Bitwa 3b - Broń palna 34030 104

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 28.03.2009 roku

Wyświetleń 34030

Odpowiedzi 104

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwa 3b - Broń palna
#41 2009-03-30, 17:27(Ostatnia zmiana: 2009-03-31, 09:18)
http://i39.tinypic.com/21kcmz6.jpg

Mój Panzerfaust klein. 5426 poly.

PS: Render ustawiałem "byle było widać model".

Jak dokończę, to dam w trzech rzutach.

EDIT (post na dole): Nie za dużo. Mogę ile chcę, przecież napisane jest, że nie ma ograniczeń (no, oprócz możliwości karty graficznej i procka...).

EDIT_2: Dobra, przyznaję - mój model ma za dużo poly. Nie będę jednak zmniejszał, bo nie chce mi się teraz paprać.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Bitwa 3b - Broń palna
#42 2009-03-30, 17:36(Ostatnia zmiana: 2009-03-30, 17:37)
@Dragon, IMO za dużo poly jak na taki prosty model...

@Topic:
Nowe rendery.

http://i42.tinypic.com/33m9xmg.jpg
http://i39.tinypic.com/34qmzox.jpg
http://i39.tinypic.com/wtue5f.jpg

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
EDIT (post na dole): Nie za dużo. Mogę ile chcę, przecież napisane jest, że nie ma ograniczeń (no, oprócz możliwości karty graficznej i procka...).
- nie ma ustalonego polycountu, ale trzeba pamiętać że model ma nadawać się do użycia w grze (np. do widoku FPP)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
"Za dużo" w sensie, że można uzyskać taki sam efekt przy mniejszej ilości.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
swoją drogą buła twój model ma w cholere poly a jest kanciasty do tego stopnia że w ogóle nie przypomina prawdziwej broni.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
http://i39.tinypic.com/21kcmz6.jpg

Mój Panzerfaust klein. 5426 poly.
Gdzie one niby są? :D  Była mowa o modelu do gry - owszem, w FPSach 3k na model, który przez długi czas będzie zajmował pół ekranu jest jak najbardziej dopuszczalne, ale robić tego typu artefakt i mówić, że gra i tak to pociągnie to spora przesada. Twój model tak samo wyglądałby mając 200 trisów, a całkiem porządnie 500-800. Co znaczy, że model zarówno z 200 trisami, jak i Twój, porządnie nie wyglądają.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
http://www.ifotos.pl/?page=2&image=89558.jpg

Apdejt, mysle ze to juz wygląda jak bron i nie ma przesadzonych trisow, bo to tylko 2 931.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
nie królik, nie wygląda. dawałem ci dobre materiały, tam wszystko masz.

stopka kolby nie wygląda jak stopka a szczerbinka wygląda jak przystosowana do strzelania do pustaków. nie wiem skąd ty to wziąłeś.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Kyro\'
Gdzie one niby są?
W rurze i pocisku (cylinder 200-ścienny). Po podzieleniu na trójkąty (*.3ds) będzie ok. 9k poly.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Robią cylinder 30 ścienny a nawet mniej uzyskasz identyczny efekt.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwa 3b - Broń palna
#51 2009-03-31, 12:10(Ostatnia zmiana: 2009-03-31, 12:31)
Dobra, wyluzuj. Zdążyłem się skapnąć, że poly za dużo, ale teraz nie będę tego poprawiał.

Beta:
Render
Widok FPP
Siatka

8786 poly.

Wiktor Suworow, Akwarium

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Dragon:

1. Nie idz na latwizne.
2. Nie uzywaj mesh smootha.
3. Tyle poly to za duzo jak na taki cylinder, powinno byc co najmniej 16x  mniej ( podawaj w trisach).
4 Zacznij od poczatku i zrob cos ciekawszego.

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
W przypadku Panzerfausta, nie dawałbym więcej niż 18-kąta w przekroju. Panzerfaust to nie jest broń, z którą się lata przez całą grę - Panzerfausta bierzesz i odpalasz, nie masz czasu postać z nim gdzieś na boku i się mu poprzyglądać, więc może być nawet mniej dokładny niż zwykłe karabiny.

Poza tym - Panzerfaust jest również bardzo prosty do zrobienia (rura + kilka prostych elementów), więc jeśli chcesz w bitwie dostać chociaż jeden głos (o ile model w ogóle zostanie dopuszczony), to zrób coś innego.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
do kiedy mamy czas w takim razie ?

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Czas trwania konkursu:
14 dni (do 11 kwietnia 2009)

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Bitwa 3b - Broń palna
#56 2009-04-01, 21:59(Ostatnia zmiana: 2009-04-01, 22:00)
Zmniejszyłem ilość poly swojego panzerfausta:
Wersja Prima Aprilisowa
Wersja normalna
Siatka

3 967 wielokątów / 7 516 trójkątów.

Jak będę miał wenę twórczą, to może zamiast Panzerfausta wykombinuję coś bardziej twórczego.
Pozdrawiam, Dragon

Wiktor Suworow, Akwarium

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
a tekstury ?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bez tekstur.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
szkoda że sam mechanizm spustowo celowniczy nie ma nic wspólnego z kleinem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry