Pytania i odpowiedzi 504454 1123

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 504454

Odpowiedzi 1123

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
będzie.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
To nie simsy. Jak chcesz jakąś chatę to ją bierzesz siła, jak z kobietami. A sztuczki z domami to tylko w erze, znaczy u gofera.

Co do CZ to są spore postępy w testach, więc nie jest źle. Fakt, że ciągle jakieś obsuwy, ale robimy co możemy. O i starter będzie bardzo fajny ;p

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
To nie simsy
Wiem ;p  Ale mi się podobał ten questw NO i raczej chodziło mi oto żeby kogoś wykurzyć z chaty (że tak powiem). A i bardzo podobał mi się patent ze śpiworem :D  (w Diccuricu). Haha to było coś wtedy nawet chaty nie potrzebowałem :P  Może zrobicie coś podobnego ?

Life Is Brutal....

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Po co mamy robić coś podobnego jak możemy zrobić coś lepszego ;p

Poza tym CZ z założenia to dynamiczna opowieść, nie będzie za dużo czasu na spanie czy urządzanie domku.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Pytania i odpowiedzi
#1064 2009-12-22, 11:18(Ostatnia zmiana: 2009-12-22, 11:19)
Cytat: shergar link=topic=660.msg74638#msg74638 date=Dec 22 2009, 10:44 AM\'
nie będzie za dużo czasu na spanie czy urządzanie domku.
Macie zamiar wprowadzić jakieś ograniczenia czasowe które uniemożliwią graczowi wysypianie się w przypadku otrzymania byle ranek albo zwyczajne szwendanie się po świecie, czy też ten cały upływ czasu będzie widoczny tylko pod kątem fabularnym?

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Pod kątem fabularnym, ale sporo zadań trzeba będzie szybko wykonać, jest to związane z dynamiką wątków.

ADOLF

ADOLF

Użytkownicy
posty51
Propsy1
  • Użytkownicy
czy dodatek będzie wymagający sprzętowo?

CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz

GPU: MSI Nvidia GeForce GTS OC 450 1GB

RAM: Elixir 4 GB 1600 MHz

Mobo: AsRock N68-GS3 UCC

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
czy dodatek będzie wymagający sprzętowo?

Tak, co najmniej dwa rowery i przednia oś samochodu.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cytat: Miś Krzyś link=topic=660.msg74931#msg74931 date=Dec 24 2009, 09:19 AM\'
Tak, co najmniej dwa rowery i przednia oś samochodu.

;p   no to troche za dużo jak dla mnie hehe :D

ADOLF

ADOLF

Użytkownicy
posty51
Propsy1
  • Użytkownicy
nie no pytam serio bo np. taki diccuric był bardziej wymagający niż gothic 2 z nocą kruka razem wzięte

CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz

GPU: MSI Nvidia GeForce GTS OC 450 1GB

RAM: Elixir 4 GB 1600 MHz

Mobo: AsRock N68-GS3 UCC

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Cytat: ADOLF link=topic=660.msg75134#msg75134 date=Dec 26 2009, 12:21 AM\'
nie no pytam serio bo np. taki diccuric był bardziej wymagający niż gothic 2 z nocą kruka razem wzięte

No to masz odpowiedź... Sam napisałeś, że Diccuric wymaga więcej to tym bardziej CZ :)  A poza tym taki temat/pytanie już gdzieś był :D

Life Is Brutal....

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

dyskusja przewijała się już ze 2-3 razy.

Tykersky

Tykersky

Użytkownicy
posty12
Propsy1
  • Użytkownicy
Siema, mam pytanie wyrobicie sie do 2012 roku, yhh no bo wiecie, Euro u nas, koniec swiata, dużo tego ;]
a kazdy fan gothica przed smiercia chcialby se zagrac w CZ o_o
... taki swiateczny nie smieszny, brzydki zart... xD

Co do wymagań będą większe ale tylko w kwestii chyba Pamięci Ramowej. Wiec kupujta Ramy :]

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Co do wymagań będą większe ale tylko w kwestii chyba Pamięci Ramowej. Wiec kupujta Ramy biggrin.gif

Pamięć ram, pamięć karty graficznej... ale nie jest to konieczne, ponieważ wszystko będzie można wybrać już przy instalacji a następnie w oknie opcji.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
A ja mam małe pytanko odnośnie balansu gry - szczególnie pod względem rozwoju bohatera czy zdobywanego ekwipunku. Zdaje sobie sprawę, że to rzecz która twórcom może sprawić wiele problemów - w końcu nawet profesjonalistom aż nazbyt często zdarza się to schrzanić. W niejednej grze zdarzają się etapy zbyt łatwe, za trudne, itd. Całkiem sporo cRPGów może się "pochwalić" tym, że pod koniec gry bohater ma tony niepotrzebnej kasy albo jest półboską maszyną do niszczenia całych światów jednym ziewnięciem.

Skoro mod jest na ukończeniu i pewnie co niektórzy już wymiotują od kolejnego testowania modyfikacji - to jak oceniacie ten aspekt modyfikacji? Udało się Wam zachować jako taki balans czy nie bardzo i się dopiero męczycie żeby coś z tym zrobić?

Lakis

Lakis

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Mam pytanie, które może być ważne dla posiadaczy słabszego łącza internetowego. Jaka będzie waga w MB Czasu Zapłaty?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Waga modyfikacji będzie duża (jak na standardy modderskie), aczkolwiek sądzę że przewidzimy kilka alternatywnych wersji (np. bez lektora, nowych textur). Jaka jest przepustowość Twojego łącza?

Lakis

Lakis

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
No, na szczęście ludzie z tp ulitowali się nade mną i mam teraz 1,3 MB/s.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
i to jest niby mało?  :P

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
o0 na stancji wprawdzie mam 5Mbit, ale w domu 512kbit i nie narzekam  : O wolne łącze to 64k a nie cos takiego :P

0 użytkowników
Do góry