Modern Warfare 2 13742 55

O temacie

Autor

Zaczęty 13.05.2009 roku

Wyświetleń 13742

Odpowiedzi 55

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Modern Warfare 2
#40 2009-11-14, 01:00(Ostatnia zmiana: 2009-11-14, 01:02)
Fabuła tej gry rozpierdala niedorzecznością. Chodzi oto, że w rosji wybudowali jakiemuśtam terroryscie pomnik na kremlu a my poszliśmy do rio do slamsów zabić handlarza bronią, którego znalezli na podstaie... łusek. Później rosja atakuje usa i walczymy ze spadochroniarzami broniąc jakiegoś burger town :[ .
już nie wiem co głupsze, to czy risen.

http://gamecorner.pl/gamecorner/1,102651,7..._Warfare_2.html

Kazzmir
  • Gość
potencjalnie 11 mln ludzi nie może się mylić  :[

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Modern Warfare 2
#42 2009-11-14, 01:21(Ostatnia zmiana: 2009-11-14, 01:21)
To jest ciekawe. Zawsze myślałem, że jak ktoś zrobi COŚ z takim pierdolnięciem to nie ma zmiłuj, klękajcie narody a tu taki kot. Bez ładu i składu, co misje inny kraj, postać, jednostka a wspólny mianownik to tylko gdzieśtam w końcowym zdaniu piątego wiersza. Autor recenzji dobrze oddał specyfikę tego produktu - ta gra to stroboskop.

Aha, przeszedłem te nieszczęsne kilka misji z których nic nie wyciągnełem poza zakłopotaniem i dowiedziaęłm się że połowa gry za mną :[

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Modern Warfare 2
#43 2009-11-14, 01:48(Ostatnia zmiana: 2009-11-14, 01:50)
i nie można tego nazwać przywiązaniem do produktu który jest tak samo jak mi się zdaje zrypany od iluś tam wersji, ale czysty, niczym nie skrępowany MARKETING  :[  jego siła jest tak wielka że ludzie kupują to coś, i mimo tego i tak się cieszą czy raczej okłamują sami siebie, z wyjątkami.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Tak, to jest cała machina. Mimo, że sama gra jest gorsza od pierwszego modern warfare, jest niespójna, głupia jak film "dzień niepodległości", multiplayer nie ma serwerów dedykowanych, jest okrojony funckcjami jak aparat cyfrowy za 200zł to wszyscy będą się nad tym spuszczać właśnie przez ten marketing, liczbę sprzedanych, całe emocje wokół tego projektu i wysokie recenzje.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Modern Warfare 2
#46 2009-11-14, 16:46(Ostatnia zmiana: 2009-11-14, 16:48)
Dobra, grę ukończyłem. Ogólnie później gra się trochę fajnie jednak niestety nadal jest to zlepek dziwnych historii przedstawianych w dziwnych miejscach włącznie z wizytą w kosmosie i oceanie. Jest tego tyle, że aż się zdziwiłem, że zabrakło naszego kraju :D . Ogólnie gra mnie niczym nie porwała ani zaskoczyła. Tu tylko biegniesz, strzelasz a żeby nie było nudno to pod koniec i do amerykanów, no i patrzysz na wybuchy a zmienia się tylko krajobraz zimowego na pustynny, z pustynnego na kosmiczny itd itd. Do tego jest w cholerę casualowo. Chuj z tym, że wszędzie jest pełno broni i jest NIEMOŻLIWYM aby w jaki kolwiek sposób skończyła nam się amunicja jednak i tak twórcy nas uraczyli co najmniej kilkoma na misje punktami gdzie możemy uzupełnić amunicje. Granaty zostawiają wyraźne smugi, aby było łatwiej itd.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Modern Warfare 2
#47 2009-11-15, 04:06(Ostatnia zmiana: 2009-11-15, 04:08)
Pograłem trochu, jedyną rzeczą, która naprawdę mnie denerwuje jest filtr w trakcie kiedy poziom życia spada do minimum. :D  Całość jest naprawdę fajna okiem osoby, która nie zwraca uwagi na jakieś tam niespójności w fabule (FPS, w którym ta w końcu schodzi kurwa na drugi plan) czy absurdy w uzbrojeniu jakiegoś kapitana w berecie. Masa akcji, i co najważniejsze, nieustające wręcz napięcie. Podobał mi się ten krótki, interaktywny przerywnik filmowy na początku gry, gdzie zapierdalaliśmy autem uzbrojonym w mini-guna - bardzo fajna sprawa, budująca napięcie i ciekawą, filmową atmosferę. Pogram dłużej - powiem więcej, choć pewnie odrzucę  to przy 25 % gry ze znudzenia monotonnością gameplaya i oskryptowaną mechaniką rozgrywki, podobnie jak CoD'a 1, 2, 4 i 5. ;d Póki co - gra mi się fajnie.

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Dobra, grę ukończyłem. Ogólnie później gra się trochę fajnie jednak niestety nadal jest to zlepek dziwnych historii przedstawianych w dziwnych miejscach włącznie z wizytą w kosmosie i oceanie. Jest tego tyle, że aż się zdziwiłem, że zabrakło naszego kraju biggrin.gif. Ogólnie gra mnie niczym nie porwała ani zaskoczyła. Tu tylko biegniesz, strzelasz a żeby nie było nudno to pod koniec i do amerykanów, no i patrzysz na wybuchy a zmienia się tylko krajobraz zimowego na pustynny, z pustynnego na kosmiczny itd itd. Do tego jest w cholerę casualowo. Chuj z tym, że wszędzie jest pełno broni i jest NIEMOŻLIWYM aby w jaki kolwiek sposób skończyła nam się amunicja jednak i tak twórcy nas uraczyli co najmniej kilkoma na misje punktami gdzie możemy uzupełnić amunicje. Granaty zostawiają wyraźne smugi, aby było łatwiej itd.

Patrząc na twoje upodobania proponuje ci STALKERA.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Stalkera uwielbiam mimo, że gra ma tyle błędów i niedociągnięć że wypadałoby to napisać i zrobić od nowa :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Thoro, większej sknery od Ciebie nie widziałem :D

Akcja - wszystko dzieje się zajebiście szybko i problem tkwi w tym, że jest aż za szybko. Przykładowo podczas 2 misji jadąc samochodem przez dobre 2 minuty totalnie nie wiedziałem co się dzieje, gdzie jestem i co powinienem robić bo mózg nie nadążał z percepcją migawki obrazów. Totalnie zjebane uczucie, tak jakbyś grał w grę w 10 krotnym przyśpieszeniu.
A mały refleks mishiu, za mały :D  Mi szybka akcja przypadła do gustu, widać ten chaos i wymykającą się spod kontroli sytuację. True war :D

Bronie - panowie zachłysnęli się airsoftowym lansem na całego bo dosłownie wszystko jest tu jest odpicowane do granic możliwości począwszy od uzbrojenia arabusów; starego kałacha, który zyskał wpizdu szyn ris, cyfrowy painjob, kolimator, celownik fosforyzujący itd. Dla mnie grube przesada
Pamiętajmy, że akcja wbrew nazwie toczy się jednak w niedalekiej przyszłości, a wojsko ma co raz to lepsze wyposażenie, które już teraz, pod koniec 2009r nie grzeszy skromnością. A armia krajów wschodnich także, nie będzie wiecznie stać w miejscu...

Intreakcja z otoczeniem - znów jest żałośnie, nic nie możemy zrobić i znowu wszystko wybucha. Oczywiście wszystko za sprawą skryptów. My co najwyżej możemy sobie strzelić w plastikową butelkę, czy tam lampę, która po oddaniu strzału nadal będzie cudownie świecić. 2009 rok, "najbardziej oczekiwana gra dekady" no po prostu zajebiście.
W pełni się zgadzam. Nie postarali się o to, lecz na pocieszenie możemy porozwalać trochę arbuzów.

Rozbawił mnie również moment, gdy oddział będący pod silnym ostrzałem zdycha w jakimś rowie a nieopodal na jakichś schodach siedzi 3 innych żołnierzy bawiąc się telefonem komórkowym. Albo, gdy zza wraku dają ogień zaporowy, jeden z żołnierzy postanowił sobie usiąść i spokojnie zjeść racje żywnościowe. Grając w tą grę odnosi się wrażenie, że ktoś wstawiał tu animacje od tak aby były, aby się coś działo, niezależnie od sytuacji.
Raczej sytuacje z prawdziwego pola bitwy, gdzie nie wszyscy wystawiają się na ostrzał. Poza tym widzę, że tylko wytykasz błędy, bo animację są naprawdę wspaniały. Szczególnie jeśli chodzi o zachowania Marines, widać, że w modele faktycznie tchnięto życie, a nie są napędzane przez kod.

Fabuła tej gry rozpierdala niedorzecznością. Chodzi oto, że w rosji wybudowali jakiemuśtam terroryscie pomnik na kremlu a my poszliśmy do rio do slamsów zabić handlarza bronią, którego znalezli na podstaie... łusek. Później rosja atakuje usa i walczymy ze spadochroniarzami broniąc jakiegoś burger town :)
Cholernie wyrywasz z kontekstu... nic dodać nic ująć... Choć fabuła ogółem faktycznie nie zachwyca, a przynajmniej na początku. Potem zaczyna się rozkręcać, aż w końcu... każe nam czekać na sequel, co ostatnio jest trendy ;<

Osobiście jestem zawiedziony zachowaniem przeciwników... o ile gang przemytników mogę jeszcze zrozumieć tak szkolonych rosyjskich żołnierzy, już nie? o_o  Zero taktyki... po prostu przeciętne(?) AI z gier. 1. Podbieg 2. Osłona 3. Ostrzał (przy wyjściu zza osłony oczywiście :)  ) 4. Jeżeli bot nie zginął cofamy się do pkt. 1. Marzy mi się chociaż AI z F.E.A.R. Tak, to było niebo, w tym piekle z Almą.
No i wielu narzeka na skrypty... ale COD ma właśnie na celu, przedstawić wojnę w tak realistycznym stylu, co jest bez skryptów niemożliwe do osiągnięcia - a przynajmniej dziś.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Modern Warfare 2
#51 2009-12-16, 14:50(Ostatnia zmiana: 2009-12-16, 15:06)
True war biggrin.gif

Życzę kolejnych miłych snów w krainie tabalugi.

A armia krajów wschodnich także, nie będzie wiecznie stać w miejscu...

Jaka armia krajów wschodnich? Przez połowę tej gry strzelamy ciągle do jakichś obdartusów, którzy nie poskromili jeszcze mydła nie wspominając o nowoczesnej broni.

Szczególnie jeśli chodzi o zachowania Marines

JAKICH KURWA MARINES? CZY TY Z PEWNOŚCIĄ GRAŁEŚ W TĄ SAMĄ GRĘ CO JA?!?!

Raczej sytuacje z prawdziwego pola bitwy, gdzie nie wszyscy wystawiają się na ostrzał.

tak, bawienie się telefonem pod ostrzałem, na schodach to z pewnością sytuacja z realnego pola bitwy.

przedstawić wojnę w tak realistycznym stylu

A skąd ty możesz wiedzieć jak wygląda wojna? Zagraj sobie w Arma II czy obejrzyj Generation Kill. Te dwa mimo, że twory popkultury to wizualnie przedstawiają ówczesny konflikt zbrojny tak wiernie jak nic innego i nie jest to bynajmniej slalom pomiędzy spadającymi wrakami śmigłowców po wybuchu bomby neutronowej.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
JAKICH KURWA MARINES? CZY TY Z PEWNOŚCIĄ GRAŁEŚ W TĄ SAMĄ GRĘ CO JA?!?!
Rangersi* usatysfakcjonowany?
tak, bawienie się telefonem pod ostrzałem, na schodach to z pewnością sytuacja z realnego pola bitwy.
Gwoli ścisłości to nie był telefon... ale co tu dużo mówić, dla kogoś, dla kogo wojna to TYLKO I WYŁĄCZNIE naciskanie spustu i mundury.
A skąd ty możesz wiedzieć jak wygląda wojna? Zagraj sobie w Arma II czy obejrzyj Generation Kill. Te dwa mimo, że twory popkultury to wizualnie przedstawiają ówczesny konflikt zbrojny tak wiernie jak nic innego i nie jest to bynajmniej slalom pomiędzy spadającymi wrakami śmigłowców po wybuchu bomby neutronowej.
O rly? Kurwa, nie wiedziałem :D  Moja wiedza nie kończy się filmach, grach i komiksach o superbohaterach, więc takowa argumentacja jest jak słowa Avallacha ;(
Jaka armia krajów wschodnich? Przez połowę tej gry strzelamy ciągle do jakichś obdartusów, którzy nie poskromili jeszcze mydła nie wspominając o nowoczesnej broni.
począwszy od uzbrojenia arabusów; starego kałacha, który zyskał wpizdu szyn ris, cyfrowy painjob, kolimator, celownik fosforyzujący itd. Dla mnie grube przesada
Gratuluje kolejnej hipokryzji dla chęci bycia aspołecznym :D

no i...
Życzę kolejnych miłych snów w krainie tabalugi.
chyba ty! ;(

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ale co tu dużo mówić, dla kogoś, dla kogo wojna to TYLKO I WYŁĄCZNIE naciskanie spustu i mundury.

śmieszny jesteś.
reszty nie komentuje, bo w kilku krokach ukazałeś że nie jesteś kompetentny. żegnam.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
śmieszny jesteś.
Zapomniałem o klepaniu nosa na hasło "Wojna jest piękna", znajomości taktyki zielonej i czarnej oraz wstawiania karabinów w sygnaturę :lol2:
reszty nie komentuje, bo w kilku krokach ukazałeś że nie jesteś kompetentny. żegnam.
Więc żyj ze świadomością, że mam rację nie mydląc oczu reszcie userów teksami o niekompetencji :P

No żeby nie spamić... przyjrzałem się trochę Covert Ops. Ogólnie... ciekawie i wymagająco jak na CODa. Może AI pozostaje to samo, ale wyraźnie widać, że karabiny zadają większe obrażenia no i... jesteśmy sami. Póki co przeszedłem 3 rozdziały i zaczęły się schody. Niestety z moim netem co-op jest dla mnie nieosiągalny, przez co trace pewnie z jakieś 80% dobrej zabawy.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Gram sobie i jakoś nie zrobiło to na mnie zbytniego wrażenia.
Cały czas nawalanka, wcześniej przeszedłem Call of Juarez, co w mojej opinii było lepszą produkcją. COD przegrywa także z Battlefieldem, który mimo wszystko wciągał, a MW2 wyłączyłem już z nudów...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry