Arcania: A Gothic Tale 202300 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 202300

Odpowiedzi 732

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
nie. ja nie jestem na bierząco i nie wchodzę na WoGa więc nie wiem czy są jakieś info

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a ma ktoś info co do narzędzi do modowania bo chcę zaraz po premierzę zacząć modować G4
Epicki mod na 100h?

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
nie nie mod chcę zrobić sobi mini modzik dodajacy pare NPC i dialogów do własnego użytku

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bez tutoriali się nie obejdzie  :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Arcania: A Gothic Tale
#344 2010-04-24, 21:37(Ostatnia zmiana: 2010-04-24, 21:37)

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ahh wspaniałe :]  Kiedy to wreszcie wyjdzie

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
te podświetlanie postaci do dupy,
fajnie rozwiązana mapa, lepsze to niż jakieś fikuśne ramki typu tych w dragon age aczkolwiek takiej mapy nie powinno być w ogóle,
grafika prezentuje się ciekawie i naturalnie jednak brak tu jakiejś głębi obrazu. liczyłem na coś lepszego ale przynajmniej nie ma żadnych zjebanych rozmyć i przepalonych tekstur rodem z konsolowych gier dla pedałów,
ryje to niestety tragedia i poziom roku 2005,
okno rozmowy paskudne,
nie podoba mi się, że wszędzie jest słonecznie,
animacje nie wyglądają na zbyt dobre,
walka beznadziejna,

nie wiem czy to taki kurwa problem na miarę roku 2010 że w żadnej ze współczesnych gier, po tylu latach nie można kurwa dorobić kołczanów, pochw i innych sensownych rozwiązań a całe gówno musi beznadziejnie wisieć na plecach?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Wygląda ciekawie, jednak twarze, jak wyżej - słabiutko.

Walka też jakaś bez szału, dziwne animacje. Podświetlanie, wykrzyknik nad ludzikiem - podobać mi się to nie musi.

nie wiem czy to taki kurwa problem na miarę roku 2010 że w żadnej ze współczesnych gier, po tylu latach nie można kurwa dorobić kołczanów, pochw i innych sensownych rozwiązań a całe gówno musi beznadziejnie wisieć na plecach?
Szczególnie topór Gorna fajnie wisi :)  Właściwie, jak to miałoby wyglądać przy takim orężu? No i na pewno sporo roboty.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Wykrzykniki to opcjonalne rozwiązanie dla dzieci rybaka szkorbutnika i tych śmiejących się do psiej kupy. Zajebiści mają mieć możliwość wyłączenia tego gówna.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#349 2010-04-24, 23:03(Ostatnia zmiana: 2010-04-24, 23:03)
Właściwie, jak to miałoby wyglądać przy takim orężu? No i na pewno sporo roboty.

Nie miałoby bo dochodzimy tu do skrajnych idiotyzmów. Widziałeś kiedyś rycerza, który nosi kopie na plecach?

No i na pewno sporo roboty.

Gówno prawda co z resztą niedługo udowodnię.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

#350 2010-04-24, 23:14(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 00:30)
Dla mnie wielkim plusem jest tu mapa, bardzo fajnie zrobione jest to według mnie.
Okna dialogów okropne - jakieś szarobure coś.
Animacje także mi się nie spodobały.
Akurat rozwiązanie z podświetleniami postaci/przedmiotów mi się podoba choć mogłoby być to mniej rażące w oczy.
Skybox do dupy, no chyba że to wina jakości filmu.
Graficznie dla mnie jest ok.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

#351 2010-04-24, 23:41(Ostatnia zmiana: 2010-04-24, 23:50)
mi się generalnie podoba i chuj. grając w grę komputerowa nie wymagam bóg wie jakiego realizmu, całość ma sprawiać zabawę i pod tym kątem Arcania może sprawdzać się bardzo dobrze. skrajnym idiotyzmem jest gnom rzucający do Ciebie zgniłymi rybami, ale nie topór wiszący na plecach - wyraźnie widać przecież, że twórcy odwołują się tutaj do poprzednich części serii. ja traktuje to jako fajny gest i ukłon w stronę fanów Gothica, o czym świadczyć może również obecność starych NPC'ów i ich unikalny, charakterystyczny wygląd. goście nie maczają przecież palców w byle gównie, czegokolwiek byśmy nie mówili o Gothicu, ta gra ma rzesze ortodoksyjnych orędowników, którym przeszkadzać może nawet brak obecności wrzoda na dupie głownego bohatera.

nie ma takiego wkładania do pochwy

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Gówno prawda co z resztą niedługo udowodnię.

Dla jednej broni tak, ale przecież nie wszystkie wyglądają tak samo.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
i co z tego?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No i takim sposobem "jest sporo roboty". Nie ma sensu dalej rozważać nad tym.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie jest sporo roboty, z resztą robienie jednej takiej pochwy z mapowaniem i wszystkimi teksturami to około godzina, półtoraj nie uwzględniając nawet tego że można je modyfikować i reskinować. przy każdym innym modelu to całkowita błahostka.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Fakt, trochę się pośpieszyłem, bo zrobić parę modeli trzeba, ale w dzisiejszych czasach, tym bardziej przy takich produkcjach nie powinno to stanowić żadnego problemu. Tu masz rację.

Jednocześnie totalna rezygnacja z toporów "wojennych" itp?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#357 2010-04-25, 00:17(Ostatnia zmiana: 2010-04-25, 00:20)
Jednocześnie totalna rezygnacja z toporów "wojennych" itp?

Dlaczego? Taki topór z pewnością nie jest bronią podręczną ergo głupotą jest, że wszyscy mają je ciągle przy sobie - będąc w trybie "statycznym" (postać w jakiejś lokacji) równie dobrze może ich nie być a w innych powinny być bezpośrednio niesione w rękach, podobnie jak piki, włócznie, rohatyny i tym podobne bronie których też przecież nikt nie czepiał na plecach ani nie nosił stale przy sobie, gdy nie było to konieczne.
Ktoś powie, że to błahostki - no i co z tego? Ja mam dosyć gier w których coś jest maksymalnie uproszczone tylko dlatego, że się kiedyś utarło czy to z braku odpowiednich technologii czy następstw ogólnej prostoty gatunków. Jest to tak samo debilne jak brak nóg w fpsie, broń wiecznie wycelowana w przód z gracją i finezją jakiegoś kurwa wiosła oraz wszędobylskie wybuchające beczki (z tym się trochę opamiętano ostatnimi laty).

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
niesione w rękach, podobnie jak piki, włócznie, rohatyny i tym podobne bronie których też przecież nikt nie czepiał na plecach ani nie nosił stale przy sobie, gdy nie było to konieczne.
Dam sobie uciąć rękę od masturbacji, że to się będzie ciągnęło jeszcze dłuuuugo i dotyczyć będzie nawet bażyńskiego

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Aztek link=topic=3642.msg93256#msg93256 date=Apr 25 2010, 12:47 AM\'
Dam sobie uciąć rękę od masturbacji, że to się będzie ciągnęło jeszcze dłuuuugo i dotyczyć będzie nawet bażyńskiego
Jedna Ci starczy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników
Do góry