Pytania i odpowiedzi 505945 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 505945

Odpowiedzi 1123

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#820 2009-06-07, 18:20(Ostatnia zmiana: 2009-06-07, 18:24)
Za to nowe czary... Miodzio!

Ano jest nawet filmik, który co bardziej ospałym przypomnę: http://www.youtube.com/watch?v=ZNEmbnUb06A...re=channel_page

Jeszcze warto powrócić do tematu samego nazewnictwa. Jest one umowne, zaś bardziej wskazane by były nazwy typu kurtka ćwiekowa, lamelka, pancerz łuskowy itp. ale skoro developer pomyślał o takim łopatologicznym stopniowanym nazwaniu, który zarazem obrazuje zaawansowanie danego wytworu to wypada się tego trzymać choćby nie wiem jak głupio brzmiały nowe nazwy.

Wzmocniona metalem ciężka szata maga starszego kręgu inicjacji gruczołu potowego klasztoru pod wezwaniem Lorda Oksymodozora XVIXXCO czciciela białego wilka ze stulejką objawionego dnia szesnastego nad zboczem Edmunda Arkanusa

archanixex

archanixex

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
zwrócili by uwagę lecz dopiero po premierze - równie dobrze obóz może nosic inną nazwę a myśliwi to tylko tytuł uzywany potocznie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Obóz rebeliantów, myśliwych - to nadal terminologia potoczna aczkolwiek w każdym wypadku poprawna. Miejsce to nie ma oficjalnej nazwy co tyczy się również wszelkich pancerzy, których nazewnictwo obowiązuje jedynie w celach organizacyjnych więc nie widzę powodu w szukaniu dziury w całym. Dla mnie większym absurdem jest noszenie dosłownie w dupie nieograniczonej ilości ekwipunku, mieczy, rudy i innego oporządzenia przy czym "100 kilowa, niewygodna, skrzypiąca zbroja płosząca zwierzęta" jest wykroczeniem porównywalnym z wystawieniem ręki poza słupek graniczny :/ .

mechanik

mechanik

Użytkownicy
posty67
  • Użytkownicy

mechanik

Pytania i odpowiedzi
#823 2009-06-07, 23:12(Ostatnia zmiana: 2009-06-07, 23:12)
hahahaha boże thoro ty umiesz rozśmieszyć ludzi swoimi tekstami a co do tego pytania to żadna różnica w nazewnictwie a jak by np ta zbroja nazywała się ciężka zbroja złodzieja to byś się czepiał że niby warzącej jak ty to powiedziałeś 100 kilo nie da się okradać ludzi w nocy ja na twoim miejscu cieszył bym się że autorzy tej zacnej modyfikacji mi odpowiedzieli na tak bezsensowne pytanie.

Wina jest zawsze po stronie Amina
[/size]

Życie jest jak papier toaletowy. Długie,szare i do dupy.

[/size]

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Pytania i odpowiedzi
#824 2009-06-07, 23:27(Ostatnia zmiana: 2009-06-07, 23:27)
bez przesady to pytanie nie było absurdalne, a wręcz przeciwnie - jeśli w grze nie będzie grupy określającej się jako "Myśliwi", to ten strój nie powinien się tak nazywać.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Ja jak zwykle nie na temat:
zbroja nazywała się ciężka zbroja złodzieja to byś się czepiał że niby warzącej jak ty to powiedziałeś 100 kilo

Zbroja złodzieja warzy? Ciekawe, to złodzieje w garnkach chodzą i zupę gotują?

BTW moje zalecenie: Szkoła albo słownik (w najgorszym wypadku firefox i plugin poprawiąjacy pisownię).

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#826 2009-06-07, 23:53(Ostatnia zmiana: 2009-06-07, 23:54)
bez przesady to pytanie nie było absurdalne, a wręcz przeciwnie - jeśli w grze nie będzie grupy określającej się jako "Myśliwi", to ten strój nie powinien się tak nazywać.

A zbrodnią będzie, gdy spotkasz rebelianta w ciężkiej zbroi myśliwego, który poluje właśnie np. na trolle w ciężkim oporządzeniu? Jako myśliwy może określać się każdy i wcale nie musi to być regularna grupa o założeniach formalnych,. To tylko durna tendencja Gothica gdzie nawet sprzątacze, farmerzy i konserwatorzy kamienia łupanego muszą mieć swoją gildię i formalne struktury.

archanixex

archanixex

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Dużo lepiej brzmi nazwa: "Pancerz wojenny myśliwego" potocznie "ciężki pancerz myśliwego"

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie rozumiem problemu. Mogą sobie nazwać "Pancerz z krowich odbytów +2 do urody". I co z tego? Jakby nie patrzeć mają w tym kierunku wolną rękę.

archanixex

archanixex

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
gothic był zawsze doskonały pod względem tekstowym (z wyjątkiem Żałosnego ZB) chyba nikt nie chce popsuć tej dobrej opinii prawda?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Co doskonałe dla Ciebie, niekoniecznie takim jest dla każdego...

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
gothic był zawsze doskonały pod względem tekstowym (z wyjątkiem Żałosnego ZB) chyba nikt nie chce popsuć tej dobrej opinii prawda?

Faktycznie, najbardziej G2 i "Kiepski Miecz dwuręczny"/"Długi Miecz"/"Szeroki Zardzewiały Miecz" ;p  .Nie przypadło mi to osobiście do gustu, no ale każdy ma swój, co do zbroi możliwe ze rozważymy jakoś problem nazw. jednak z drugiej strony zbroje w przeciwieństwie do np. broni są powiązane z jakąś konkretna gr. osób, długi miecz, czy nawet Gruchotacz moze miec tak naprawde kazdy, strój rebelianta jest przypisany do rebeliantów, pociesze tylko tym ze zbroja będzie z skór jaszczurów bedzie się nazywała zbroja z skór jaszczurow, nie zbroja myśliwego polujacego na jaszczury :D

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
A kto do cholery powiedział że termin "Obóz Myśliwych" musi koniecznie oznaczać obóz gdzie łazi się do lasów po kretoszczury albo wilki naprawdę kto tak powiedział ? to obóz który ma walczyć o dominacje w koloni z starym obozem naprawdę niewiem po co ta gadka.

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
? to obóz który ma walczyć o dominacje w koloni z starym obozem

jak widzę po raz kolejny znasz więcej szczegółów z rozgrywki niż sami twórcy projektu...

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Cytat: Thörbjorn link=topic=660.msg52614#msg52614 date=Jun 9 2009, 10:19 AM\'
jak widzę po raz kolejny znasz więcej szczegółów z rozgrywki niż sami twórcy projektu...

Nie tyle o szczegóły co tyle co mi mówił kiedyś orc ;p

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

archanixex

archanixex

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Chodziło mi o teksty dialogowe:

- wypowiedzi Bezimiennego
- naprawdę ludzkie podejście do problemów

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie chcę być niemiły ale skoro satysfakcjonują Cię drętwe i bezpłuciowe wypowiedzi bohaterów to masz strasznie niskie wymagania. Niestety będziesz zawiedziony bo w Czas Zapłaty z pewnością nie natkniesz się się na teksty rodem z instrukcji obsługi tostera.

archanixex

archanixex

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy

archanixex

Pytania i odpowiedzi
#837 2009-06-09, 17:12(Ostatnia zmiana: 2009-06-09, 17:14)
mi się wydaje czy obraziłeś moją kuchenkę... i toster obrażą się na ciebie i nie zdziw się gdy toster zacznie cie dusić swym kablem. Biedne sprzęty AGD i RTV starają się by instrukcje odzwierciedlały ich duszę.

Okrutny z ciebie człowiek...

A tak poważnie;
Mikołaj Krawczyk po prostu tchnął życie w bohatera-Bezimienny nie ma prostych gustów. Czasami mamy swobodę nad opcjami dialogowymi a czasami są już konkretne cechy osobowości beziego!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#838 2009-06-09, 17:48(Ostatnia zmiana: 2009-06-09, 17:49)
Czasami mamy swobodę nad opcjami dialogowymi a czasami są już konkretne cechy osobowości beziego!

Jak w każdej innej, szanującej się grze rpg. W Gothicu akurat tych pozornych wyborów masz tyle, że nawet szkoda o tym napominać. Przykładowo w takim mass effect na każde pytanie masz conajmniej cztery alternatywne wypowiedzi, które faktycznie w zależności od wyboru mają wpływ na określone zadania jak i całą rozgrywkę. W Wiedźminie jest podobnie a w Gothicu to co? Najwyżej powiesz jakiś skrajnie głupi tekst który spowoduje, że rozmówca się obrazi albo ewentualnie Cię zaataktuje i nic więcej. To ma być ta możliwość wyboru? W Mass Effect miałeś takie dylematy co chwilę, jak odpowiedzieć aby było dobrze i bynajmniej nie kończyło się to na jednej kwestii do tego strasznie bałwańskiej i do bólu tendencyjnej.

Poza tym nie wiem co ma do tego aktor wypowiadający czyjeś kwestie? Gwoli jasności u nas nie będzie dubbingu...

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Mikołaj Krawczyk po prostu tchnął życie w bohatera-Bezimienny nie ma prostych gustów. Czasami mamy swobodę nad opcjami dialogowymi a czasami są już konkretne cechy osobowości beziego!

Jak już to Jacek Mikołajczak... :P

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Mikołajczak

0 użytkowników
Do góry