nie ma czasu bo go nagabuje o pomoc przy prz... Tajnym projekcie śmierci +8

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Screeny. Tak, będą, ale narazie na każdym byłoby widać printa - komunikat skryptowy. Dlatego tym się ork ma zająć.

Faktycznie. Niestety nie mamy nikogo w teamie kto ma photoshopa i potrafi używać funkcji clone stamp tak więc musicie poczekać :D

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Pytania i odpowiedzi
#907 2009-07-06, 21:56(Ostatnia zmiana: 2009-07-06, 21:57)
Niestety nie mamy nikogo w teamie kto ma photoshopa
Fakt ty masz GIMP-a

... ze skończonym trialem - VEQ

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Niestety mój photoshop wygląda teraz tak :D  
http://i32.tinypic.com/9pos8z.jpg

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Pytania i odpowiedzi
#909 2009-07-06, 22:27(Ostatnia zmiana: 2009-07-06, 22:36)
Faktycznie. Niestety nie mamy nikogo w teamie kto ma photoshopa i potrafi używać funkcji clone stamp tak więc musicie poczekać :D
nie czaję, nie wiem co to za opcja, ale to raczej niemożliwe, żeby usuwać z obrazu nieprzezroczysty obiekt

EDIT: no widzę, że to może jakoś zgadywać, ale wtedy screeny będą oszukane :)
EDIT2: znaczy nawet nie zgadywać, a w jakiś specjalny sposób kopiować inny fragment, to już poważne nadużycie... ;]

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Niestety mój photoshop wygląda teraz tak 25.gif
http://i32.tinypic.com/9pos8z.jpg
Pewnie jakieś nowe wydanie: Adobe Photoshop After Effects.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Niestety mój photoshop wygląda teraz tak
Ładna skórka do GIMP-a

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
gimpa zamieniłem na to

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
gimpa zamieniłem na to
Na gimpa? Nikogo nie przerobisz tą skórką!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to już przestało być smieszne

juserek

juserek

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Wiem, że to nie ten temat i pewnie już trochę za późno jednak napiszę tego posta (mam nadzieję, że nie dostanę warna). Mam taką małą propozycję: czy moglibyście zrobić tam sterowanie z Gothica II? Bo troche niewygodne jest to, że musisz oprócz kliknięcia wciskać jeszcze do przodu, już nie mówiąc o zakupach.
Chyba że to nie jest takie proste jakby się wydawało...

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
ja nigdy nie miałem z tym problemów. W każdego gothica gram samą klawiaturą. Naprawdę potrzebna ci do niego mysz? Jak walczysz, to dajesz same combosy do przodu? : D Srodkowy palec trzymasz na esc, a poczatek piatego palca (ta kosc) na ctrl. Gothic ma jeden z najwygodniejszych systemów sterowania, jakich doświadczyłem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Chyba że to nie jest takie proste jakby się wydawało...

Jest niemożliwe, bodajże. Spokojnie, było dużo planów odnośnie layoutu GUI itd jednak przenieść się tego zwyczajnie niestety nie da.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
layout i GUI to akurat w większości da się przenieść, ale sterowanie jest niemal zupełnie poza kontrolą skryptu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Triple link=topic=660.msg56042#msg56042 date=Jul 8 2009, 09:18 AM\'
ja nigdy nie miałem z tym problemów. W każdego gothica gram samą klawiaturą. Naprawdę potrzebna ci do niego mysz? Jak walczysz, to dajesz same combosy do przodu? : D Srodkowy palec trzymasz na esc, a poczatek piatego palca (ta kosc) na ctrl. Gothic ma jeden z najwygodniejszych systemów sterowania, jakich doświadczyłem.
Dzięki myszy można się szybciej obrócić, na dodatek rozglądając się można wybrać wygodny kąt. Gra wydłuża się przez używanie tego o może jakieś parę minut, ale umila to rozgrywkę. Gdy grałem jak ty z 5 lat temu, było tak jakoś... sztywno :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry