Wasze początki... 45080 155

O temacie

Autor V3Q

Zaczęty 3.11.2008 roku

Wyświetleń 45080

Odpowiedzi 155

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=4269.msg36423#msg36423 date=Nov 3 2008, 22:55\'
Gwoli ścisłości, Traffixa nie pominąłeś :D
chodziło mi o to że pominąłem szczegółową historię
ale o Traffixie mogę coś napisać,
Leniwiec jeden wyleciał za opierdalanie się :P  i został uczczony postacią w modzie :P

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Teraz moja kolej...
Na tM trafiłem gdzieś w czerwcu/lipcu 2007. Co mnie zachęciło? MT mnie zaciekawiło i chciałem się czegoś dowiedzieć o twórcach, a także i o innych modach. Zacząłem czytać liczne zapowiedzi modów, zapowiedzi które w większości przypadków się niestety nie spełniły. Po jakimś czasie powiedziałem sobie, że skoro inni robią mody, to ja też mogę. Zacząłem przeglądać tutoriale dotyczące moddingu. Dość szybko zostałem betatesterem kilku spolszczeń. Tak nawiązała się moja współpraca z Bratem Xardasa. Przez długi okres czasu byłem "wolnym strzelcem", dopóki kilka miesięcy temu nie dołączyłem do Złote Wrota Team. Przez cały okres pobytu na tM wydałem (zaledwie!) jedno spolszczenie Schlacht um Khorinis (niestety IMO nie było najwyższej jakości), wspólnie z Maybe wydaliśmy moda Przetrwanie(z licznymi perypetiami...) i stworzyłem jedną mapkę do HoMM 3.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Najpierw był Morrowind z taką latającą wieżą fortecą złego maga chcącego zapanować nad światem przy pomocy broni przywołanej z wymiaru zonk.
Ale że Gothic bardziej mi się podobał (postacie w nim są bez palców, ale mi to nie przeszkadza) to się na niego przerzuciłem gdy tylko odpaliłem Spacera.

lokiju

lokiju

Użytkownicy
posty121
Propsy2
  • Użytkownicy
Historię to ja mam mimo, że nikt mnie nie kojarzy :D  Wszystko zaczęło się kiedy znalazłem temat bodajże na sram.pl ojca redaktora z linkami do programów i tutoriali moddowania oraz na the Modders (nie pamiętam czy był to  2006 czy już 2007 rok :P ). Gothica akurat obrabiałem kolejny raz to się zaciekawiłem tym wszystkim. Odpuściłem jednak sobie... i to była pierwsza zła decyzja. Następnie znowu na sramie pojawił się temat poziomek o naborze. Postanowiłem spróbować, ale nie dostałem odpowiedzi. W końcu zacząłem szperać i czytać tutki na tM i czegoś się nauczyłem. Próbowałem się wkręcić do SF, ale znowu odpuściłem sobie razem z całym moddowaniem :P  Kolejna zła decyzja. Znowu wróciłem we wrześniu/październiku 2007 i znowu odpuściłem ;]  Trzecia zła decyzja... i ostatnie podejście luty/marzec gdy wszystko już przeszło na to forum spróbował i zostałem. Widziałem ile zmian doszło do skutku w tym czasie MT zostały wydane, BGS się przerodził w firmę dev. Teraz w tym paromiesięcznym czasie, w którym siedzę w modowaniu też miałem przejściowe przerwy, ale na pewno nie takie wielkie jak przedtem. Trochę żałuję zmarnowanego czasu, bo gdybym za pierwszym podejściem został może byłbym wielkim i szanowanym modderem (xD), ale miałbym dużo więcej doświadczenia i umiejętności ;]  Nie ma jednak co gdybać i patrzeć w przeszłość, ale brać się do roboty ;]

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Co do Gotmodders... nie zostały wam jakieś skrypty, światy albo fabuła?
Ja dalej trzymam część tych skryptów. Świat jakiś chyba dalej mam, ale to ten jeden z pierwszych, kanciasty strasznie, a fabuły jest z kilkadziesiąt kb w wordzie.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Dużo by pisać, więc może się streszczę:

To tak, przybyłem tutaj w Sierpniu 2006, szmat czasu. Interesował mnie modding Gothica . Noobiłem tutaj :P  Założyłem dosyć głupi temat( nie wyjawię nazwy, bo to masakra) z masą błędów ortograficznych. Gdy jakoś głupi temat śmieszył innych, to postanowiłem dołączyć do \" Vajhalli \" czy jak to tam się zwie, bo była okazja. Jako, że jestem leń, nie wstąpiłem do nich :D  Zrobiłem sobie przerwe na miesiąc, gdy wróciłem, miałem tam jakieś doświadczenie w spacerze. Dołączyłem do Aqua Studio( Niezbyt długo byłem) potem do TDM ( Szmat czasu), odszedłem skłócony z Xardasem17, byłem potem w grupie \" Best Modders \" ( chyba najgłupsza grupa w jakiej byłem). Gdy mnie irytowały osobie w tym teamie postanowiłem dołączyć do The Modders, bo Orc szukał jakieś spacerowca. A, że doświadczenie miałem jako tako już bardzo spore, to się zgłosiłem. I udało się, nadal siedzę przy CZ :P . Potem dołączyłem jako pomocnik do Poziomek, Złotych Wrót( Odszedłem, choć szkoda ), trochę w SoulFire( też odszedłem i w po części nie żałuje decyzji) i paru innych( Przepraszam, że was nie wymieniłem, bo i tak byłaby wielka litania tego :P  ). Do dziś włóczę się po tym forum i pomagam innym teamom :P

Комиссар RBT

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To powiedział Bezimienny130, dla przyjaciul Bezi130 :D .

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Przybyłem tu w grudniu 2006. Szukałem modów do Gothica. Potem znalazłem info o dwóch największych polskich modach ówcześnie powstających, czyli MT i Zawalonej Kopalni. Potem w marcu wydanie MT i przygoda z dubbingiem :lol2:  
Btw, kto pamięta ostatniego Sylwka spędzonego na Shoucie?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Co na nim było konkretnie? :lol2:
Pamięta ktoś co działo się w styczniu '08?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Kłótnia Kyro z Tomem :lol2:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Wasze początki...
#30 2008-11-09, 14:50(Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 14:55)
O te taczki bodajże xd!

Swoją drogą, Tom nieźle się wtedy wkurwiał, a podpory ,których pomysłodawcą był Thoro rozpierdalały :lol2:

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja pamiętam :lol2: . Bodajże do 4 rano siedziałem bez przerwy :D . Miałem wolną chatę i zamiast robić imprezy siedziałem przed kompem :D .

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Wasze początki...
#32 2008-11-09, 15:12(Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 15:13)
Pragnę wspomnieć ,że murdersowy syndrom siedzenia do późna  na forum, ogranicza się tylko do 12- 01 w nocy. Wiem, bo nie raz testowałem :lol2:

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Ja też pamiętam tę rozmowę, jakie forum było wtedy zajebiste :lol2: :D:D

Комиссар RBT

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Wasze początki...
#34 2008-11-09, 15:16(Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 15:17)
Ta, nawet nieco dziwne zdarzenie jak żale Deja czy liczne napady na TDM ,pamiętam jak dziś :lol2:

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Wasze początki...
#35 2008-11-09, 15:31(Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 15:34)
Hmm jak ja się dostałem na Tm? To było jakoś z 4 miechy przed ostatnim upadkiem Tm, kumpel mi powiedział o MT i bardzo ten mod zachwalał... Więc szukając w Google modyfikacji trafiłem na te forum :lol2: . Na początku siedziałem jak "Mysz pod miotłą" a po upadku pomyślałem : "A czemu by nie spróbować własnych sił w tworzeniu modów..." , jak pomyślałem tak też zrobiłem - pobrałem wszystkie potrzebne programy i zacząłem zabawę w spacerze... Po bodajże 4 miesiącach pobrałem Wingsa 3D i tak o to siedzę na tym forum aż do dziś tworząc między innymi Sługów Ciemności...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie, mi się zdaje że ja wtedy próbowałem coś zorganizować, ale nie pamiętam co :lol2:

EDIT:
A, już wiem - moda o Tawernie z Averem :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Wasze początki...
#37 2008-11-09, 15:43(Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 15:44)
Borys, a Twoje słynne "xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD" doprowadzało mnie do szalu^^ :lol2:

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Wasze początki...
#38 2008-11-09, 16:02(Ostatnia zmiana: 2008-11-09, 16:32)
słynne nie słynne już z tym skończyłem i nawet "xD" nie używam, w sumie fakt w tedy taki "noobkowaty" byłem  :lol2:  
szczególnie teraz mi się śmiać chce z mojej głupiej kłótni z Gregasem  :P

PS. Teraz Bułkowski robi moje słynne "xDDDDDDDDDDDDD"  :D

Edit:

Cytat: DzikiBen link=topic=4269.msg36830#msg36830 date=Nov 9 2008, 17:20\'
Za to teraz, powtarzasz popularne do bólu na forum " :D  ".

E tam... mam jeszcze to - :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Za to teraz, powtarzasz popularne do bólu na forum " :lol2:  ".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry