Jak pozłocić zbroje w GIMP?? 3481 3

O temacie

Autor

Zaczęty 3.08.2008 roku

Wyświetleń 3481

Odpowiedzi 3

FireBoll
  • Gość
Prosze o pomoc chciałbym pozłocić  magiczną zbroje Uliziera z Gothic 1 i dodam że chciałbym to zrobić w GIMP czy ktoś mógł by mi pomóc i wytłumaczyć jak moge to zrobić??(o ile wogle się da xD)

Kluge
  • Gość

Kluge
Gość

Jak pozłocić zbroje w GIMP??
#1 2008-08-03, 20:51(Ostatnia zmiana: 2008-08-03, 20:52)
O żal :hah: Najłatwiej będzie zróbić tak: otwórz texurkę, zrób nową warstwę, wylej na nią kolor złoty, ustaw tą warstwę  na pokrywanie (czy coś takiego, nie jestem pewny bo używam PS) i gumką wymaż to czego nie chcesz pozłocić ;]

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Jak pozłocić zbroje w GIMP??
#2 2008-08-03, 21:58(Ostatnia zmiana: 2008-08-03, 22:00)
Można też użyć trybu warstwy "Kolor"(wtedy zmniejsz krycie) lub "Miękkie światło"
Swoją drogą to poducz się czegoś, ewentualnie czasami mogę coś podpowiedzieć na temat Gimpa,  bo na temat kolorowanek to już było powiedziane i pokazane tyle, że naprawdę nie warto się w takie rzeczy bawić...

Jeśli myślisz, żeby coś na serio w Gimpie robić to wejdz na gimpuj.info - jest sporo przydatnych tutków może nie do tekstur, ale do innych dziedzin, mimo to dowiesz się z sporo z tego.

Kluge
  • Gość
Ale najlepszym wyjściem będzie ściągnięcie triala Photoshopa a potem jego zakup ;)  do niego jest 100x więcej tutów niż do GIMPA ;]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry