Wojenny Sztandar - głosowanie 24600 31

Ankieta

...

Veqsir
13 (30.2%)
Jedaith
5 (11.6%)
Sebhino
2 (4.7%)
Piskor
4 (9.3%)
Valkir
1 (2.3%)
Thoro
10 (23.3%)
Dexter17
2 (4.7%)
Kyroman
2 (4.7%)
Lord
4 (9.3%)

Głosów w sumie: 41

O temacie

Autor

Zaczęty 17.08.2008 roku

Wyświetleń 24600

Odpowiedzi 31

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

Wojenny Sztandar - głosowanie
#20 2008-08-21, 19:43(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 19:45)
Cytat: Veqsir link=topic=3300.msg28933#msg28933 date=Aug 21 2008, 15:59\'
Nie do końca rozumiem co do rzeczy ma podpis prac...
W momencie podpisania pracy skazujemy się na tzw: kolesiostwo.,
 proponowalam zakodowanie, niestety, dostało mi się po łbie.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Gołąb
Argh! To SOKÓŁ! SOKÓŁ! :D

E tak na serio, to widzę, że nie jest to zbyt realistyczne itp. Niestety, było minęło, ale ważne, że "skill" (patrz - język tibijski :P ) podskoczył.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Też o tym myślałem, jednak to i tak by wyciekło raczej więc nie ma sensu... Poza tym głosy to nie jest najważniejsza sprawa. Jak dla mnie jestem zadowolony, bo się nieco nauczyłem :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja jak tak patrzę, to szczerze mówiąc nie nauczyłem się nic nowego - drewno, materiał, robiłem to już i myślę, że nie pokazałem wszystkiego, co umiałem. Prace oddałem w ostatniej chwili. Po prostu zapominałem tego robić. Mi osobiście bardziej spodobało się robienie panzerfausta. Tam trzeba zrobić jak najbardziej realistyczną teksturę, a nie "róbta co chceta".

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#24 2008-08-22, 00:02(Ostatnia zmiana: 2008-08-22, 00:03)
W momencie podpisania pracy skazujemy się na tzw: kolesiostwo.,
proponowalam zakodowanie, niestety, dostało mi się po łbie.

Pomysł może i dobry ale po głębszym zastanowieniu odpada. Jeśli ktoś zechciałby poprosić o głos wystarczy że powiedział by znajomym która praca jest jego.

Thoro:
Widać, że nowa... Ale chyba stosunkowo za nowa.

Co to znaczy za nowa? Sztandar chyba był najwarzeniejszym i jednym z najbardziej reprezentatywnych elementów całego ID. Znak rozpoznawczy, któremu oddawano honory. Wiele z tych tradycji się zachowało, wystarczy popatrzeć jak obchodzi się ze sztandarami na ważnych uroczystościach. Owszem może być porwany, brudny czy tam poplamiony ale w granicach rozsądku. Niektórzy potraktowali temat jakby to była jakaś wycieraczka, ścierka albo chusteczka do nosa stąd może wydawać się za czysty ale uwierz że sztandar traktowano z szacunkiem i troską. Na własne godło się nie sika. Nikt nie wsadzał tego trzonkiem koniom w dupę tak że flaga ciągnięta po ziemi zahaczała o wszystkie konary i śmieci zamiatając przy tym po drodze wszelkie krowie gówna i błoto nabierając "realistycznego" wyglądu i barwy.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
No też racja. Były takie na uroczystości, ale też inne uczestniczyły w walkach, kurz, brud krew i te pierdoły. Więc taki sztandar mógł wyglądać nieco inaczej :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Mógł ale również w granicach rozsądku. Nikt nie zamiatał nim krwi i nie może wyglądać jakby był głównym celem ataku  :D .

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy

krycha

#27 2008-08-22, 12:46(Ostatnia zmiana: 2008-08-22, 13:02)
Cytat: Thoro link=topic=3300.msg28997#msg28997 date=Aug 22 2008, 00:02\'
Co to znaczy za nowa? Sztandar chyba był najwarzeniejszym i jednym z najbardziej reprezentatywnych elementów całego ID. Znak rozpoznawczy, któremu oddawano honory. Wiele z tych tradycji się zachowało...
Zgadzam się z Thoro. Zapraszam, w ramach edukacji, wszystkich zainteresowanych do Muzeum Wojska Polskiego (przy okazji pobytu w Warszawie).

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

#28 2008-08-22, 13:22(Ostatnia zmiana: 2008-08-22, 13:23)
Tak, ale sztandar który był na wojnie, gdzie jest kurzawa itp. raczej nie wygląda jakby dopiero został zrobiony. Thoro, Twój praktycznie nie ma żadnego brudu, no to jeżeli ceremonialny to skąd się tam wzięła krew i ta dziura?

Dobra mniejsza z tym ;]  Opinie już wystawione :D

Zapraszam, w ramach edukacji, wszystkich zainteresowanych do Muzeum Wojska Polskiego (przy okazji pobytu w Warszawie).

Chętnie ;]

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Thoro, bądź konsekwentny. :P  Jeśli robisz sztandar "na szybko", czyli tylko po to, żeby jakiś koleś biegał z nim podczas bitwy, to owszem, mógł być taki brudny, zakrwawiony, porwany. Ale jak się robiło sztandar reprezentatywny, to zazwyczaj też się go porządnie obszywało, żeby był wytrzymały :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Jak oglądacie te sztandary?
 Pojęcia nie macie o grafice, albo dajecie się nabierać na efekciki.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Masz na myśli głównie moją pracę?
Ankietę chyba już można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry