Pytania i odpowiedzi 475087 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 475087

Odpowiedzi 1123

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Pytania i odpowiedzi
#200 2008-10-27, 17:21(Ostatnia zmiana: 2008-10-27, 17:22)
Snapper krótszego postu napisać się nie dało? Nic nie wnosi do dyskusji a wzbudza powszechną irytację.

Thoro: pisze się pÓki co ;p

EDIT: Snapper, jesteś głupi jak trep. Aha i do adminów - ja tu nikogo nie obrażam stwierdzam po prostu smutny fakt.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Maybe to nie zupełnie jest stwierdzenie faktu. Obrażasz kola bo cię irytuje to dość normalne zachowanie, ale niepotrzebne.

Thoro po co te nerwy? Troli się nie karmi, sam to kiedyś pisałeś. Na dziwne pytania się nie odpowiada, szkoda klawiatury.

Snapper gdyby w teamie był ktoś kto potrafi stworzyć coś więcej niż wizgi i pierdnięcia to pewnie muza by nowa była. W każdym razie dzięki za zainteresowanie projektem ;p

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Co do tej muzyki to TU jest muzyka która znajdzie się w modzie (?) i jest tworzona przez ?KSOR?
Bo do tej pory myślałem że to do moda jest robione.

PS: shergar kiedy news ;p

Bastrad

Bastrad

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Narobił się tu mały spam i nie potrzebna kłutnia ale cóż.  Aragorn na kiedy przewidujesz zrobić ten film, aha i jak tam prace dobrze idą ?

TheSnajper

TheSnajper

Użytkownicy
posty51
  • Użytkownicy
Prawa autorskie pff...bo akurat zagrają. Wejdz na worldofgothic.ru i tam jest masa modów co ma muzyke z Call of Duty lub Assasin Creed. Nawet w creditsach niedają że muzyka pochodzi z gry -.- i czy ktoś się przejmuje? albo co niektórzy rosjanie dają mapy z innych modów. Z jaktyla itd i pomimo iż niemcy wiedzą , czy ktoś płacze?

Gothic jest stary i ograniczony. Nie zajmuję się już moddingiem tej gry i obchodzi mnie ona tyle, co zeszłoroczny śnieg!

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bez komentarza...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Tylko jak będzie wyglądał najlepszy polski mod, z kradzioną muzyką? Pomyśl nad tym Snajper.
Ja myślę że zawsze można znaleźć nowego kompozytora. Do tak popularnej grupy na pewno ktoś zechce pracować.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#207 2008-10-27, 18:27(Ostatnia zmiana: 2008-10-27, 18:28)
Bez komentarza, a czemu? Bo szkoda mi słów na tak gówniarski tok rozumowania. A Ruski KRADNĄCY CZYJĄŚ pracę to nie jest ŻADEN argument. To czy ktoś z developerów w to zagra nie ma najmniejszego znaczenia. Nawet jeśli to wystarczy kilka donosów "zatroskanych" fanów do redu. Prawdopodobnie nic by z tego nie wynikło ale po co się narażać. Poza tym istnieje coś takiego jak etyka i poszanowanie czyjejś pracy. Rozumiem że ciebie dzieciaczku tego nie nauczyli jednak to nie znaczy że my mamy podzielać twoje plebijskie nawyki. Być może dla ciebie kradzież to codzienności i normalka, dla nas jednak jest nieetyczna więc podkul ogon i spierdalaj tam gdzie twoje miejsce. Szkoda słów panie "sto cytatów".

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Mamy już kilka Gotowych scieżek przygotowanych przez Dreameriona, są naprawde niezłe!
Proponuje zostawić juz temat muzyki z WoW - Thoro ma racje, jakaś etyka obowiązuje nawet modderów, ruscy swoją drogą ;p

SnapperHunter
  • Gość
Cytat: TheSnajper link=topic=660.msg35744#msg35744 date=Oct 27 2008, 19:14\'
Prawa autorskie pff...bo akurat zagrają. Wejdz na worldofgothic.ru i tam jest masa modów co ma muzyke z Call of Duty lub Assasin Creed. Nawet w creditsach niedają że muzyka pochodzi z gry -.- i czy ktoś się przejmuje? albo co niektórzy rosjanie dają mapy z innych modów. Z jaktyla itd i pomimo iż niemcy wiedzą , czy ktoś płacze?
No jak można brać przykład od ruskich... Uważasz że kradzież jest w porządku?, tM to za porządny team żeby coś takiego zrobić. TY chyba nie wiesz jak cały świat upadnie na łep po premierze... a ty im taki pomysł podsuwasz... ;]

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
;]  Rosjanie biorą mapy z innych modów,bo oni trochę mniej poważnie traktują swoje produkcje,dla nich o zwykły mod a nie jakaś nowa gra.A tak poza tym:
1.Co to za słowo ruscy kiedyś tak nazywano obywateli państwa księstwa Ruskiego,ale teraz nie wiem co się określa tym słowem,bo państwa Ruskiego już nie ma.
2.Rosjanie nic nie kradną,a jeśli według was kradną,to was też można tak nazwac bo w końcu kradniecie prace twórcą gry gothic,którzy stworzyli mapę a wy z niej korzystacie. :P  
3.To nie żadna zbrodnia pobrac ścieżkę dźwiękową z jakieś gry lub filmu i umieścic ją w modzie,bo i tak żadnych pieniędzy z tego nie dostaniecie,a skoro nie ma kasy to nie jest żadna zbrodnia czy niemoralny czyn.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#211 2008-10-27, 19:25(Ostatnia zmiana: 2008-10-27, 19:27)
1.Co to za słowo ruscy

Słowo którym określa się członków/członka obywateli Rosji, w mowie potocznej rzecz jasna.

,to was też można tak nazwac bo w końcu kradniecie prace twórcą gry gothic,którzy stworzyli mapę a wy z niej korzystacie.

Po raz kolejny bez komentarza, ale co mam tłumaczyć człowiekowi który sądził że "mamy ten luksus bo pirania wszystko za nas zrobiła". Miej na uwadze że główne narzędzia modderskie zostały wydane przez Piranie. Zapoznaj się również z licencją dołączoną do owych narzędzi zamiast siać pomówienia o kradzież. Niczego nie kradniemy bowiem Pirania wszystko czego używamy udostępniła do użytku ogólnego, na pewnych zasadach których my nie łamiemy.

3.To nie żadna zbrodnia pobrac ścieżkę dźwiękową z jakieś gry lub filmu i umieścic ją w modzie,bo i tak żadnych pieniędzy z tego nie dostaniecie,a skoro nie ma kasy to nie jest żadna zbrodnia czy niemoralny czyn.

Jest to kwestia obyczajowa ale również należy na to spojrzeć przez pryzmat ewentualnych konsekwencji prawnych. Nie chcemy nikomu szkodzić ani się narażać a tym bardziej nie chcemy odejmować zasług swojej pracy. Pomówień, uwag i kontrowersji pod naszym adresem z tego powodu było by zapewne co nie miara a po tym następne spekulacje. Jeden "pożyczenie" muzyki odbierze jak coś normalnego a drugi będzie oburzony do takiego stopnia że poczuje się nawet do poinformowania prawowitego autora. W końcu doszło by do absurdalnych wniosków że wszystko "ukradliśmy"  ;] . Na prawdę nie ma sensu tym bardziej że grupa TheModders w światku jest znana i szanowana. Poza tym Czas Zapłaty to nasze dzieło i praca dedykowana specjalnie pod ten projekt. Nie chcemy robić z tego zlepki przypadkowych materiałów.

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
w końcu kradniecie prace twórcą gry gothic,którzy stworzyli mapę a wy z niej korzystacie
Spadłem z krzesła  ;]  
Czyli jak gramy to też kradniemy bo używamy mapy :P
PLAGIAT-skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. obrazu, grafiki, fotografii, odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej.
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
Cytat: BEZI link=topic=660.msg35760#msg35760 date=Oct 27 2008, 20:38\'
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.

Sąd polski prędzej ukarze poszkodowanego niż przestępce ;]

Bastrad

Bastrad

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra panowie spokojnie xD

Chłopaki a ten Demon co jest na filmie jak go przywołują ( tak ogólnie to gratulacje świetna akcja ) to jest jakiś ważny demon czy jakis demon do expa czyli na 1 misję  ???

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Cytat: Lucky link=topic=660.msg35756#msg35756 date=Oct 27 2008, 20:11\'
1.Co to za słowo ruscy kiedyś tak nazywano obywateli państwa księstwa Ruskiego,ale teraz nie wiem co się określa tym słowem,bo państwa Ruskiego już nie ma.

Kwestia gustu, Rusków( co niektórych) możesz nazwać komuchami, ja tam wolę jednak mówić na nich sowieci - przyzwyczaiłem się.

,to was też można tak nazwac bo w końcu kradniecie prace twórcą gry gothic,którzy stworzyli mapę a wy z niej korzystacie.

Mistrz jesteś  ;]   To ja idę do sądu rodzinnego, niech mnie Artur Lipiński ukarze i będzie extra  :P  

PLAGIAT-skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. obrazu, grafiki, fotografii, odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej.

Nie wymachuj tutaj paragrafem :P  Tuttaj nawet paragraf o propagowanie hitleryzmu i komunizmu nie obowiązuje :D

Dobra panowie spokojnie xD

Chłopaki a ten Demon co jest na filmie jak go przywołują ( tak ogólnie to gratulacje świetna akcja ) to jest jakiś ważny demon czy jakis demon do expa czyli na 1 misję ???

Noż co za świetne pytanie ;)  Na to pytanie dostaniesz 100% odpowiedź, mówie serio

Комиссар RBT

TheSnajper

TheSnajper

Użytkownicy
posty51
  • Użytkownicy
Kradzież nie kradzież muzyka musi być z WOWa lub też zrobiona przez kogoś innego. Ta tylko sugeruję żeby jakaś była a potem jak zwykle coś o ruskich... Dobrze gavarite pa ruski no i szokującą sprawą było że w jednym z ich teamów jest ponad 50 osób...lol...przy takiej ilości osób to Czas Zapłaty powstał by szybciej:P

Pozatym co ty się tak Thoro czepiasz-.- "dziecziaczku" mam 16 lat -.-''  Rozumiem jesteś w TheModders. Szanuję ciebie i twoją robote podobnie jak do reszty członków The Modders.  Zamiast się wkurzać to powinieneś powiedzieć coś w stylu : To ty se dodasz tą muzyke do swojego moda | lub coś takiego.

Gothic jest stary i ograniczony. Nie zajmuję się już moddingiem tej gry i obchodzi mnie ona tyle, co zeszłoroczny śnieg!

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Cytat: TheSnajper link=topic=660.msg35766#msg35766 date=Oct 27 2008, 21:20\'
Kradzież nie kradzież muzyka musi być z WOWa lub też zrobiona przez kogoś innego. Ta tylko sugeruję żeby jakaś była a potem jak zwykle coś o ruskich... Dobrze gavarite pa ruski no i szokującą sprawą było że w jednym z ich teamów jest ponad 50 osób...lol...przy takiej ilości osób to Czas Zapłaty powstał by szybciej:P

Pozatym co ty się tak Thoro czepiasz-.- "dziecziaczku" mam 16 lat -.-#msgote author=TheSnajper link=topic=660.msg35766#msg35766 date=Oct 27 2008, 21:20\']Kradzież nie kradzież muzyka musi być z WOWa lub też zrobiona przez kogoś innego. Ta tylko sugeruję żeby jakaś była a potem jak zwykle coś o ruskich... Dobrze gavarite pa ruski no i szokującą sprawą było że w jednym z ich teamów jest ponad 50 osób...lol...przy takiej ilości osób to Czas Zapłaty powstał by szybciej:P

Pozatym co ty się tak Thoro czepiasz-.- "dziecziaczku" mam 16 lat -.-#msgote author=TheSnajper link=topic=660.msg35766#msg35766 date=Oct 27 2008, 21:20\']Kradzież nie kradzież muzyka musi być z WOWa lub też zrobiona przez kogoś innego. Ta tylko sugeruję żeby jakaś była a potem jak zwykle coś o ruskich... Dobrze gavarite pa ruski no i szokującą sprawą było że w jednym z ich teamów jest ponad 50 osób...lol...przy takiej ilości osób to Czas Zapłaty powstał by szybciej:P

Pozatym co ty się tak Thoro czepiasz-.- "dziecziaczku" mam 16 lat -.-  Rozumiem jesteś w TheModders. Szanuję ciebie i twoją robote podobnie jak do reszty członków The Modders.  Zamiast się wkurzać to powinieneś powiedzieć coś w stylu : To ty se dodasz tą muzyke do swojego moda | lub coś takiego.

Przestaniesz?? Nudzi mnie taka gadka, to jest temat od pytań...

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Pytania i odpowiedzi
#218 2008-10-27, 20:27(Ostatnia zmiana: 2008-10-27, 20:27)
Ta tylko sugeruję żeby jakaś była a potem jak zwykle coś o ruskich

Najpierw przeanalizuj to co napisałem. Akurat fragment o Rosjanach nie był w ogóle skierowany w twoją stronę. Przestań wprowadzać nie potrzebny chaos.

mam 16 lat -.-''

Czyli chcąc nie chcąc jesteś nadal dzieckiem.

Rozumiem jesteś w TheModders. Szanuję ciebie i twoją robote podobnie jak do reszty członków The Modders.

Dziękuję.

Zamiast się wkurzać to powinieneś powiedzieć coś w stylu : To ty se dodasz tą muzyke do swojego moda | lub coś takiego.

Co proszę? Dobrze zrozumiałem, mam mówić to czego ty oczekujesz? No przepraszam a zarazem bardzo mi przykro że nie wpasowałem się w twoje normy dyskusyjne ale nie ty będziesz mi narzucał opinie i sposób w jaki ją wyrażam.

Z mojej strony kończę. Zbyt dużo złej energii.

TheSnajper

TheSnajper

Użytkownicy
posty51
  • Użytkownicy
OK....  Czy w starym obozie będą jakieś "większe" zmiany?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry