Prace 3D 1133784 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1133784

Odpowiedzi 3194

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Prace 3D
#1440 2011-01-21, 17:58(Ostatnia zmiana: 2011-01-21, 18:14)
http://img171.images...zprzedroku.png/
trzeba to jednak rozpatrzyć z punktu widzenia projektu jeżeli to duża gra, to w zasadzie nieraz po prostu nie siedzi się i nie cyzeluje każdego detalu, żeby brzytwa była mega zajebista, bo po co marnować czas na robienie drobnego elementu który ledwo widać, do tego dochodzą kwestie rozmiarów tekstur i ich sumarycznej ilości na całą grę, lody inne dziwne rzeczy o których nawet nie wiem. gry jako takie znoszą lepsze i gorszej jakości tekstury, ale tutaj jednak na tym przykładnie ogólnie nie wygląda to najlepiej... jeżeli to jest robione na zaliczenie w szkole gdzie jest jeszcze w kij innej nauki to ja bym to klepnął.

co do EAG to chwaliłem ludzi od fabuły i produkcji, od których sporo się nauczyłem. grafika poznałem jednego i był na bardzo niskim poziomie a z tego co mówił cudów nie robią bo w całym eag było ich kilku...
thoro, props, pisałem swoje nie widząc tego co już napisałeś  :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak na razie to tom zaprezentował tu coś co można nazwać zalążkiem poziomu do gry, składającego się z wielu elementów. Ty zaprezentowałeś zrodzoną w bólach studnię. Kto jest bardziej żałosny?

Trudno porównywać grafika, który robi modele kilka lat, a mnie który w tej dziedzinie dopiero startuje :ok:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Tym bardziej nie powinieneś używać takich słów w stosunku do osoby, która zajmuje się tym zdecydowanie dłużej od ciebie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Prace 3D
#1443 2011-01-21, 19:51(Ostatnia zmiana: 2011-01-21, 19:53)
Nie mowilem ze modeluje zle, chodzilo mi glownie o uwagi do tekstury.
Skonczmy juz ta dyskusje i zacznijmy prezentowac prace zamiast sie kłócić

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Dobra nie ważne. To wszystko do niczego nie prowadzi. Skoro ja ten temat zaczałem to ja go zamykam bo nie ma wiekszego sensu. ;)

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Oki <3

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Wracajac do noza to model jest poprostu porpawny. Tutaj jest trudno popelnic blad ;p . Co do tych tekstur to spojrze pod katem, co tak naprawde to ma reprezentowac w grze. Jesli mialby byc to spory posag ktory rzuca sie w oczy albo glowny bohater posluguje sie nim czesto i to w dodatu z perspektywy pierwszej osoby to fakt tu przyznam racje ze tekstury mozna by troche podszlifowac itp. Jesli natomiast model ma sobie lezec jako standrdowy 'kamien' ktory ma zazadanie stworzyc efekt glebi sceny w detale chodz gracz wcale nie musi na niego zwrocic uwagi, to tekstury daja rade :)  oczywiscie nie narzucam nikomu mojego zdania.

podsumowując

Wsadzilbym to do edytorka i spokojnie porozmieszczał jako malutka ozdobke ktora w zasadzie nie miala by skryptu ze ktos moze podniesc i obejrzec to ;p  Nie dalbym za to tego modelu jako pierwszorzednej albo podrzednej broni co czesto sie zdarza w grac w sytuacji ze ' ladujemy na wyspie nie mamy nic a tu nagle  znajdujemy zardzewialy nozyk ;p ' W tej sytuacji tekstury ida do poprawy ewidentnie x

pozdr

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Prace 3D
#1447 2011-01-21, 21:23(Ostatnia zmiana: 2011-01-21, 21:24)
Jeśli chodzi o model, można by się uczepić, że zmarnował sporo trisów tutaj:

Jako obiekt który sobie gdzieś leży, mogłoby w tym miejscu być nawet 3x mniej trisów, a różnicy nie byłoby kompletnie widać.
Zakładając oczywiście że przedmiot będzie jako 'dekoracja', a nie jako używany bezpośrednio (np w widoku FPP)
Ale nie ma sensu tego poprawiać, lepiej zacząć robić coś nowego.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jeśli chodzi o model, można by się uczepić, że zmarnował sporo trisów tutaj:
:lol2:  

A wiesz jakie to ma znaczenie dla optymalizacji? Prawie zerowe.

sauron
  • Gość
:lol2:  

A wiesz jakie to ma znaczenie dla optymalizacji? Prawie zerowe.

no wiesz, suma takich zmarnowanych poligonów może dawać swoje. przeczytaj sobie sygnaturę avallacha jeszcze raz, mogę ci dać dostęp do całego artykułu pisanego przez techland o idei low poly w grach. tutaj zgadzam się całkowicie, te poligony są zwyczajnie zmarnowane

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
no wiesz, suma takich zmarnowanych poligonów może dawać swoje. przeczytaj sobie sygnaturę avallacha jeszcze raz, mogę ci dać dostęp do całego artykułu pisanego przez techland o idei low poly w grach. tutaj zgadzam się całkowicie, te poligony są zwyczajnie zmarnowane

najlepiej wklej to na forum a jak nie nada to chociaż na pw pokaż.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Daj, daj.
Mi się pewnie przyda

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

http://ifotos.pl/img/razor_hpaenrx.PNG

212 trisów, efekt raczej podobny. Uciąć można by jeszcze więcej, szczególnie że i tak taki modelik mignąłby raz czy dwa na ekranie i chociażby nawet robienie tych wypukłości nie jest potrzebne.

A gdzie tekstury?
Tekstur nie będzie bo będzie sesja :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Podziel na trójkąty.

A w czym robisz Kyro?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
pewnie myśli, że operowałeś na czworokątach

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
Nie będę się już na tą brzytwą rozczulał, ale wziąłem sobie pod uwagę komentarze o teksturze drewna i je poprawiłem:

Nie wiem tylko czy idę w dobrym kierunku czy wręcz odwrotnie.

YARRrrr...

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Olej to już bo tutaj się już dużo nie nauczysz. Rób coś innego.

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
A więc na prośbę zacząłem robić nożyk "balisong". Pokaże tu na razie sam model z siatką, abyście mogli mnie trochę nakierować gdzie coś uciąć albo dodać:

Polycount: 688

YARRrrr...

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny