Pomysły i Propozycje 89301 250

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 89301

Odpowiedzi 250

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Pomysły i Propozycje
#60 2008-08-21, 19:41(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 19:48)
Co do

3. Zrobiłem model katany i do tego był model Wakizashi : P

http://i25.tinypic.com/2py87xj.jpg można znaleźć na stronie CZ może nie jest zbyt idealna ale tak jakoś wyszło i tak się zrobiło

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
:D  A jest szansa że pojawią się jakieś bardziej Polskie bronie,jakiś koncerz albo szabla.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
A orężem przeginać nie będziemy, ale będzie spora różnorodność. Myślę, że nikt nie będzie narzekał na brak broni.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thurin

Thurin

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Natomiast ja mam oryginalne pytanie xDDD Proszę! Czy (tak jak była o tym mowa w żarcie w Mrocznych Tajemnicach) będzie można mieć jako trofeum rajtuzy goblina? XDDD

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Ja lubię eastery, ale nie wiem jak śmiertelnie poważny ork na to patrzy :D

na pewno będą eggi, nie wiadomo tylko jakie. Tym się pod koniec zajmiemy.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytat: shergar link=topic=659.msg29984#msg29984 date=Aug 28 2008, 15:09\'
Ja lubię eastery, ale nie wiem jak śmiertelnie poważny ork na to patrzy :D

na pewno będą eggi, nie wiadomo tylko jakie. Tym się pod koniec zajmiemy.
To mi przypomniało jak podsunąłem Samowi pomysł o tym aby umieścić na bagnach Józka z bagien... Sam spytał orca ale ten się nie zgodził xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Skoro gadamy już o czasozapłatowych pierdołach to mam pytanko. Orc, jak z tym turniejem? :D

Adrian
  • Gość
Hmm osobiście uważam, że ta średnia zbroja myśliwego wygląda bardziej hmmm jest jakby bardziej napakowane. I jej model bardziej pasuje na ciężką niż model ciężkiej strażnika świątynnego.

Ale to tylko moja opinia :D ))

Eadoin
  • Gość

Eadoin
Gość

Pomysły i Propozycje
#68 2008-08-30, 10:15(Ostatnia zmiana: 2008-08-30, 10:17)
Sądzę tak samo, jak poprzednik, ta zbroja bardziej mi pasuje na ciężką zbroję myśliwego :D
Chciałbym dodać także jeszcze jedno pytanie - dlaczego nie chcecie zrobić tarcz w Czasie Zapłaty?
Ktoś z teamu pisał w poprzednich stronach, że to zepsułoby klimat gry - przeciwnie!
Czas Zapłaty miałby więcej graczy, a co za tym idzie byłby bardziej popularny.  ;)  
Gothic Czas Zapłaty byłby wtedy taką alternatywą Gothic 3 z duuuuużo mniejszymi wymaganiami :]

Skoro zrobiliście tak świetne duale, to stworzenie tarcz  będzie dla Was pestką  :D  
Wierzę w Was :P

Pozdrawiam
Eadoin

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
Skoro zrobiliście tak świetne duale, to stworzenie tarcz będzie dla Was pestką 20.gif
Wierzę w Was 10.gif

wejdź na stronę http://czaszaplaty.pl/ i znajdź dział galeria, potem wybierz rendery, :D  co tam widzisz? 2 tarcze, czyli będą one w modzie, chyba, że ostatnio się coś pozmieniało.

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cytat: wietrzyk link=topic=659.msg30267#msg30267 date=Aug 30 2008, 11:33\'
wejdź na stronę http://czaszaplaty.pl/ i znajdź dział galeria, potem wybierz rendery, :)  co tam widzisz? 2 tarcze, czyli będą one w modzie, chyba, że ostatnio się coś pozmieniało.
Pierwsze słyszę :P  .  Te tarcze będą tylko w roli ozdób.

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cytat: Adrian link=topic=659.msg30215#msg30215 date=Aug 29 2008, 21:30\'
Hmm osobiście uważam, że ta średnia zbroja myśliwego wygląda bardziej hmmm jest jakby bardziej napakowane. I jej model bardziej pasuje na ciężką niż model ciężkiej strażnika świątynnego.

Może i sprawia takie wrażenie, jednak nie jest ważne jak bardzo pancerz jest napakowany. Liczy się to, z czego jest zrobiony. Średni pancerz jest wykonany prawie w całości ze skóry, natomiast w ciężkim przeważają masywne, stalowe elementy np. naramiennieki.
Mimo, iż  (jak sama nazwa wskazuje) jest on ciężki to nie krępuje ruchów tak jak napakowana po brzegi średnia zbroja.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
:D  Mam pewien pomysł,może wszystkie zabawne rzeczy i postacie umieścicie,w starej kopalni.W końcu to całkiem nie potrzebna lokacja,a tak to przynajmniej się do czegoś przyda.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Cytat: Eadoin link=topic=659.msg30257#msg30257 date=Aug 30 2008, 10:15\'
Sądzę tak samo, jak poprzednik, ta zbroja bardziej mi pasuje na ciężką zbroję myśliwego :P
Chciałbym dodać także jeszcze jedno pytanie - dlaczego nie chcecie zrobić tarcz w Czasie Zapłaty?
Ktoś z teamu pisał w poprzednich stronach, że to zepsułoby klimat gry - przeciwnie!
Czas Zapłaty miałby więcej graczy, a co za tym idzie byłby bardziej popularny.  ;)  
Gothic Czas Zapłaty byłby wtedy taką alternatywą Gothic 3 z duuuuużo mniejszymi wymaganiami :D

Skoro zrobiliście tak świetne duale, to stworzenie tarcz  będzie dla Was pestką  :D  
Wierzę w Was :P
Pozdrawiam
Eadoin

Wytłumacz mi po co skazańcom tarcze? Tarcz używają raczej tylko regularne oddziały. Strażnicy w kolonii tarcz nie potrzebowali, bo po co? Można by znaleźć jakiś antyk w kurhanie czy świątynie, ale nic więcej. Moim zdaniem tarcze jako ozdobniki w zupełności wystarczą.

Eadoin
  • Gość
Cytat: shergar link=topic=659.msg30584#msg30584 date=Sep 1 2008, 11:48\'
Wytłumacz mi po co skazańcom tarcze? Tarcz używają raczej tylko regularne oddziały. Strażnicy w kolonii tarcz nie potrzebowali, bo po co? Można by znaleźć jakiś antyk w kurhanie czy świątynie, ale nic więcej. Moim zdaniem tarcze jako ozdobniki w zupełności wystarczą.

Tak sam mogę powiedzieć - po co skazańcom bronie? Broni używali zazwyczaj tylko żołnierze.
Według mnie tarcze będą idealnie dopasowanym elementem modu Czas Zapłaty, ale to nie ja jestem twórcą, lecz Wy :D

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Niezupełnie. Strażnicy mieli oręż, wiadomo po co. Ale tarcz nie mieli na pewno bo po co? Skazańcy nie są regularnymi oddziałami, żeby wyposażać strażników w kompletne pancerze. Stąd zbroje w Gothicu wyglądają trochę jak zlepki różnych pancerzy. Druga sprawa to tarcze są nieporęczne i niepotrzebnie obciążają - w grach się przyjęło, że byle fagas lata sobie z tarczą i dwuręcznym mieczem na plecach, ale to akurat spore przekłamanie.

Pewnie tarcze można wcisnąć jako kolejny dodatek, tylko w sumie dla mnie mija się to z celem. Oczywiście każdy może mieć inne zdanie, ja tylko przedstawiłem swoje :D

Eadoin
  • Gość
Cóż, masz rację z tym, że byle głupek nosiłby tarczę i dwuręczny miecz, ale myślę, że tarcze powinni mieć tylko elitarni wojownicy NO, Obozu Buntowników, np. ciężcy strażnicy, alby jak w przypadku buntowników osoby posiadające ciężką zbroję myśliwego, ew. średnią (ci np. mogliby posiadać drewniane tarcze), no i Rick :D

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Czy wy wogule wiecie kiedy używano tarczy? Odpowiedź: Podczas bitew, w których uczestniczyło kilka tysięcy zbrojnych. Wtedy trudno było znaleźć miejsce na choćby machnięcie mieczem. Tarcza służyła do torowania sobie drogi w chmarach ludzi, oraz blokowania opadających z każdej strony ciosów. Znajdowała również zastosowanie przy tzw. gradzie strzał.
Bitwy w czasie zapłaty to najwyżej kilkudziesięciu npc. Miejsca jest dość na swobodne wymachiwanie mieczem. Tarcza byłaby jedynie zbędnym balastem.

Powiem tak:
Chcecie moda jak najszybciej? To dajcie sobie siana z tarczami :/

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Aragorn link=topic=659.msg30648#msg30648 date=Sep 1 2008, 15:09\'
Czy wy wogule wiecie kiedy używano tarczy? Odpowiedź: Podczas bitew, w których uczestniczyło kilka tysięcy zbrojnych. Wtedy trudno było znaleźć miejsce na choćby machnięcie mieczem. Tarcza służyła do torowania sobie drogi w chmarach ludzi, oraz blokowania opadających z każdej strony ciosów. Znajdowała również zastosowanie przy tzw. gradzie strzał.
Bitwy w czasie zapłaty to najwyżej kilkudziesięciu npc. Miejsca jest dość na swobodne wymachiwanie mieczem. Tarcza byłaby jedynie zbędnym balastem.

Powiem tak:
Chcecie moda jak najszybciej? To dajcie sobie siana z tarczami :huh:

To chyba nie widziałeś walki wojów 1 on 1 na topory bądź siekiery. Tego nie idzie praktycznie w żaden sposób zablokować. Czyli co? Ciosy mieli przyjmować na klatę, na lamelki, kolczugi bądź zwykłe szmaty czy czekać kto pierwszy komu upierdoli rękę? Tarcza drewniana była w powszechnym użyciu nawet jeśli chodzi o pojedynki. Co do metalowych to jak do tej pory nie istnieje żaden dowód na to że takowe w ogóle były używane w walce (historycy.org). Drewniane farbowano, obijano skórą bądź metalem. Jeśli się zniszczyła to robiło się nową małym kosztem, ot cała filozofia. Nie widzę sensu w noszenia grubego kawałka blachy który swoją wagą zapewne przewyższał kirys. Użyteczność takiego złomu w walce raczej nie była by zbyt duża min. ze względu na wagę.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Thoro przecież to oczywiste, że w pojedynkach jak najbardziej tarcze są wskazane. Aragornowi chodziło raczej o sens tego, że w Kolonii ludzki latają z tarczami. Dla mnie jedyny sens to to, ze jakiegoś rycerza pochowano z jego dobytkiem i znalazła się tam też tarcza.

Poza tym z tego co wiem to właśnie tarcze obijane blachą potocznie nazywano metalowymi. Blacha mogła mieć różne grubości, etc.

Co do pełnych metalowych tarcz to były takie małe tarczki mocowane do przedramienia, ale nie wiem jak to się sprawdzało. Pewnie nie nazywano tego tarczą nawet. Chodziło o lepsze zbijanie ciosów bez narażania na uraz kości przedramienia.

Co do walki z tarczą to jest ona pozbawiona jakiejkolwiek subtelności, więc szkoda czasu na robienie nowych animacji.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry