Gothic MP 37621 118

O temacie

Autor GeneralLee

Zaczęty 24.04.2009 roku

Wyświetleń 37621

Odpowiedzi 118

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Gothic MP
#60 2009-04-27, 14:33(Ostatnia zmiana: 2009-04-27, 14:33)
Thoro a mody ilu maja odbiorców ?

Niewielu nawet w pierwiastku sceny gothica.
Wystarczy popatrzeć na serwisy typu TG, GS czy nawet G UP. Wszyscy szleją i kopulują na monitory ze szczęścia przy wydaniu każdej nowej modyfikacji, prawda?

duże co chwile ktoś pisze ze pomoże to co może zrobić.

Potrzebujecie "gości od pomysłów"?

Duży serwis o Gothicu nas wspiera fanów już mamy dość szerokie grono.

No wspiera jak cholera. Nie dość, że trzeba samemu podać na tacce zredagowane info to jeszcze czekać na łaskawy werdykt "redaktora".

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Czego wy się czepiacie. Jak zrobią to zrobią i tyle. Nikt nie każe wam grać. Weźcie pod uwagę, że G1 w wersji alpha miał być multi (patzr: YouTube "official trailer"). Gdyby wyszedłz multiplayerem to G2 z pewnością. W ogóle zostało pokazane już, że to możliwe.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nikt nie każe wam grać
Nie wiem, czy wiesz, ale takie rzeczy tworzy się po to, aby zagrała w nie jak największa liczba osób. Przy odpowiednim "zdemotywowaniu" autora może porzuci on swój projekt, aby wykorzystać swój ewentualny talent do czegoś bardziej pożytecznego.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Thoro ludzi od pomysłów nie potrzebujemy ( prawie każdy chce na to bądź na testera :D  )

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To było pytanie retoryczne.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Asz Keczap (czy jakoś tak) -Wiem po co się robi takie rzeczy, ale ci, którym ten projekt się nie podoba nie musza grac jak nie chcą.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Dexter podważył sens tego argumentu. Czego chcieć więcej?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Czy wydaje mi się, czy kolejni pseudo programiści zabierają się za multi korzystając z source'u udostępnionego przez tego kolesia z Austrii?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Fakt, nie zwróciłem na to uwagi. Generale Lee, mam więc pytanie. Pomagacie temu austriakowi, czy kontynuujecie projekt we własnym zakresie?

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Na razie kontynuujemy na własną rękę wysłaliśmy propozycje do Darka jeśli będzie zainteresowany nie widzimy przeszkód :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Czy mógłbym prosić o jako takie przybliżenia waszych umiejętności oraz dotychczasowego dorobku?

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Dotychczasowego dorobku... nie wiem jak nie mogę wypowiadać się za wszystkich.
naszych umiejętności kilka osób moderzy  mamy programistów ich pole działania jest dość duże mogę cie zapewnic ze wiedza co robia po za tym Gothic Site posiada  programistow ktorzy nam pomagaja. Wiem ze na pewno orientuja sie w Basicu mamy rowniez 2 tlumaczy znajacych angielski, niemiecki, francuski i rosyjski.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ze wiedza co robia

Wielu innych w tym najbardziej wiarygodna ekipa zetsrex czy cośtam też wiedzieli co robią... aż się przeliczyli. Mimo wszystko życzę powodzenia i dużego szczęścia.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Thörbjorn  my mierzymy chęci na zamiary dlatego już teraz mówię ze to nie będzie wielkie MMO tylko gra na 2 osoby na arenie żeby można było sobie powalczyć :P

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Gothic MP
#74 2009-04-28, 19:54(Ostatnia zmiana: 2009-04-28, 19:55)
Arena? Nuda.
Lepszy byłby zwykły teren (byłyby dostępne różne np: Zamek w Starym Obozie, fragment lasu, plac wymian czy coś w tym stylu), żeby można było powalczyć na miecze, ale i postrzelać z kuszy/łuku czy powalczyć czarami na dystans.

Mimo to nadal będzie to zamawia na 10-20 minut. System walki w gothicu nie zachwyca do takiego stopnia żeby siedzieć przy samej walce godzinami.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ano
Co byś nie zrobił to i tak wszystko w efekcie sprowadza się do ciekawostki niżeli jakiegoś bardziej grywalnego zastosowania. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz, temu właśnie krytykuje a nawet w pewnym stopniu gardzę takimi projektami.

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
EDIT (post na dole): Ja tylko stwierdzam fakty.

A ja powinienem tylko wlepić warna za spam.

Spam to pojęcie abstrakcyjne na tym forum :D

Cytat: GeneralLee link=topic=5776.msg50092#msg50011 date=Apr 27 2009, 10:12 PM\'
Dotychczasowego dorobku... nie wiem jak nie mogę wypowiadać się za wszystkich.
naszych umiejętności kilka osób moderzy  mamy programistów ich pole działania jest dość duże mogę cie zapewnic ze wiedza co robia po za tym Gothic Site posiada  programistow ktorzy nam pomagaja. Wiem ze na pewno orientuja sie w Basicu mamy rowniez 2 tlumaczy znajacych angielski, niemiecki, francuski i rosyjski.

Na GieeSie są tacy uzdolnieni ludzie?  :o   :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Na GieeSie są tacy uzdolnieni ludzie? 8.gif 10.gif

Najwyraźniej tendencja powszechnego beztalencia i nieróbstwa obejmuje jedynie themodders...

IceMan

IceMan

Użytkownicy
posty68
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim zdaniem ten projekt był by ciekawy gdyby była możliwość przejścia gry że tak powiem, z kolegą,bratem,siostrą  czy jeszcze kimś innym.
Arena jak powiedział wyżej kolega to nuda...komu będzie się chciało walczyć na arenie więcej niż 20minut gry...żenada do kwadratu, rozumiem że klijent nie udźwignie tego wszystkiego, ale jeżeli nie ma się podstawy to nie zaczyna się od środka. Jeżeli uda wam się zrobić coś w stylu walki na arenie dla 2 graczy to i tak myślę, że to się znudzi każdemu po maksymalnie kilku dniach gry. Jednym słowem róbcie co chcecie, ale ten projekt nie jest taki fascynujący bo szczerze to już bardziej wierzyłem w Gothic MP niż w to, a nawet gothic mp się potknęło i zakończyło sprawę z mulitplayem. Ale życzę wam wszystkiego najlepszego, żebyście nie powiedzieli na koniec że jednak nic z tego nie wyjdzie.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
@ CzeGO się NIE DA ZroBić z Enginem GRy ZamKniętej
zobaczcie na projekty WOG i VCMI apropos heroes3 i to po wydaniu H4 i H5

WOG wspiera hakerskie metody szperania w silniku/łatania silnika i dodaje takie rzeczy jakie by się nie śniły w czasie premiery H3 (na przykład obsługa języka skryptowego). Projekt był aktywny przez kilka lat po wyjściu H3 i obecnie niestety mają problem z wersją 3.59 bo chcą wprowadzić dość trudne featury i odszedł główny koder Slaava (legenda sceny homm wog, jedyna bardziej legendarna postać to Jan von Caneghem ze sceny M&M)

ekipa VCMI stwierdziła że grzebanie w silniku H3 to zbytnie ograniczenie dla moderów, więc pisze od nowa silnik H3 tak by wspierał oryginalne pliki gry (już mają większość podstawowych features)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry