Postulaty 1790154 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1790154

Odpowiedzi 5186

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Cytat: kazzmir link=topic=47.msg27991#msg27991 date=Aug 15 2008, 16:57\'
postuluje o dodanie dzialu dla moderow gry thief  :D

A można coś więcej powiedzieć? jakiś konkretnych modderów? Są jakieś tutki przygotowane? itd.?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Postuluję o utworzenie poddziału do:
theModders > Modding- Gothic > Pomoc przy tworzeniu modów > Skrypty

O nazwie 'Błędy podczas reprasowania'.
Pomogło by to trzymać porządek, bo tematów z prośbą o pomoc w usunięciu błędów jest całe mnóstwo i przydałby im się osobny dział.

Coś takiego:

theModders > Modding- Gothic > Pomoc przy tworzeniu modów > Skrypty > Błędy podczas reprasowania

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jesteś pewien, że ma to być "reprasowanie"?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Postulaty
#163 2008-08-17, 17:14(Ostatnia zmiana: 2008-08-17, 17:29)
Może być kompilowanie, żadna różnica  :D

EDIT: aaa, o to biega xD źle napisałem xD

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OK masz, ale i tak chyba nikt go tam nie znajdzie. Jeszcze ktoś coś chce?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Postulaty
#165 2008-08-18, 00:02(Ostatnia zmiana: 2008-08-18, 00:06)
niby mam moderatora w tajnym sf, ale nie mam zadnych funkcji :)

Zadnagia: masz włączone wszystko oprócz widzenia IP, warnowania i multi-moderacji. Nie wiem w czym problem.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Postuluję o przywrócenie starej skórki, albo oo nie pisanie postów na białym tle bo szlag trafia :P

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Cytat: Sentarion link=topic=47.msg28417#msg28417 date=Aug 18 2008, 11:03\'
Postuluję o przywrócenie starej skórki, albo oo nie pisanie postów na białym tle bo szlag trafia :P
Darujcie, ale nie jestesmy czarodziejami, z tym to macie temat " pytania i sugestie "

Комиссар RBT

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Dark link=topic=47.msg28392#msg28392 date=Aug 17 2008, 22:02\'
Zadnagia: masz włączone wszystko oprócz widzenia IP, warnowania i multi-moderacji. Nie wiem w czym problem.

W tym, że nia miałem żadnych opcji kasowania postów itp. Teraz już wszystko jest.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Postulaty
#169 2008-08-18, 14:15(Ostatnia zmiana: 2008-08-18, 14:31)
Proszę o odbanowanie mnie na SB. Uważam, że odbyłem już swoją karę.

Oprócz tego proszę o dodanie tajnego dzialu Przetrwania userowi Gumen

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Postuluję o dodanie w moddingu innych gier subforum Heroes of Might and Magic III albo w ogóle Herosów.

Moje portfolio

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Ale jako co? Masz na myśli subforum w tutorialach czy w pomocach? Bo z powodu małej ilości tematów nie sądzę by warto było dzielić twórczość modderską.

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Dajcie mi moderatora w dziele z tutkami do Knights of the Old Republic. Sprawię, że powieje tam świeżością.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
A może powiesz coś więcej Piskor co masz zamiar tam robić?

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Cytat: Fenix link=topic=47.msg28538#msg28538 date=Aug 18 2008, 20:46\'
A może powiesz coś więcej Piskor co masz zamiar tam robić?

Przetłumaczę trochę tutków żeby chętni do modowania mieli solidną podstawę. Dałbym też linki do modów zagranicznych. Poza tym sam chciałbym zająć się modowaniem tej gry.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja bym jeszcze prosił o moderatora w tym dziale "Błędy podczas..."
http://themodders.org/index.php?showforum=271

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Już buła

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Postuluje o dodanie użytkownika Tyfus do grupy Nordmarians Team - czyli dostęp do tajnego działu - bez paska itd...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przydałoby się napisać tutorial jak działa forum/ACP.
1. Grupy - grupy tworzy się na podstawie innych (zazwyczaj na podstawie grupy Użytkownicy) i ustawia się odpowiednie parametry. Między innymi dodaje się link do ikonki.
2. Działy - do każdego działu ustawia się dostępy. Dla każdej poszczególnej grupy ustawia się: czy widzi dział, czy widzi listę tematów (chyba), czy może czytać tematy, czy może pisać, czy może tworzyć nowe tematy, czy może uploadować i downloadować.
3. Dla normalnych działów ustawia się zazwyczaj wszystkie opcje dla większości grup, oprócz Banned, która nie ma zaznaczone nic, oraz gości i Validating, które mają wyłączone postowanie itp., ale widzą dział.
4. Do tajnych działów mają dostęp grupy: Administrators, Root admin, odpowiednia grupa, do której "należy" dział, nieraz Global Moderators.
5. Użytkownikowi ustawia się jedną grupę z listy rozwijalnej w Primary Groups, ta grupa decyduje o kolorze nicku, ikonce pod awatarem, jej nazwa także widnieje w profilu. Oprócz tego można dodać dowolną ilość grup z listy Secondary Groups, zarówno ta pierwsza, jak i te drugie decydują o dostępach do działów.
6. Podsumowując: żeby wybrany użytkownik dostał dostęp do odpowiedniego działu (ew. od razu moderatora grupowego), ikonkę, nazwę grupy (i ewentualnie kolor nicku), administrator musi jedynie edytować jego konto i zmienić Primary/Secondary groups. Tak więc wystarczy, że napiszecie tutaj "proszę o dodanie usera XXX do grupy YYY", ew. czy ma to być jego główna grupa (jeśli jest już w innej). Pasek, tajne działy itp. dodadzą się automatycznie i nie trzeba o nich nic pisać.

Tyfusa Wam dodałem. W jego przypadku miał (i nadal ma) The Forgotten jako Primary, w Secondary nie miał nic, zaznaczyłem tam Nordmarians. I to wszystko, nie trzeba nic więcej robić.

Mark Twain

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Postuluje o zrobienie w offtopie działu "Risen" i zrobienie ze mnie (1125) moderatora tego działu

0 użytkowników
Do góry