Assassin's Creed 48132 176

O temacie

Autor Retsked

Zaczęty 2.02.2008 roku

Wyświetleń 48132

Odpowiedzi 176

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Moim zdaniem będzie bardziej widowiskowy, ale sam nie wiem, czego spodziewać się po reszcie. Z jedynką wiązałem bardzo duże nadzieje.

Asasyn fajniej wygląda i czyżby umiał pływać?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Niezwykle efektownie to wygląda. Widać duże nawiązanie do Renesansu m.in. do wynalazków np. lotnia. Może będzie nam dane użyć prymitywnego karabinu? :P

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wszystko jest inspirowane davincim

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=46972
Zachęcam do glosowania na wersje z polskimi napisami, chyba że chcecie mieć zamiast Ezia Bogusława Linde  ;p

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Zaglosowałem. Co do samej gry to jedynka była nudna i powtarzalna. Mam nadzieję że w dwójce się coś zmieni.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
W jednej z wypowiedzi Ubi bylo mowione ze Ezio spotka mlodego Leonarda, ktory wzbogaci go o pare gadzetow, stad m.in. lotnia, czy chociazby krotka bron palna, ale to drugie to jak dla mnie lekka przesadza

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dlaczego przesada? Skoro w tamtych czasach w zaawansowanym użyciu był proch, wytwarzano piękną pirotechnikę, były zapewne armaty (nie jestem pewien) to nie widzę problemu w istnieniu broni palnej. Przecież nikt nie powiedział, że to ma być javelin czy m82 tylko - no właśnie - prymitywna broń zapewne o małym zasięgu i skuteczności.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
W XVw proch dopiero zaczal byc uzywany na szeroka skale. A mi chodzi o to, ze byla to wtedy raczej artyleria, a reczne muszkiety robily wiecej halasu niz szkody, a to i tak byla bron dluga. Natomiast Ezio mial maly pistolecik. Pierwsze samopaly pojawily sie w XVIw. Ale to tylko gra i w ramach zabawy nie bedzie mi przeszkadzac

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Szczególnie, że w grze zaznaczono postać da vinciego ktory wymyslil i zaprojektowal wiele maszyn i urzadzen wyprzedzajacych epoke ktore nie zostaly wyprodukowane ze wzgledu na brak mozliwosci technicznych. poza tym ta gra to fikcja o czym autorzy wrecz przestrzegaja tak wiec w pewnym sensie sa odgornie usprawdliwieni nawet jesli wymysla cos kompletnie niedorzecznego

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
No wlasnie o tym mowilem, to tylko gra. Wiaze z nia duze nadzieje bo taki material ma potencjal, ale niewykorzystany w AC1. Dojedz, punkt widokowy, sledztwo, zabij, ucieknij. Caly poradnik

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Assassin's Creed
#150 2009-09-07, 15:52(Ostatnia zmiana: 2009-09-07, 15:54)
Niedawno co dopiero ukończyłem AC :D  i byłem ciekawy o co w zakończeniu chodzi. Tak więc znalazłem tą stronę: http://www.zakon-ac.info/rozszyfrowanie.ac

To dla tych którzy jeszcze nie wiedzą o co chodziło w zakończeniu. BTW takie zakończenia są najlepsze :roll:

EDIT Teraz tylko czekać na AC2 :D

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ezio  :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
edzio dobry jest.
nawet jak ta gra będzie miała tak spieprzoną grywalność jak assasyn 1 to szykuje się kolejny przełom. nikt jeszcze nie podjął się tego okresu w grach a patrząc po screenach i odwzorowaniu architektury wygląda to niesamowicie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ezio old_lol.gif
Imię to bynajmniej nie jest przypadkowe. Znaczy to samo co Altair, czyli "Orzeł". W zasadzie wszystko co w tej grze jest, nie jest przypadkowe. To nie jest tylko "głupia" gra, która polega na zabijaniu, ale skrywa w sobie jakieś tajemnice. Jest jak dobra książka. Jak można przeczytać przy włączaniu AC gra została stworzona przez zespół wielokulturowy, stąd te różne symbole.

Poza tym twórcy naprawdę chcą, aby ta gra była jak najlepsza. Wyruszyli do Włoch, aby zrobić zdjęcia (ponad 12 tysięcy fotografii) tych kilku miast, konsultują się z historykami. Do gameplayu dodają nowe elementy. Co więcej powiedzieć? Czekać i mieć nadzieję, że nowy AC będzie mniej monotonny od jedynki.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Assassin's Creed
#156 2009-09-11, 14:34(Ostatnia zmiana: 2009-09-11, 14:50)
Imię to bynajmniej nie jest przypadkowe.

ale brzmi głupio i wyjątkowo mało wymownie.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wolałbyś spolszczone imię albo kolejne angielskie imię od których chce się rzygać?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie widzę związku. to ze ezio brzmi idiotycznie nie znaczy że nie dało się wymysleć nic lepszego

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Może dla Polaków, ale nie dla Francuzów czy Włochów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry