No, trzebaby się wypowiedzieć, choć tak czy siak, zgodnie z jedną z podstawowych zasad, głosowałem na siebie
Ale po kolei:
Fałkowski:
Poprzeczna belka niby ładna, chociaż... Ten orzełek to tam jest wbity na siłę? Nie podoba mi się ta spiczasta końcówka - jeśli już ma być tam metal, to powinno być go nieco więcej, chociażby w formie szpikulca z obiciem. Poszarpania niby "lepsze niż u innych", ale nadal jest to byle jak powycinane, z powklejaną gdzieniegdzie siateczką. Mało realistyczne. No i brudno, brudno, ale w końcu za brudno.
Jedaith:
Poszarpania byle jakie, jakbyś nigdy na oczy szmaty nie widział. Patrząc po herbie (w ogóle to on jest wypukły czy wklęsły?), ktoś włożył dużo pracy w wykonanie (wyszycie) go. To czemu ten ktoś nie pomyślał, i zrobił to na jakiejś byle jakiej, rwącej się szmacie? Poza tym czacha źle zeskalowana, rozszerzona. Lew na szczycie ładny.
Sebinho:
Tekstura materiału kiepska, wygląda, jakbyś robił sztandar na Pegazusa ;p Drewno niby ładne, tylko rzeczywiście - wyblakłe takie, jakby się miało zaraz połamać. Wycięcie u góry kanciaste, co sprawia, że wygląda brzydko. Całkiem ładny szpikulec, chociaż okucia mogłyby być przedłużone w dół. Lew na szczycie mógłby się pogiąć, poza tym jest osadzony na samym koniuszku szpikulca. Pstryknę... I spadnie. No, i jeszcze jeden błąd - mapowanie zrobiłem tak, żeby polygony na mapie były od razu w lustrzanym odbiciu, jeśli chodzi o tył. Niepotrzebnie odbijałeś alphę.
Piskor:
Trochę za dużo metalu (w ogóle to na końcu belki to metal? dziwnie wygląda). Krzyż nie mógłby być mniejszy? Nie podoba mi się ciemniejszy pas u dołu sztandaru. Ogólnie efekt bardzo ładny.
Damianex:
Drewno wygląda całkiem ładnie. Metal na szpikulcu powinien być, jak mówiłem wcześniej, obszerniejszy, zajmować całą końcówkę i ciągnąć się jeszcze kilka centymetrów w dół okuciem. Czaszka nie wygląda zbyt ładnie. A koń powinien być wyraźniejszy (wypełniony kolorem). Z większej odległości ktoś zobaczy tylko zielony materiał z dwoma białymi pasami, konia nie. No, i przydałyby się jakieś cieniowania na materiale oraz alpha. Sam materiał w porządku.
Thoro:
Jeśli powiesimy sznurek w dwóch punktach, między nimi utworzy on parabolę. Podobnie jest z materiałem - jeśli podwiesiłbyś w ten sposób duży, ciężki kawałek materiału, pozostawiając między punktami podczepienia spory dystans, materiał także dążyłby do utworzenia czegoś na wzór paraboli (ze względu na kąt prosty nie byłaby ona oczywiście idealna). Okucie szpikulca niezłe, chociaż można było bardziej uwypuklić krawędzie. Na środkowym renderze wygląda to, jakby drewno nagle przechodziło w metal. Odnośnie plam krwi - raczej po zaschnięciu powinny być ciemniejsze. No, ale ogólnie prezentuje się ładnie. Tylko ta dziura pośrodku wygląda jak element zdobienia ;p
Dekster:
Tekstura strasznie ciemna, na renderach jest jasno, bo pewnie mocne światła zrobiłeś
Poszarpania już nieco lepsze niż u niektórych, widać zwisające pasy materiału, ale nadal wydaje się to strasznie losowe, robione byle jak. Lina nawet ładna. Tekstura materiału i cieniowanie raczej nieciekawe. Poprzeczna belka nie za ładna. No, i Ty też popełniłeś błąd z odwróceniem alphy.
Lord:
Strasznie to czerwone (czerwona belka? ;p ). Nie za bardzo widać, co w ogóle przedstawia sztandar. Nie ma co się rozpisywać.
I na koniec jeszcze postaram się wybronić z krytyki ;p
Przesadzone cienie pod obszyciami. Fajna faktura i nitki które są jednak niepotrzebne na wewnętrznych dziurach.
Z cieniami rzeczywiście przesadziłem.
A nitki, fakt, na tej środkowej dziurze mogły być np. tylko po bokach, nie w środku. Aha, gwoli wyjaśnienia: ta podłużna dziura może wyglądać dziwnie, ale jest to taka, jaka powstaje podczas gwałtownego przecięcia materiału lub papieru - pasek materiału zwija się w taką "harmonijkę", i jeśli się przyjrzycie, zobaczycie cieniowanie na tym trójkącie u dołu
pozostali tworzyli orły Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego
Nie piernicz, ja swojego wyciąłem z herbu Płocka
No, a teraz przyznawać się - kto na mnie głosował? ;p