Wasze początki... 45161 155

O temacie

Autor V3Q

Zaczęty 3.11.2008 roku

Wyświetleń 45161

Odpowiedzi 155

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Kyro, nie prowokuj. Sam zaczynasz spamic, bluźnierco!

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Sami zaczęliście :D  A jak sprawy zajdą za daleko to temat wyczyszczę, także ze swoich postów :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Wasze początki...
#102 2008-11-12, 14:29(Ostatnia zmiana: 2008-11-12, 14:30)
To tylko offtop :P  Gdzie indziej pogadać :)  
Orc, zarąbiste proporcje :D  http://www.imagebam.com/image/2a051912811260

Poza tym fajne sztylety :P

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Guard Of Darkness
Ach... Zajebiście było :) .

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wasze początki...
#104 2008-11-12, 17:13(Ostatnia zmiana: 2008-11-12, 17:16)
http://www.imagebam.com/image/62faa612811214

Nie ma co, to mnie rozwaliło :)  Ciekawe, który czuje się lepiej, zabijający czy zabijany ;D

Ale widzę, że używałeś zModelera, tak jak ja na początku :D

Dam coś od siebie: NPC wstawiany spacerem (tak, udawało mi się wstawiać, nawet dwóch :P ), mapa w zModzie, i tworzone bez jakichkolwiek tutoriali :P  Chyba nawet jeszcze nie znałem theModders.org :D

http://www.vpx.pl/zdjecie,starymod1.html

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Cytat: Kereth link=topic=4269.msg37050#msg37050 date=Nov 11 2008, 18:57\'
A twoja pierwsza praca z diegiem, twierdząc że zrobisz avek i sygne z animowaną czcionką?? xD ^_^
Oj chyba coś Ci się pomieszało xD Z grafiki to tylko w 3d się bawiłem ;p  nie animowanymi czcionkami

Manver

Manver

Użytkownicy
posty20
Propsy1
  • Użytkownicy

Manver

Wasze początki...
#106 2008-11-19, 00:43(Ostatnia zmiana: 2008-11-20, 01:27)
Bardzo ciekawy temat. No cóż, jak ja zaczynałem? No więc pominę to, że byłem nałogowym graczem gothica, to chyba jasne i często spotykane na tym forum. W momencie kiedy grywałem w tą świetną grę nie miałem internetu, wtedy już zdawałem sobie sprawę z tego, iż prawdopodobnie istnieje możliwość modyfikacji gry. Tak mijały tygodnie/miesiące w których to zagrywałem się do nieprzytomności. Wtedy też w me ręce trafiła gazeta o tematyce komputerowej i świetny magazyn, który osobiście polecam WARP (możliwy do ściągnięcia z internetu). Tam dowiedziałem się nieco o tworzeniu gier, grafiki i programowania. Nieudolnie próbowałem nauczyć się C++, w sumie nawet mi to wychodziło, ale poczułem, że to jednak nie to. Od tamtego momentu zacząłem czytać wszelkie czasopisma komputerowe oraz książki o programowaniu i temu pochodnych. No i pewnego pięknego dnia w mym domu zagościł modem (oczywiście modem jest najlepszym przyjacielem człowieka ;)) od razu zacząłem przeglądać zasoby internetu na temat gothica. Trafiłem wtedy na jakże wspaniałe wręcz idylliczne forum: GS, a tam ogłoszenie na temat tM, które z tego co pamiętam szybko zostało usunięte - no ale to chyba nikogo nie dziwi. No ok, rejestruję się. Zaistniałem wtedy pod pseudonimem Lares (o dziwo żadnego nie było, no ale za to mieliśmy ogrom Xardasomaniaków ;)) no i pierwsze co ujrzałem to ShoutBox opanowany przez Siekacza, pisał coś wtedy o mordobiciu no ale jak się szybko okazało był to jeden z przeważających tematów. Zacząłem z miejsca czytać i przeglądać zasoby forum. Zrobiłem wtedy swoją pierwszą sklejkę (jakaż to była radość), no i tak działałem parenaście godzin w paintcie (:D). No ale natrafiłem na pewnego Drowa (przezywanego Drownem) Najemnika ten polecił mi PhotoFilter'a, który stał się moim narzędziem pracy. Całość nie trwała nawet 3 dni i poznałem Cliva, który zadebiutował swym modem o wojownikach klasztoru. Świetnie się dogadywaliśmy więc z miejsca założyliśmy grupę o niezbyt chwytliwej i oryginalnej nazwie: BlackStar Games Studio (BGS, bądź Bigos jak to niektórzy zwykli pisać). No i przez to cholerne forum straciłem rok życia, piekielnie mnie uzależniło i przywiązało do wielu osób. Przeżywaliśmy tu wspólnie ataki spamu GS'u, hacki, słabe nerwy Kazz'a i wiele innych dziwnych skrzywień, ;) Były też miłe momenty, jak kłótnie z Zdunkiem (pozdrawiam ;)) Lineagowe klany moddersów, czy nauka parkowania według Kazza - pewnie niektórym nic to nie mówi, ale uwierzcie, jest co wspominać. Mod, którego tak zacięcie robiliśmy zwał się Gothic Zawalona Kopalnia, przenosił on akcję do (jak się pewnie domyślacie) kopalni starego obozu. Wcielaliśmy się w pewnego kopacza, który obudził się z 3 miesięcznej śpiączki. Ludzie do tego czasu zdążyli się "zadomowić" i rozbić obozu. Atrakcji było dużo:
- nowa kopalnia
- nowy świat
- nowa historia i npc
- wymodelowaliśmy ok. 120 nowych broni
zresztą chyba gdzieś jeszcze mam pliki, muszę je wreszcie uploadować. Mod swego czasu był jednym z lepiej rokujących. Otrzymywaliśmy listy od zagranicznych modderów, podbijaliśmy wiele for itd. a co najważniejsze dobrze się bawiliśmy, stale powiększając nasz team. No i tak ni stąd ni zowąd minął rok, lecz któregoś pięknego dnia napisałem w naszym jakże tajnym forum temat o jakże subtelnej nazwie: samobójstwo.W temacie tym zaproponowałem realizacje naszej kopalni na darmowym silniku graficznym. Zdania był podzielone, niektórzy odeszli no ale zaowocowało to w powstanie Infernal Reality, który istnieje po dziś dzień i ma się dobrze.

W sumie skróciłem to do zbędnego minimum. O tym forum oraz chwilach, których tu przeżyłem można mówić godzinami. Zawdzięczam mu rozwój i powiększenie gamy zainteresowań. Poza tym nawiązałem wiele kontaktów, które utrzymuję po dziś dzień bez względu na to czy się tu pojawiam.

Pozdrawiam,
(żeby powiało klimatem) Lares.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Wasze początki...
#107 2008-11-19, 03:32(Ostatnia zmiana: 2008-11-19, 03:42)
To i ja się wypowiem :P

Przybyłem na forum, jako zrozpaczony fan Gothica szukający napisów, do jego ekranizacji, niemieckiego: Der Film. Dostrzegłem Ojca Redaktora (może Darka? jeśli tak to przepraszam) pracującego aktualnie nad napisami do filmu. Gotowy był sam początek a jako ,że ja nie miałem o niczym pojęcia zdesperowany poleciałem zarejestrować swoje konto bym mógł pobrać napisy w całości ( tak, wiem :D  ). Zniknąłem z forum na jakiś miesiąc, po czym co jakiś czas regularnie trafiałem tu z wyszukiwarki google (przeznaczenie xD? ) szukając nowinek i wieści ze świata Gothica. W końcu postanowiłem tu zostać i zrobić coś własnego. Dodałem do gry sklejkę, stworzyłem pierwszego npc po czym z wielkim trudem przyswoiłem tworzenie prostackich dialogów. Niestety jak to w wielu przypadkach bywa, projekt porzuciłem. Teraz siedzę tu i obiboczę się z nudów. Poznałem kilka fajnych osób, dostałem moda od Darka ;D a przede wszystkim w pewnym stopniu wyleczyłem się od niewiedzy jaka wprost wylewała się ze mnie podczas moich początków ze środowiskiem internetowym,

Pozdrawiam
(żeby powiało żalem) dzikiben4! ^^

Ps: Do tej pory pamiętam przepis monopolowy Siekacza, żale Deja, głębokie rozmowy o pepsi czy moją kłótnię z Diegomirem odnośnie zamkniętego tematu "Oceń kogoś kto pisał w tym temacie"  :P

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Cytat: Manver link=topic=4269.msg37705#msg37705 date=Nov 19 2008, 01:43\'
zresztą chyba gdzieś jeszcze mam pliki, muszę je wreszcie uploadować.
Pozdrawiam,
(żeby powiało klimatem) Lares.

Trzymam cię za słowo Manver :D

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Manver

Manver

Użytkownicy
posty20
Propsy1
  • Użytkownicy
Fenix, postaram się to zrobić w najbliższym czasie.

Wielki Pazór
  • Gość

Wielki Pazór
Gość

Wasze początki...
#110 2008-11-20, 16:36(Ostatnia zmiana: 2008-11-20, 21:07)
Ale wy tu pierniczycie smuty i pierdoły :lol2: .
Oczywiście nie bierzcie tego do siebie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ano, brakuje jeszcze 'kiedyś było lepiej' i mamy esencje tematu  :lol2:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Kiedyś było lepiej.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Pogratulować, wytrzymaliście, aż godzinę nie mówiąc tego :lol2:

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cytat: Fenix link=topic=4269.msg37815#msg37815 date=Nov 20 2008, 19:23\'
Pogratulować, wytrzymaliście, aż godzinę nie mówiąc tego :lol2:

Co ja mogę wiedzieć, jestem na forum krócej od Ciebie xd

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Co ja mogę wiedzieć

...że 'kiedyś było lepiej"

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
ale jakoś słabo wam wychodzi narzekanie, powinno być raczej w stylu: "Ależ jest teraz beznadziejnie, nie to co kiedyś."

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ależ jest teraz beznadziejnie, nie to co kiedyś.

:lol2:

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Cytat: Manver link=topic=4269.msg37705#msg37705 date=Nov 19 2008, 01:43\'
Otrzymywaliśmy listy od zagranicznych modderów, podbijaliśmy wiele for itd. a co najważniejsze dobrze się bawiliśmy, stale powiększając nasz team. No i tak ni stąd ni zowąd minął rok, lecz któregoś pięknego dnia napisałem w naszym jakże tajnym forum temat o jakże subtelnej nazwie: samobójstwo.W temacie tym zaproponowałem realizacje naszej kopalni na darmowym silniku graficznym. Zdania był podzielone, niektórzy odeszli no ale zaowocowało to w powstanie Infernal Reality, który istnieje po dziś dzień i ma się dobrze.
Oj mistrzu, nie zapomne Ci tego xD

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Wasze początki...
#119 2009-03-26, 21:45(Ostatnia zmiana: 2009-03-27, 12:46)
Heh może nie jestem tutaj tak długo jak większość z was ale tez miałem jakieś początki  :P  

Na początku przeszedłem obydwie części Gothica a Gothica pokazał mi kumpel. Później usłyszałem o Mrocznych Tajemnicach ale jeszcze w nie nie grałem :)  Gdy założono mi internet chodziłem po wszelakich  forach o Gothicku gdy przypomniałem sobie o Mrocznych Tajemnicach jeden z linków na jakieś stronie przy MT prowadził na Tm poczytałem kilka tutoriali i ściągnąłem GoMana podmieniłem Starscreena ale zastanawiałem się czemu nie widzę zmian w grze oczywiście nie słyszałem wtedy o paczkach z modami  :)    Później był Spacer gdy nauczyłem się teksturować  :D  ;)    Znalazłem  ogłoszenie Kudlika ze robi nabór do Nordmarians Team pomyślałem co mi szkodzi i napisałem do niego. Poprosił mnie o prace jako ze umiałem tylko teksturować ale wynikło nie porozumienie i on myślał ze ja potrafię zrobić te modele 3d co są na tych screenach   ;)   zostałem przyjęty  :P    Później odszedłem od NT i pisałem dużo na forum  projektu Gothic X . Później to już chyba był słynny Gothic Multiplayer ( musiałem spróbować ) :P  
No i teraz jestem w Studiu TrallPl i umiem już więcej rzeczy niż teksturowanie w spacku  :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry