Postulaty 1796662 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1796662

Odpowiedzi 5186

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
To zróbcie stertę tych wyrazów.  :ok:

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Postulaty
#1482 2012-03-07, 17:05(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 17:06)
Tylko po co? Jak będą posty ze zbyt dużą ilością wulgaryzmów to się je wywali, tyle jak dla mnie.

@edit
Ten "h*j" to może zabezpieczenie przed błędami ortograficznymi :lol:

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Prosiłbym o podforum w modyfikacjach gothica
mianowicie "Mody Rosyjskie i Wschodnie"
ma to na celu wyróżnienie modów których bazowa wersja językowa jest rosyjska bądź pisana w cyrylicy
(w razie niskiej liczby tematów można tam wcielić mody chińskie koreańskie i japońskie)
jest to związane z tym że tłumaczenie takich modów jest trudniejsze oraz że ostatnio jest sporo ciekawych modów z ccyrylicą a mało w językach bazujących na alfabecie łacińskim
można od razu tam przenieść dark sagę i returning

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1484 2012-03-07, 18:06(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 19:44)
mody chińskie koreańskie i japońskie
:ayfkm:  
Daj listę tematów które by tam trafiły. Jeśli będzie ich konkretna liczba, to dodam. Jeśli dopiero mają powstać, to najpierw niech powstaną, a potem wydzielimy.

@down: jeden to za mało. Żeby opłacało się stworzyć dział, musi być przynajmniej kilka, inaczej nie ma potrzeby...

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
mody chińskie koreańskie i japońskie
:ayfkm:  
Daj listę tematów które by tam trafiły. Jeśli będzie ich konkretna liczba, to dodam. Jeśli dopiero mają powstać, to najpierw niech powstaną, a potem wydzielimy.
http://themodders.org/index.php?/topic/15876-laer-gjoll-%26-8211%3B-horror-of-cemetery/

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
BRAWO! jeden mod.
ja w takim razie postuluje o dzial modding crysisa + admina w nim. oprocz mnie - jedna osoba z forum modduje :ok:

nie ma kurde sensu

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer

majaczek
DreamVader

Postulaty
#1487 2012-03-07, 20:59(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 21:03)
miałem na myśli że "mody chińskie koreańskie i japońskie" trafiłyby do jednego worka z ruskimi, ukraińskimi etc. jako "wschodnie".
chodziło po prostu o JEDEN dział w którym mody oryginalnie po rosyjsku lub w innym języku z cyrylicą lub dowolnym języku bazującym na innym alfabecie niż łaciński.

oczywiście nie chciałem robić kilku oddzielnych działów po jeden mod. chciałem wyróżnić po prostu mody których wersję oryginalną (nieprzetłumaczoną) niedouczony w językach polak nawet nie będzie umiał nawet spróbować przeczytać.

naprawdę wystarczy na to jeden dział nie ma sensu się rozdrabniać.

póki co do działu trafiłyby oba tematy z Returningiem, teamat z dark sagą (edit: plus ten cmentarzowy), i wkrótce inne (niespodziewałem się że będzie  tylko jeden mod w języku bazującym na alfabecie innym niż łaciński i cyrylica), moim zdaniem przydałoby się je wyróżnić z modów angielskich i niemieckich których jest od groma starych i niewiele nowych. jestem pewien że jeśli ktoś znający naprawdę rosyjski (ja mimu bycia w dreamvader mam problem nawet z przeczytaniem literek) poszpera w necie to z pewnością znajdzie pare projektów wartych uznania (plus mnóstwo średnich).

KONBKRETYZUJĄC: proszę o JEDEN dział wewnątrz działu z modami gothica który by gromadził wszystkie mody do gothica których język pochodzenia posługuje się alfabetem niebazującym na łacińskim. Proponuje dla niego nazwę "Mody Rosyjskie i Wschodnie", chociaż może znajdziecie lepszą nazwę. Uważam że taka zmiana jest przydatna. Jeśli zostanę przegłosowany/niedoceniony przez adminów, to się poddam w tym dążeniu, gdyż wołanie o coś co nigdy się nie spełni można zakwalifikować jako spam (nie zamierzam innych męczyć jeśli uważają że jest to pomysł nietrafiony). mam jednak nadzieję że niektóre osoby zwłaszcza z szych na forum docenią ten pomysł.

to moja ostatnia wypowiedź na ten temat chyba że ktoś spyta mnie wprost o konkretny rodzaj szczegółów. pomysł można przenieść na inne działy jeśli zajdzie taka potrzeba (będą conajmniej 3 mody) lecz skupiłbym się na wprowadzeniu go do działu z gothiciem gdyż tam jest najwięcej modów na forum.

Pozdrawiam

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Postulaty
#1488 2012-03-07, 21:04(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 21:05)
Już kiedyś ktoś to pisał, ale przypomnę.
W archiwum SB przy wyszukiwaniu wyskakuje okienko, w którym są białe litery na białym tle. Wkurzające. Postuluję o naprawienie tego.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Nie umiesz czytać jak jest białe na białym? Słabiutko :D

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Przyłączę się do prośby Majaczka z tą różnicą że ja bym prosił o poddział - "Mody zagraniczne"

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Widzisz Avallach, po co tak nalegałeś nad usunięciem działu (połączeniem z innym działem) lokalizacje? :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1492 2012-03-07, 21:35(Ostatnia zmiana: 2012-03-07, 21:39)
Bo był to podział zbędny i nadal to podtrzymuję. Głównym targetem forum są polscy modderzy i gracze. Jakie ma dla nich znaczenia czy mod jest rosyjski czy niemiecki? Podział powoduje tylko że jeśli chce się coś znaleźć, trzeba przeglądać dwie kategorie zamiast jednej.  Jeśli już jakoś wyróżniać, za odpowiedniejsza formę uważałbym tag w nazwie. Tworzenie osobnego forum uważałbym za zasadne tylko gdyby dana grupa modów naprawdę bardzo znacząco różniła się od pozostałych (a jeśli język nie jest polskim lub angielskim, to i tak dla większości osób pozostaje po prostu "obcym") i gdyby była gotowa rozbudowana lista tematów które powinny tam trafić (najlepiej konkretne linki). Nikt do tej pory nic takiego nie przedstawił, uzasadnienie mówiące o tym że tłumaczenie takich modów jest trudniejsze uważam za niewystarczające i być może bezpodstawne.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Postuluję o upublicznienie wyświetlania ostrzeżeń, żeby każdy mógł przeczytać kto komu i za co wystawił ostrzeżenie.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Byłbym za... niestety poszukałem, poszukałem, kombinowałem - ale nie do wykonania :<
Po prostu system uprawnień IPB na to nie pozwala, nawet gdyby zastosować jakieś obejścia sprawdzające to bezpośrednio w bazie, mogłyby otworzyć jakąś lukę w zabezpieczeniach.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Postulaty
#1495 2012-03-09, 18:35(Ostatnia zmiana: 2012-03-09, 18:35)
To zróbcie temat zamknięty dla moderatorów i adimnów (tak żeby tylko mody i adminy w nim mogły pisać) gdzie będziecie raportować ostrzeżenia publice.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ma bata żeby to przeszło, nie chce nam się :D
I tak nie zawsze pamiętamy żeby raportować choćby bany.

Zresztą pamiętaj że ostrzeżenia na tym forum mają bardzo niewielkie znaczenie - trzeba w czasie dużo krótszym niż rok uzbierać ich 10 żeby były jakieś konsekwencje, a to nie takie łatwe. A nawet wtedy jeśli użytkownik ma na forum jakiś konkretny staż i wkład, ban nie grozi (są wyjątki gdzie w grę wchodzi jakieś konkretne wyjątkowo rażące w społeczność naruszenie, ale to się nie zdarza często).

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Postulaty
#1497 2012-03-09, 18:41(Ostatnia zmiana: 2012-03-09, 18:43)
To po roku znikają ostrzeżenia automatycznie?

Nie ma bata żeby to przeszło, nie chce nam się  :D  

Lenie śmierdzące.  :lol2:  :lol2:  :lol2:    

I tak nie zawsze pamiętamy żeby raportować choćby bany.

To chyba tylko w dziale zanużonym w żuczkowym gównie.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
A dlaczego ci tak zależy na możliwości oglądania warnów, bo mi np. osobiście wisi kto i za co - potrzebne ci to?

0 użytkowników
Do góry