Brak strzałek, 3ds max 11247 6

O temacie

Autor

Zaczęty 23.08.2008 roku

Wyświetleń 11247

Odpowiedzi 6

FireBoll
  • Gość

FireBoll
Gość

Brak strzałek, 3ds max
2008-08-23, 23:33(Ostatnia zmiana: 2008-08-24, 09:33)
Mam problem z 3D max!!! otóż robiłem modle świata dokładniej pustyni i wszystko było dobrze ażdo pewnego momentu :)  po jakimś czasi znikneły mi strzałki którymi przesuwa sieobjekt do góry i na doł tu macie screena pomożecie? plz bd. wdzięczny!
[attachment=200:Pomoc.jpg]

//Edit by Bula: Nazwa tematu. Niestety to nie pierwszy raz... Będzie warn  <_<  Poza tym to zły dział. Przenoszę, niech sie inni męczą z tym XD

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
CTRL-X, ALT-X... Nie pamiętam dokładnie jaka kombinacja, ale to było coś takiego.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
O ile się nie mylę chodzi o naciśnięcie samego "X"  <_<

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A jeśli to nie pomoże, to wyłącz maxa, usuń plik .ini z głównego folderu (3dsmax.ini? jakoś tak) i włącz maxa ponownie. Wtedy uruchomi się on z fabrycznymi ustawieniami i utworzy nowy plik .ini. Jest to cięższy przypadek niż samo "X" (przypadkiem po wyłączeniu strzałek przekształceń przez X nie zostają jeszcze takie zwykłe strzałki typu "Select"?), nie wiedziałem kiedyś jak temu zaradzić i odrzuciło mnie od maxa na pół roku. Chociaż zrobiłem wtedy kilka modeli, używając ręcznego wpisywania koordynatów <_<  Ale trwało to kilkakrotnie dłużej.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gumen

Gumen

Użytkownicy
Niegdyś grafik 3D
posty113
Propsy355
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Niegdyś grafik 3D
na pewno chodzi o X.
A te strzałki to nawigator ;p

Na emeryturze modderskiej od 2013 r.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Wchodzisz w customize -> Gizmos i tam masz transform coś tam i musisz dać na on*

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Nazz
  • Gość
Przy takich małych "wpadkach" z maxem polecam najpierw przejrzeć FAQ
http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry