[G1] Dolina Zombie: Edycja Definitywna 189328 406

O temacie

Autor OrtegaX

Zaczęty 16.12.2019 roku

Wyświetleń 189328

Odpowiedzi 406

Radeit2012

Radeit2012

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Radeit2012

[G1] Dolina Zombie v2.1
#180 2020-04-23, 20:21(Ostatnia zmiana: 2020-04-23, 20:41)
Hej chłopaki, ten Daniel ze starej kopalni gdzieś mi zniknął. Wszedłem w jakąś grotę w tej kopalni a gdy wyszedłem jego już nie było. Wybiłem wszystko co było w kopani. Teraz nie mogę ruszyć fabuły, bo nie ma Daniela. Da się go jakoś przywołać?

EDIT: przywołałem go kodem

Miciok

Miciok

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja mam pytanko odnośnie wersji 2.0 bo po wygraniu bitwy z wysłannikiem beliara na orkowym cmentarzu chce wyjść z niego to gdy to robie wyskakuje mi obraz z pod krat w starym obozie i nic niemoge zrobić jak mam to naprawic

Miciok

Miciok

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam ja mam pytanko odnośnie wersji 2.0 bo po wygraniu bitwy z wysłannikiem beliara na orkowym cmentarzu chce wyjść z niego to gdy to robię wyskakuje mi obraz z pod krat w starym obozie i nic nie mogę zrobić jak mam to naprawić

Amontis

Amontis

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę paczkę bagiennego ziela? W jego mieszkaniu nie znalazłem(mieszkanie obok Grahama)

pietrekofe

pietrekofe

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Wiadomo już coś o Złym i informacjach za piwo?
2. Skąd pozyskać nogę dla Drago (aż dziwne, że nikt nie pytał)?
3. Gomez nie daje mi żadnej misji po odbiciu kopalni.

Post połączony: 2020-08-12, 00:32
Gdzie znajdę paczkę bagiennego ziela? W jego mieszkaniu nie znalazłem(mieszkanie obok Grahama)
w zarażonym nowicjuszu

Pendzlo

Pendzlo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pendzlo

[G1] Dolina Zombie v2.1
#185 2020-08-17, 21:53(Ostatnia zmiana: 2020-08-18, 15:39)
Jak zrobić zadanie złodziej na zamku pogadałem chyba z każdym i nie wiem jak ruszyć ma ktoś jakiś pomysł bo raczej to nie błąd.

Edit: Przebadałem sytuacje jeszcze raz i ogarnąłem.

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, padł mi dysk, nie mam za bardzo czasu ogrywać moda od początku, a chcę go skończyć bo jest kozacki. Mógłby ktoś podrzucić save z gry mniej więcej od momentu
Spoiler
jak Znachor znika z zamku
? Będę mega wdzięczny, pozdrawiam

Frederick

Frederick

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram w Dolinę Zombie wersję 2.2. i chciałbym zgłosić błąd. Wywala mnie z gry gdy zbliżę się do wzgórza, na którym znajduje się platforma teleportu z wieży Xardasa. Bohater krzyczy "o K&&& " i koniec...

Ertix

Ertix

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Mam problem z uruchomieniem moda, mam zrobione wszystko co już ktoś tutaj napisał:
1. Odinstalowanie Gothica i usunięcie folderu, w którym był zainstalowany.
2. Instalacja Gothic
3. Instalacja PlayerKit: https://www.worldofgothic.de/dl/download_34.htm
4. Instalacja GMDK: https://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm
5. Nie instalowałem Carriage_graphic_patch
6. Instalacja System Pack 1.8 - może tu jest problem bo ktoś pisał że na wersji 1.7 problemu nie było?
7. Instalacja MODa.

Gra się uruchamia, jak biorę new game ładują się do 3/4 paska i wyskakuje mi błąd o treści:
"MMS not found: ITRW_CROSSBOW_S_DAWNGUARD.MMS" - więc mogę tylko tu kliknąć ok i wracam do pulpitu, jakiś pomysł co robię nie tak?

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
zmien system pack

Ertix

Ertix

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W dalszym ciągu wywala mnie do pulpitu przy 3/4 paska z tym samym komunikatem - w akcie desperacji już sięgnąłem nawet po System Pack 1.6, ale on nie pomaga tak samo jak System Pack 1.7

Za każdym razem wszystko odinstalowuje i instaluje na świeżo w nowym folderze by się żadne pliki nie gryzły, mimo że już to pisałem wcześniej to napiszę jeszcze raz podjęte czynności:
1. Odinstalowanie Gothica i usunięcie folderu, w którym był zainstalowany.
2. Instalacja Gothic w nowym, pustym folderze.
3. Instalacja PlayerKit: https://www.worldofgothic.de/dl/download_34.htm
4. Instalacja GMDK: https://www.worldofgothic.de/dl/download_28.htm (przenoszę tylko pliki z folderu Gothic, pozostałych nie ruszałem)
5. Tym razem zainstalowałem Carriage_graphic_patch bo już chwytam się każdego możliwego pomysłu (przez instalację rozumiem wrzucenie tego pliku do folderu Gothic/Data)
6. Instalacja System Pack 1.7
7. Instalacja MOD'a

No i dalej to samo :(

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Mod zwiększa dosyć mocno wymagania komputera, moze tu tkwi problem?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Albo w nawrzucaniu tego, czego silnik po prostu nie jest w stanie przetrawić?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Można sobie tak gdybać do usranej śmierci. Najlepiej by było gdyby podrzucił log z zSpy

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Ertix

Ertix

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ertix

[G1] Dolina Zombie v2.1
#194 2020-11-27, 00:27(Ostatnia zmiana: 2020-11-27, 16:13)
Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.60GHz
Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX970 - raczej wystarczy by poszła każda modyfikacja do Gothica jak dla mnie... : P

Log z zSpy:
00:08 Fatal:-1 D: zMorphMesh(zCMorphMeshProto::LoadmorphScript): MMS not found: ITRW_CROSSBOW_S_DAWNGUARD.MMS .... <zMorphMesh.cpp,#729>

To raczej nie powinno mieć znaczenia że instaluje to wszystko po za dyskiem C z tego co mi się wydaje - byłaby to dosyć dziwna zależność.

EDIT: Pomógł plik podesłany przez Ortege, teraz działa.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica

OrtegaX

[G1] Dolina Zombie v2.1
#195 2020-11-27, 08:36(Ostatnia zmiana: 2020-11-27, 08:43)
Nie mam kopii zapasowej wersji, która jest dostępna bo pracuję od jakiegoś czasu nad patchem. Premiera w okolicach 16 grudnia. Ale jeżeli chcesz zagrać w tą to napisz mi na pw to ci wyślę poprawkę żeby ci śmigało teraz

Fabio

Fabio

The Modders
posty3468
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Karta graficzna nie ma wiekszego znaczenia, jeśli chodzi o Gothica, prędzej procesor, ale między ultra najnowszym a starszym o 10 lat nie ma wielkiej różnicy. Po prostu gra jest beznadziejnie napisana.

Frederick

Frederick

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Frederick

[G1] Dolina Zombie v2.1
#197 2020-11-29, 16:27(Ostatnia zmiana: 2020-11-29, 20:16)
Kolejny problem dotyczący wersji 2.2, nie można zbliżyć się do klifu nad Obozem na Bagnie, Jaki jest kod na caina może przyzwałbym go w inne miejsce i jakoś wykonał to zadanie?

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Kolejny problem dotyczący wersji 2.2, nie można zbliżyć się do klifu nad Obozem na Bagnie, Jaki jest kod na caina może przyzwałbym go w inne miejsce i jakoś wykonał to zadanie?
http://www.mediafire.com/file/rnp89r7zlchjenn/DZ2ANIMS.rar/file
Podmien plik w modvdf

Frederick

Frederick

Użytkownicy
posty9
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuje ale nic z tego, " Program Gothic przestał działać " windows szuka rozwązania. Dziękuje za chęci ominę to miejsce i pójdę do bractwa sam, trochę na chama ale zobaczymy co dalej...

0 użytkowników
Do góry