Pomysły i Propozycje 89315 250

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 89315

Odpowiedzi 250

Adrian
  • Gość
No nie przesadzajmy. Jeśli będzie gotowanie wałsna chatka to nie będą to simsy. Po prostu taki miły dodatek. A własnie w takich szczegolach tkwi cały fenomen gothica. Można było mieszac w kotle itp. I graczom to sie podobało. A ulepszenie/powielenie tego napewno nie zaszkodzi.

Guive

Guive

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy

Guive

Pomysły i Propozycje
#21 2008-07-09, 18:29(Ostatnia zmiana: 2008-07-10, 16:48)
-Proponuje dodać dużo zwykłych broni jak i tych jakby ''unikatowych'' np. miecz który zadaje 200 damage od ognia.

-te bronie gdzieś pokryć po całym świecie

-do starego obozu wymyślić elitarny pancerz strażnika i zrobić może 5-6 elitarnych żołnierzy

-dodać braci grimm  :lol2:  

no i to tyle mam nadzieje że skorzystacie chociaż z tej pierwszej propozycji było by fajnie.

Menelgame, proszę o kliknięcie:

http://change.menelgame.pl/change_please/1349128/

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Ja mam takie pytanie/propozycje:

Dało by się wprowadzić do gry taki efekt jaki był w G2 gdy wypaliło się skręta?
Chodzi mi o coś takiego jeszcze , tak jak jest w wiedzminie gdy wypije się za dużo alkoholu to obraz się inny robi czy coś takiego ( nie wiem czy tak jest naprawdę bo tylko to słyszałem)... a jak nie macie imion do npc to wcale bym się nie obraził jakbyście z mojego nicku skorzystali :lol2:
Pozdro.

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
@Guive
Będzie kilka unikatowych broni porozrzucanych po świecie - jednak przy handlarzach którzy na stanie maja tylko złom unikatowy może być nawet zwykły miecz - ogniste miecze z 200 pkt obr. od ognia nie spadaja z nieba :P

@Berserk
Niestety nie da się zaimportować tych efektów z Gothica 2 - a szkoda bo niektóre przydałyby nam się nawet bardziej niz efekt przy wypaleniu bagiennego.

Co do dodawania nickow fanów do modyfikacji - raczej nic z tego, prawdopodobnie nie znajdą sie w nim nawet wszyscy twórcy modyfikacji - to ze wzgledu na nicki (zgadnijcie kogo mam namyśli :lol2: )

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy

Rophert

Pomysły i Propozycje
#24 2008-07-10, 09:10(Ostatnia zmiana: 2008-07-10, 09:11)
Czy to pytanie retoryczne? Jeżeli nie czyż myślisz po nocach o vzp? :D  :P  bądź ojcu rydz... tj redaktorze? :D

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Pomysły i Propozycje
#25 2008-07-10, 09:20(Ostatnia zmiana: 2008-07-10, 09:22)
Cytat: orcwarrior link=topic=659.msg22303#msg22303 date=Jul 10 2008, 00:53\'
@Guive
Będzie kilka unikatowych broni porozrzucanych po świecie - jednak przy handlarzach którzy na stanie maja tylko złom unikatowy może być nawet zwykły miecz - ogniste miecze z 200 pkt obr. od ognia nie spadaja z nieba ;p
Wpitolić Rickiem Beziemu i po problemie :D

Co do dodawania nickow fanów do modyfikacji - raczej nic z tego, prawdopodobnie nie znajdą sie w nim nawet wszyscy twórcy modyfikacji - to ze wzgledu na nicki (zgadnijcie kogo mam namyśli :P )
A ja się znajdę, i to nie byle gdzie. W takim ładnym grobie z bardzo fajniusim napisem :P  (z pewną dedykacją dla Keretha :D )

Orc, a jak z tym moim konkursem? Da radę go wprowadzić? Czy jeszcze się nie zastanowiłeś? xD

Adrian
  • Gość
Moglibyście zrobić jakiś wątek z Y'berionem. Np: Znajduje się go w tych katakumbach. I zdialogu wynika, że Śniący go wskrzesił i objawiłmu "prawdę" czy coś tam i w gruncie rzeczy Śniący to spoko ziom itd. :)

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Co do dodawania nickow fanów do modyfikacji - raczej nic z tego, prawdopodobnie nie znajdą sie w nim nawet wszyscy twórcy modyfikacji
I bardzo dobrze, bo te wszystkie dziwnie nazywające się postaci strasznie psują klimat...

FieryLuke
  • Gość
Jak na razie czary w G1 i większości modów to magiczne pociski z co najwyżej jakimś innym efektem, opcjonalnie leczenie/przywołanie. Brakuje czarów w bardziej klasycznej postaci - uroków osłabiających, ogłuszających czy powoli raniących przeciwnika [poza kilkoma czarami Sekty]. Tak samo przydałyby się czary pozytywne dla bohatera i jego towarzyszy. Kilka przykładów, które mogłyby się pojawić:
- promień osłabienia [animacja jak telekineza, zmniejsza tymczasowo siłę wroga]
- spowolnienie [napój lekkości, w drugą stronę ;) ]
- niezdarność [jak promień osłabienia, ale zmniejsza zręczność]
- szał [przeciwnik atakuje kogo popadnie, w tym swoich]
- klątwa [animacja jak tchnienie śmierci, zmniejsza obronę celu]
- zatrucie, podpalenie [no wiadomo ;)  ]

- tarcza ognia/lodu/ziemi/błyskawic [ochrona przed ogniem/bronią/strzałami/magią]
- błogosławieństwo [mały bonus do wszystkich statystyk]
- smocza siła, precyzja [bonus do siły/zręczności]
- przyspieszenie
- wewnętrzny ogień [bonus do HP i MP]
- regeneracja, leczenie celu
- egzorcyzm [usuwa klątwy itp.]

Do tego postulat aby nie wszystkie runy były dostępne u handlarzy - taki np. deszcz ognia godny jest osobnego questu.

Z takich fantazji gracza: tarcze. Ale to chyba mało prawdopodobne :P  

W trailerze widać strzały mrozu, cóż, mogę tylko prosić o strzały z klątwami i innymi takimi dodatkami ;)  

Może jeszcze większy wybór magicznych broni [mieczy, toporów] - zadających dość małe obrażenia, ale przynajmniej mogących zaszkodzić dotąd niewrażliwym na naszą stal stworom.

Mikstury dodające czasowo bonusy do siły, zręczności, HP, many i różnych rodzajów obrony.

Większe możliwości kompletowania drużyny z naszych przyjaciół i podwładnych - postawić na akcje podobne do polowania na brzytwiaki w NK ;)

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Co do osłabienia to trochę się nam nie podoba gdyż przeciwnik nie mógłby walczyć swoją bronią.

Rophert

Rophert

Użytkownicy
posty102
  • Użytkownicy
Tarcze jak najbardziej prawdopodobne (nie wiem czy w CZ będą) ale np. w Złote Wrota, GWW etc.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
@FieryLuke Tak, nowe czary będą, właśnie trwa na ten temat dysputa w tajnym :D  Twoje propozycje też nie są złe, zaraz podeślę tu Orka ;p

@BEZI Nie będzie tarcza. Nie chcemy "gwałcić" klimatu G1 tarczami hełmami bo to po prostu trochę nie pasuje nam "kompozycyjnie".

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
Czy w modzie pojawią sie takie rzeczy jak:
1.Magia dzięki której będzie można oswajać niektóre rodzaje zwierząt,tak jak w G3.
2.Możliwość nacelowania na przeciwnika,wyglądało by to podobnie jak w G2:NK.
3.Zmiana pogody za pomocą zaklęć,coś jak w G4.
4.Umiejętność modyfikowania swojej broni za pomocą różnych przedmiotów,dzięki temu można obdarzyć swoją broń magicznymi właściwościami,żeby nie było ten pomysł wziąłem z gry Fable:Zapomniane Opowieści.
5.Specjalizacja się w zbrojach lekkich,średnich lub ciężkich.
6.Magia ,,Wojownik Światła" dzięki tej magii można zadawać większe obrażenia nieumarłym i demonom.
7.Magia ,,Władca Ciemności" za pomocą tej magii wszystkie stworzenia beliara będą przez krótki czas służyć graczowi.
8.Magia,,Pan Snu" te zaklęcie działa przez 1 min.Działa ona tak że każdy przeciwnik który cię atakuje po chwili zasypia.

Excelsior
  • Gość
A może jakiś mały skrypt żeby "potworki" w świecie nie robiły się coraz słabsze wraz z rozwojem naszej postaci? np. +20% do życia na każdy rozdział (dla stwora). Denerwujące jest że mam np. poziom 3 i ścierwojady mam na 1 machnięcie miecza.

ew. wolniejsze ataki i szybkośc poruszania się w stosunku do cięższej zbroi.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Przecież postać i tak porusza się dosyć wolno. Jeśli już kierujemy się tym tokiem to należałoby również wprowadzić limit ekwipunku.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

Pomysły i Propozycje
#35 2008-07-18, 16:17(Ostatnia zmiana: 2008-07-18, 16:54)
@Lucky
1.Nie, ale będziesz mógł mieć swojego oswojonego wilka.
2.Chodzi ci chyba o ten "Celownik" który pokazywał się na NPCcie - to raczej nie możliwe, pozatym uważamy ze samo podświetlenie npcta wystarczy.
3.Raczej nie, chyba że wlicza się w to pieść wichru, Piorun itd. :D  
4.Jako takiej umiejętności w modzie nie będzie - bedzie za to rozwinięte kowalstwo, ale może przytrafia sie jakies pojedyńcze przypadki ulepszenia broni.
5.Nie - niepotrzebnie to komplikuje prosty i dlatego przecież lubiany system umiejętności w gothicu.
6. Pomysł jest fajny, ale bardziej bym to widział jako atrybut jakiejś broni.
7.Podobnie jak w wypadku punktu 1
8.No chyba jednak zbyt potęzny czar i przesadnie ułatwił by rozgrywkę.

@Excelsior
Prawdopodobnie będzie wprowadzonego coś w podobie.
//Mam namyśli odradzanie się potworów

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o punkt 3. to ja już się nie zgadzam :)
Moim zdaniem wprowadzanie czarów na zmianę pogody, a tym bardziej pory dzień/noc to idiotyzm.
Cały klimat gothica ucieka gdzieś w krzaki.
Przykładowo: Idziemy sobie przez las, nagle zapada zmrok i zaczyna się ulewa. Wyciągamy pochodnię i wolnym krokiem podążamy przed siebie. Wtem niewiadomo skąd rzuca się na nas wygłodniały wilk. Taka sytuacja nie miałaby miejsca gdyż odrazu zmienilibyśmy sobie pogodę na słoneczko z chmurką i dziarskim krokiem pognali do or omijając wszystkie napotkane potworki.
Poprostu tandeta.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
I tak gracz wpisze set time :)  albo będzie zaczynał każdą akcję z rana. Musicie zadbać o jakieś misje nocne.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Są misje nocne i to w sumie od samego początku gracz już będzie na nie skazany :D

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

LeeJack
  • Gość
Może mój pomysł jest zbyt przesadzony ale bardzo chętnie widział bym w CZ czar uzdrawiający innych, albo czar leczący przyzwane potwory. Pozdrawiam.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry