Wasze początki... 45097 155

O temacie

Autor V3Q

Zaczęty 3.11.2008 roku

Wyświetleń 45097

Odpowiedzi 155

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Wasze początki...
#120 2009-03-26, 23:41(Ostatnia zmiana: 2009-03-26, 23:55)
Ja zacząłem od przeczytania o Czasie zapłaty. Potem, gdy założyli mi neta (luty 2008) ściągnąłem sobie Mroczne tajemnice i zagrałem. Zadałem sobie pytanie: "Jak oni to zrobili?". Jakimś cudem trafiłem na tM (chyba jakiś link był - nie pamiętam) i jako gość czytałem tutoriale. Spodobał mi się klimat forum (ach, te bluzgi w SB, za które na każdym innym forum user dostałby bana...) i w marcu się zarejestrowałem. Pamiętam moment, kiedy to zrobiłem swojego pierwszego itema, pierwszego npc, pierwszy dialog... Nie wiem kiedy, ale chyba jeszcze w marcu w mojej głowie zrodził się pomysł zrobienia moda. "Kosa_mod" (może ktoś to pamięta, chociaż wątpię) miała dodać do podstawowego G2:NK 100 czy tam 200 sztuk oręża (nie pamiętam). Lesterek pomógł mi trochę w nauce robienia NPC i questów (Pozdrawiam!), a mEatrikZ zaoferował pomoc w nauce Zmodelera (nie skorzystałem, ale pozdrawiam za dobre chęci!). Potem na forum Królestwo Varrantu Znalazłem ogłoszenie Kudlika o naborze do Bezimienni team (pamiętam jeszcze starą nazwę Nordmarians Team!). Zgłosiłem się, dostałem pracę, rzuciłem Kosa_mod (ale pliki mam, jak znajdę wenę to spełnię swoje marzenia o własnym mini modzie) i właściwie w NT jestem do dziś. Niedługo po przyjęciu nauczyłem się obsługi Blendera i poprawiłem się w Spacerze. W NT nauczyłem się też Gimpa. Całkiem niedawno zabrałem się za trudniejsze skrypty (Pozdrowienia dla Xardasa17!) i PFX'y. Zacząłem też trochę grzebać w Wiedźminie :) .
To moja droga (w nieco skróconej wersji) od zera, do skryptera, level-designera, Grafika 2 i 3D w jednym :D .
Pozdrawiam wszystkich autorów tutoriali i tych, którzy mi pomagali w dziale pytania/problemy.

Pozdrawiam, Dragon

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Jakobs

Jakobs

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
Pierwszym modem jaki miałem okazje zagrac jest MT lecz nie on mnie zawascynował. Bardzo mi się spodobał Jaktyl. Potem jakoś tak przeglądając stronki w necie trafilem na tM. Założyłem konto w październiku. Potem cisza. Zapomniałem o moddingu i w grudniu sobie przypomniałem i teraz jakoś sie kreci.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Ja swoja przygode z moddingiem zaczalem w Lutym. Postanowilem wtedy zostac najlepszym modderem. Najpierw nauczylem sie skryptow, po miesiacu zrobilem swoja pierwsza tarcze w Gothic'u, potem z gorki. 3d, 2d, spacer, animacje, mds'y i moze za miesiac zrobie konie. Moja przygoda dopiero sie zaczyna, choc jestem szefem 20-osobowego teamu, to umiem wciaz niewiele :|

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja swoja przygode z moddingiem zaczalem w Lutym. Postanowilem wtedy zostac najlepszym modderem. Najpierw nauczylem sie skryptow, po miesiacu zrobilem swoja pierwsza tarcze w Gothic#msgote author=Vayurax link=topic=4269.msg56273#msg56273 date=1247177284]Ja swoja przygode z moddingiem zaczalem w Lutym. Postanowilem wtedy zostac najlepszym modderem. Najpierw nauczylem sie skryptow, po miesiacu zrobilem swoja pierwsza tarcze w Gothicu, potem z gorki. 3d, 2d, spacer, animacje, mds#msgote author=Vayurax link=topic=4269.msg56273#msg56273 date=1247177284]Ja swoja przygode z moddingiem zaczalem w Lutym. Postanowilem wtedy zostac najlepszym modderem. Najpierw nauczylem sie skryptow, po miesiacu zrobilem swoja pierwsza tarcze w Gothicy i moze za miesiac zrobie konie. Moja przygoda dopiero sie zaczyna, choc jestem szefem 20-osobowego teamu, to umiem wciaz niewiele :P

ojejciu :P   :|   :D

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy

muttley

Wasze początki...
#124 2009-07-10, 00:12(Ostatnia zmiana: 2009-07-10, 04:18)
To były piękne czasy, zaczynałem jakoś na koniec 2007, był to Grudzień.
Robienie czegoś wielkiego mnie nie interesowało, najczęściej poprawiałem bugi, dodawałem małe nowości, coś przerzucałem z G1 > G2 G2 > G1 itd.
Potem zarejestrowałem się na murdersach  :P  (pamiętam, że chyba miałem konto na modders.dmkhosting.net jako muttley albo muttleyxd [jak ktoś ma dostęp to sprawdzi], ale siedziałem cicho w kącie) (nie mogę przestać tak mówić  :D ), trafiłem do Was przez to, że szukałem spolszczenia do jakiegoś moda (już nie pamiętam co to za ustrojstwo było).
Potem na początek II semestru roku szkolnego 2007/08 wpadłem na pomysł zrobienia dużego moda pod tytułem "Tajemnice Jarkendaru" - miał on opowiadać historię Ralixa, biednego żeglarza, który miał zapobiec katastrofie w Jarkendarze (1000 lat przed Bezim  :P  ), miałem już ponad połowę i co!?
Kolega powiedział, że chce robić ze mną jakiegoś moda.
Poszedłem do niego, zainstalowałem mu niezbędne rzeczy, 3ds maxa, gothica II, noc kruka itd.
Pozbyłem się "Tajemnic Jarkendaru", równo kilka minut po tym kumpel mi dzwoni i mówi, że jednak nie chce.
Przeszły mi przez myśl tylko te słowa "Ja Cię zapierdole kurwa" (no dobra, to nie były one, ale były podobne).
Tylko to, że akurat wyjechałem na wakacje w góry pozwoliło mi ochłonąć i nie spełnić tych słów.
Dąsałem się na kumpla przez dobry miesiąc, pół roku pracy, a ten mi z czymś takim wyjechał.
Odpuściłem sobie modding na dobry rok.
Teraz pracuję nad 2 produkcjami
Pierwsza to "lol mod" (ta nazwa z braku pomysłu) do Gothic I, Orkowie zajęli SO, lecz ten projekt raczej upada - nie potrafię zrobić aby Orkowie z gildią strażnika padali zamiast zastygać w miejscu (gdyby byli ludźmi to by można ich dobić było)
Drugi projekt - to mini dodatek wprowadzający kilka rzeczy z Gothic I (dodaje postaciom z G1 ich rzeczy - np. Diego ma Łuk Diego), jest ogromna zagadka Chromanina - mamy okazję spotkać ów potężną istotę, przeżyli Magnaci (Gomez, Arto, Blizna, Bartholo).
Więcej nie ujawniam - będzie to taki dodatek Gothic II NK: Urywanie Kruka Krukowi :P  
Przyznam się, że jest to drugie forum, na którym tak dobrze się "czuję", pierwszym było blackdproxy.pl (totalnie inna tematyka).
Staram się uczestniczyć w życiu forum, przy okazji moduję te 2 projekty w mojej zakurzonej komnacie napełniając buteleczki (tekst Bospera z Khorinis  :|  )

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Dark, co miales na mysli piszac "ojejciu"?? :|

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Twoja historia jest po prostu tak niesamowita :| .

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Taaa, bardzo zabawne... xD

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Ta Vayurax zrobi moda zawierającego w sobie CZ, GB, GWW :lol2:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Vayurax link=topic=4269.msg56315#msg56315 date=Jul 10 2009, 11:50 AM\'
Taaa, bardzo zabawne... xD
No, mnie to bawi xD

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Ta Vayurax zrobi moda zawierającego w sobie CZ, GB, GWW :lol2:
Tja... Nie wiem, czy jeszcze pamiętacie niejakiego pyracza i jego rewolucyjne pomysły nt. moda "Mroczny Czas Wielkiej Zapłaty"... wywiązała się z tego całkiem zabawna dyskusja, do ściągnięcia pod adresem http://www.sendspace.com/file/nsizrw
Oczywiście "projekt" upadł zanim się podniósł...

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja pamiętam. To było bezbłędne :lol2: .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Abstrahując - Dekster, jesteś idiotą :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
O qrde, mocne

Cytat: pyracz\'
arcania the gothic teils

Pyracz nożownik :lol2:
Ciągle gdzieś noże widział :lol2:

Cytat: Fenix\'
Mówię jako Poziomka, przyjaciel TheModders i TheDragonMaster, a także jako sprzątacz tego forum (nazbierało się tych tytułów biggrin.gif).
Dobre ;]

to byśmy dziś gadali po szwapsku
Szwapsku lololololol :]

w chistori Polski ale nie ma czasu
chistori pwn3D :D

Niezłe :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Kyro, daj już spokój :lol2: , bo śmierdzi mi tu wypowiedziami pewnego innego usera :lol2: .

Cien

Cien

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
bo śmierdzi mi tu wypowiedziami pewnego innego usera
:D

Mój jakże nie chciany początek:

(Jeszcze nie miałem internetu u siebie) Wchodzę na lekcji informatyki na YouTube tam znajduję wzmianki o Gothicu, widzę że ktoś zrobił film ale chyba nie w Gothicu(Mroczne Tajemnice) :D  no i dalej się to ciągłą[<-- Jak to się pisze?] Aż założyli mi internet (2007) szukałem czegoś o mrocznych tajemnicach, i musiałem sobie założyć konto bo forum było zablokowane dla gości :D  Zwałem się Zgred. Pograłem w MT ale bez dubba odechciało mi się. Przeczytałem na forum że tworzony jest nie oficjalny dubb więc odpuściłem sobie MT by poczekać  na "głos". W tym czasie robiłem film z Gothica "Przygody Jozina"(Zacinający się bluzgator z ivoną ;p ) Byłem w różnych "studiach filmowych" z czego każde się rozpadło. Kiedy byłem w "Addon World" pokłóciłem się ostro z Deksterem nie pamiętam dlaczego ;d. Kilka dni potem "krytykowałem" "niby rap" hieny i w jego temacie pokłóciłem się miedzy innymi z Thoro (Byłem debilem naczelnym ;p ) Po tym długo nie wchodziłem na to forum aż w końcu chyba "padł" serwer czy cuś i musiałem sobie zrobić nowe konto (Hakroden) krytykowałem Piotrkassj jak tylko mogłem ;p  Aż w końcu chyba ktoś usunął mi to konto bo długo na nie nie wchodziłem ;p  No i teraz tworzę z kumplem film "Gothic Historia Najemników" założyłem własne studio(Ono jest w sumie tylko jako wspólne logo) i zamierzam się nauczyć obsługiwać spacer ;p  Jeśli ktoś mnie jeszcze nienawidzi ;(  to w każdym razie "sorry" ;p

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Masz jakieś problemy, że Ci tak ciągle języczek lata?

Cien

Cien

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Masz jakieś problemy, że Ci tak ciągle języczek lata?

A no, ta emotka ;p  jest cool

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wasze początki...
#139 2009-07-16, 14:18(Ostatnia zmiana: 2009-07-16, 14:18)
jest debilna i równie gimberska jak "xD". emotikony z reguły mają wyrażać emocję, więc rozumiem że rozmówcy również pokazujesz język i nim machasz?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry