Far Cry 2 14257 40

O temacie

Autor

Zaczęty 15.11.2008 roku

Wyświetleń 14257

Odpowiedzi 40

sirserpl

sirserpl

Użytkownicy
posty16
Propsy2
  • Użytkownicy
Moja opinia jest taka:
Moze i tryb fabularny i jest nudny ale MP to jest cos :D ! Lepsze niz CS!

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Far Cry 2
#21 2009-10-13, 22:25(Ostatnia zmiana: 2009-10-13, 22:26)
Cytat: sirserpl link=topic=4369.msg67287#msg67287 date=Oct 4 2009, 11:07 AM\'
Lepsze niz CS!
uuu...bez przesady :D

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
uuu...bez przesady :D

?!

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Far Cry 2
#23 2009-10-13, 23:32(Ostatnia zmiana: 2009-10-13, 23:32)
uuu...bez przesady kwasny.gif
Jakiej przesady? Grafika w CS(ssie) jest paskuda, podobnie jest z gameplayem.  W moim mniemaniu, co drugi, wychodzący obecnie FPS na multi jest ciekawszy od tego wiecznie żywego gówna, którym w 80 % podniecają się małolaty krzyczące do mikrofonu jakby ktoś miał je zaraz zabić.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
cs = tibia
cs = NAJGORSZY shooter jakiego widziałem
cs ze względu na dostępność, małe wymagania i owczą popularność jest tak bardzo pożądany przez tych wszystkich zajebistych ludzi na publikach. jaki kolwiek poziom ta gra trzyma jedynie na serwerach prywatnych, ligach klanowych itp choć nadal nie widzę uzasadnionego powodu aby grać w tego crapa, który jest nudną, zdałnioną i schematyczną arcadówką dla debili.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

Far Cry 2
#25 2009-10-14, 18:55(Ostatnia zmiana: 2009-10-14, 18:57)
Jakiej przesady? Grafika w CS(ssie) jest paskuda, podobnie jest z gameplayem.  W moim mniemaniu, co drugi, wychodzący obecnie FPS na multi jest ciekawszy od tego wiecznie żywego gówna, którym w 80 % podniecają się małolaty krzyczące do mikrofonu jakby ktoś miał je zaraz zabić.

ja mówię o Source na steamie

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

Kudlik

Far Cry 2
#26 2009-10-14, 19:29(Ostatnia zmiana: 2009-10-14, 19:29)
którym w 80 % podniecają się małolaty krzyczące do mikrofonu jakby ktoś miał je zaraz zabić.

Teraz mnie rozjebałeś!! o_o

I to jest prawda xD Sam mam kolege który się drze jakby go kastrowali...

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Far Cry 2
#27 2009-10-14, 19:59(Ostatnia zmiana: 2009-10-14, 20:44)
...Przypomina mi się, jak widziałem kumpla grającego w CS 1.6 - ciekawe dialogi tam były: "No wypierdalaj z serwera! Głupku! Debilu!" i to, co mnie najbardziej rozwaliło "zabiję cię!" o_o

Ale mimo to, że w csa gra wielu idiotów, nie uważam go za złą grę. Source nie ma aż tak tragicznej grafiki, a z botami gra się milutko.

@DOWN

Nie napisałem, że mój kumpel jest idiotą. Nabijał się razem ze mną, słuchając ich krzyków :lol2:

Aha, rozumiem również krzyki przez internet, ale cholernie bawi mnie taki IMO "znak rozpoznawczy" CSa - pogróżki przez mikrofon, kierowane do osoby - kto wie? - grającej po drugiej stronie świata, że się mu wypierdoli. Mnie to niby śmieszy, ale to dość żałosne.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Far Cry 2
#28 2009-10-14, 20:11(Ostatnia zmiana: 2009-10-14, 20:29)
mogę wam jedynie pogratulować kumpli a zarazem zaznaczyć, że tendencja przywoływania patologii w aliasie "mój kumpel..." z miesiąca na miesiąc jest coraz wyższych lotów. czekam na kolejne fascynujące historie i niuanse z życia co niektórych. oby tak dalej.

Do czego zmierzam? Przede wszystkim chciałem zwrócić uwagę na postrzeganie niektórych zjawisk jako "dziwne". Nie widzę nic złego przy używaniu podczas dynamicznej gry sieciowej wyżej zaprezentowanego słownictwa; taka gra budzi emocje, dostarcza rozrywki oraz co ważne pozwala się wyładować oraz obniżyć stres więc nic dziwnego, że podczas gry (najczęściej podświadomie) z ust graczy pada wiele epitetów i inwektyw. Tego typu zachowania nie są bynajmniej domeną CS'a a większości gier sieciowych. Sam będąc przed laty zapalonym graczem ET słów na ts'ie czy nawet "do monitora" nie szczędziłem, podobnie jak zapewne inne osoby z którymi prowadziłem rozgrywkę.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Ale jest roznica miedzy "kurwa cos mi nie idzie dzisiaj", a "jaki kutas, zajebie cie lamusie".

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Far Cry 2
#30 2009-10-15, 16:21(Ostatnia zmiana: 2009-10-15, 16:21)
Jaka różnica? Grając wielokrotnie w speedbala takie zwroty czy ogólnie agresja słowna wobec innych to była norma co nie znaczy, że ktoś komuś chciał zajebać a przypominam że mowa o grze która działa się w świecie realnym. Tak po prostu wielu ludzi odreagowuje stres i nie widzę w tym nic dziwnego. Jeśli kogoś to razi to niech idzie, nie wiem pograć w szachy a w międzyczasie łyknąć dwie melisy z cynamonem aby przypadkiem ciśnienie nie poskoczyło.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Far Cry 2 posiada wiele wad: * praktycznie wszyscy są twoimi wrogami i każdego wypada zabić * 3/4 gry to jeżdżenie po polach i lasach. * 1/4 to puszczanie z dymem identycznych posterunków wojska * czarni bracia są bardzo mocni - umierają po 4 strzałach w głowę * ale za to są głupi. Ich inteligencja dorównuje inteligencji mojej terakoty * cudownie zmartwychwstają po kilku minutach * gra dla gejów. każdy ale to każdy kierowca robi wjazd w twój tyłek * może być zbyt trudna dla konsolowców. trzeba umieć posługiwać się mapą. * poroniony pomysł ze skrzynkami zapisu stanu gry. po co, skoro wystarczy wcisnąć F5? * poroniony pomysł z lornetką, która przydaje się do niczego * poroniony pomysł z bohaterem chorym na malarię * wbrew pozorom mały wybór broni * jeszcze mniejszy wybór kobiet. * co parę minut atakuje cię patrol znikąd. * brak akcji we wnętrzach budynków, tunelach, jaskniach, itp... * wystarczy na początku gry zrobić 4 misje dla sklepów z bronią, a masz dostęp do najlepszych(prawie) broni w grze * wystarczy jechać na każdą misję z wyrzutnią, a po 30 sekundach masz pozamiatane * wystarczy jechać na każdą misję ze snajperką, a po 30 sekundach masz pozamiatane * mała wytrzymałość wozów. do zniszczenia wystarcza delikatne pierdnięcie * zbieranie ponad 200 diamentów porozrzucanych po mapie to chyba ukłon w stronę konsol * w połowie gry masz tyle diamentów, że nie masz ich na co wydawać.

I polecam obejrzeć to - http://www.youtube.com/watch?v=Mi7P-NWQ8JI
oraz przeczytać moją opinię kilka postów wcześniej.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jea, trzecia część najbardziej bezpłciowej serii gier (a właściwie serii produktów u których jedynym wspólnym mianownikiem jest nazwa).

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ponoć w dwójce, przy wszystkich jej zaletach, jest co poprawiać

Kurwa, grałem w to - tu raczej nie ma w co grać, za prosta (masz miotacz płomieni i jesteś nie do zabicia), durnowate naprawianie samochodów za pomocą dokręcania silnika, ogółem jakieś niegrywalne, a wszystko obsypane fabułą głęboką niczym płaska łyżeczka do cukru. Kto wie, może w trójce się coś zmieni? Może nawet na lepsze?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Far Cry 2
#35 2009-11-26, 16:43(Ostatnia zmiana: 2009-11-26, 16:44)
Jak czytam te ich tezy i wnioski na gram.pl to dostaje skurczów analnych więc z łaski swojej nie cytuj tego gówna tu nigdy więcej, bo tych ich kurwa pożal się Buku mądrości szkoda nawet rozpatrywać w kwestii nadruku na srajtaśmę firmy Foxy w zastępstwie za lisy oraz pieski.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurwa, grałem w to - tu raczej nie ma w co grać, za prosta (masz miotacz płomieni i jesteś nie do zabicia), durnowate naprawianie samochodów za pomocą dokręcania silnika, ogółem jakieś niegrywalne, a wszystko obsypane fabułą głęboką niczym płaska łyżeczka do cukru. Kto wie, może w trójce się coś zmieni? Może nawet na lepsze?
http://polygamia.pl/Polygamia/1,101109,729...eklamowany.html

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie piszę tu, że to ma być realistyczne, niech to będzie tylko grywalne. I jak chcą zrobić naprawianie samochodu, to już lepiej by było robić pasek, że stajesz, wciskasz R i naprawia, co widać jedynie na pasku postępu. Wolę pasek niż jakieś pożal się Boże zakręcanie kurka z dymem lecącym z silnika za pomocą klucza.

Kazzmir
  • Gość

Kazzmir
Gość

Far Cry 2
#38 2009-11-27, 09:59(Ostatnia zmiana: 2009-11-27, 10:21)
nawiązując do tego co ta laska mówi to ma rację, faktycznie silenie się na super realizm we wszystkich aspektach gry mógłby nie być dobrze odebrany. z drugiej strony nie było chyba takiej gry jeszcze która by była w 100% realistyczna, więc laska zaczyna już na tym poziomie błądzić, do tego cytuję:

"Przyspieszmy akcję, puśćmy ją od tyłu. Gdzie jest Memento? Gdzie jest gra w rodzaju Memento? Dlaczego nie zamieszać bardziej w głowach? To nie rzeczywistość!"

tutaj przegięła, odnosząc się do świetnego filmu, niejako stawiając obok scenariusze i realizm do swoich gier, jak w choćby far cry2, popada w przesadę, w far cry2 nie było kurna mieszania w głowie, oprócz robienia gracza w chuja. nie do końca wiem jak jest z bioshockiem i gears of war, bo ich nie skończyłem, ale zasadniczo obie mnie znudziły. czemu więc przyznaję jej rację, a dlatego że wszystkiego się nie da tak poprostu zrobić, pewne "uproszczenia" są poprostu na miejscu i wydaje mi się że gdyby się nawet dało zachować realizm to gra stałaby się nieprzeciętnie trudna i po jakimś czasie nudna, to właśnie te uproszczenia z gier tak przyciągają. z drugiej strony realizm walki OK, realizm architektury OK, realizm npc OK, realizm wogóle świata który odbieramy wzrokowo OK, ale czy musimy rozkręcać blok silnika żeby go naprawić? czy musimy się podcierać żeby kupę zrobić? chyba nie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Far Cry 2
#39 2009-11-27, 12:59(Ostatnia zmiana: 2009-11-27, 13:01)
z drugiej strony nie było chyba takiej gry jeszcze która by była w 100% realistyczna,

Tylko z powodu na technologie i pewną umowność, która właśnie musi być zastosowana ze względów praktycznych i czasowych. Tą umownością jest właśnie naprawienie silnika czy broni w far cry. Gry mogą i potrafią być bardzo realistycznie na czele z taką armą, gdzie można czekać i z godzinę na medyka aby pod koniec się wykrwawić.

Aha, w profesjonalnych wojskowych symulatorach (nie znajdziecie tego na warezach) również nie ma numerów z rozkręcaniem bloku silnika w celu naprawy :lol2: .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry