Pytania i problemy techniczne 5326 150

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 5326

Odpowiedzi 150

TheKetrab

TheKetrab

Użytkownicy
posty330
Propsy202
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy

TheKetrab

Pytania i problemy techniczne
2019-06-13, 01:33(Ostatnia zmiana: 2019-07-04, 11:31)
Problemy z instalacją / access violation.

Zanim napiszesz, sprawdź:
1. Czy masz zainstalowanego PlayerKita?
2. Czy masz zainstalowanego Systempacka 1.7?
3. Czy zainstalowałeś fixa 2.6?
4. Czy uruchamiasz moda z prawami administratora?
5. Czy folder, w którym znajduje się mod nie zawiera polskich znaków? (np. Gothic II Złota Edycja)
6. Masz włączone tarcze w systempack.ini? (EnableShields = 1)
 

Fabio

Fabio

White&Red
posty3165
Propsy1916
ProfesjaScenarzysta
  • White&Red
Punkt 5 jest niepotrzebny, to nie rodzi żadnych problemów. Polskie znaki są domyślnie w tej ścieżce po instalacji, już nie wspominając o równie "nielegalnych" spacjach. Przynajmniej nie kojarzę, by tego typu nazwa folderu wpływała na niemożność instalacji/'uruchomienia jakiejś modyfikacji.

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Odpal gothicstarterem_mod z paskiem zspy na maxa i jak będzie crash, to wyślij mi plik E:\Gothic2Ucieczka\_Work\Tools\zSpy\zSpyDefault.log
 
while(false) do();

Stanior

Stanior

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam gdy wczytuję grę to wyskakują mi takie komunikaty
Spoiler
 

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Odpal gothicstarterem_mod z paskiem zspy na maxa i jak będzie crash, to wyślij mi plik E:\Gothic2Ucieczka\_Work\Tools\zSpy\zSpyDefault.log
nawet nie mam takiego pliku mam tylko zSpyDefault.cfg i poprostu plik o nazwie zSpyDefault
ale wyśle wszystkie pliki jakie w tym folderze mam


Post połączony: 2019-07-03, 13:41
tutaj jest link do pobrania tych plików
 https://drive.google.com/open?id=1R1jKS20-7VZE5cWnrfNRYMntYua-HNc8
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Odpal gothicstarterem_mod z paskiem zspy na maxa i jak będzie crash, to wyślij mi plik E:\Gothic2Ucieczka\_Work\Tools\zSpy\zSpyDefault.log
nawet nie mam takiego pliku mam tylko zSpyDefault.cfg i poprostu plik o nazwie zSpyDefault
ale wyśle wszystkie pliki jakie w tym folderze mam


Post połączony: 2019-07-03, 13:41
tutaj jest link do pobrania tych plików
 https://drive.google.com/open?id=1R1jKS20-7VZE5cWnrfNRYMntYua-HNc8

Na pewno ustawiłeś logi na maxa?
A jak tak, to wydaje mi się, że ten crash nie dotyczy samego moda, a gry.
Masz systempacka?
Próbowałeś odinstalować grę?
Sama gra ci działa?
Inne mody działają?
 
while(false) do();

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty139
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam to samo co Piter2002. Po wyłaczeniu filmiku gra sie nie uruchamia i wywala akces volation...
Juz mam dość odinstalowywania i  instalowania ponownie

Post połączony: 2019-07-03, 19:18
Dodam jeszcze że próbowałem juz nawet przez SPINE. lecz i tak nic z tego... :(
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Nie polecam instalować przez spine. Właśnie przez spine często gothic się psuje. Poza tym nie ma łatek na spine.
A ogólnie to przy którym filmiku? Przy nowej grze czy przy logo?
 
while(false) do();

KurdeBartosz

KurdeBartosz

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam następujący problem, gothic odpala mi się z mocno ograniczonymi fps'ami. Próbując odblokować włączyłem tryb w oknie, ale gra się przy tym zawiesza (dźwięk działa) po odpaleniu pierwszej cutscenki w nowej grze. Ten sam problem zarówno na czystym gothicu jak i z systempackiem, fixem i starterem.
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Mam następujący problem, gothic odpala mi się z mocno ograniczonymi fps'ami. Próbując odblokować włączyłem tryb w oknie, ale gra się przy tym zawiesza (dźwięk działa) po odpaleniu pierwszej cutscenki w nowej grze. Ten sam problem zarówno na czystym gothicu jak i z systempackiem, fixem i starterem.

Nie masz zablokowanych fps w opcjch sterowników?
Masz może zintegrowaną kartę graficzną i ci ją czyta gothic?
Ogólnie, to poszukałbym w innych tematach odpowiedzi, bo może ktoś też miał taki problem.
 
while(false) do();

Panker

Panker

Użytkownicy
posty82
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj zainstalować wszystkie biblioteki Visual C++. Link: https://gist.github.com/mmozeiko/de5d9b756bd11b77db8bf4253bed8b3e
 

KurdeBartosz

KurdeBartosz

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naprawiłem jakoś to okienko gothic z komponentami odpala się w oknie bez ramek z nieograniczonymi fpsami, ale teraz mod się nawet nie odpala wyskakuje taki error. https://zapodaj.net/90bf4027f55cd.png.html
edit. pobrałem moda jeszcze raz i zamieniłem wszystko w folderze dalej error
 

Panker

Panker

Użytkownicy
posty82
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naprawiłem jakoś to okienko gothic z komponentami odpala się w oknie bez ramek z nieograniczonymi fpsami, ale teraz mod się nawet nie odpala wyskakuje taki error. https://zapodaj.net/90bf4027f55cd.png.html

To samo u mnie.. coś z najnowszą łatką
 

Graba4

Graba4

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, ja mam jeszcze dziwniejszy problem. Do czystego gothica wraz z wszystkimi potrzebnymi rzeczami systempack itp. wrzucam poprostu pliki wypakowane z archiwum. I nie działa odpala mi się zwykły gothic. W starterze moda nie pokazuję. Zrobiłem coś pewnie źle.

Post połączony: 2019-07-03, 21:32
Po odpaleniu wyświetla się takie coś
https://imgur.com/a/1cAydcs
 

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6107
Propsy2771
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No cóż, pewnie źle pliki powrzucałeś.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Odpal gothicstarterem_mod z paskiem zspy na maxa i jak będzie crash, to wyślij mi plik E:\Gothic2Ucieczka\_Work\Tools\zSpy\zSpyDefault.log
nawet nie mam takiego pliku mam tylko zSpyDefault.cfg i poprostu plik o nazwie zSpyDefault
ale wyśle wszystkie pliki jakie w tym folderze mam


Post połączony: 2019-07-03, 13:41
tutaj jest link do pobrania tych plików
 https://drive.google.com/open?id=1R1jKS20-7VZE5cWnrfNRYMntYua-HNc8

Na pewno ustawiłeś logi na maxa?
A jak tak, to wydaje mi się, że ten crash nie dotyczy samego moda, a gry.
Masz systempacka?
Próbowałeś odinstalować grę?
Sama gra ci działa?
Inne mody działają?
logi mam na maxa ustawione mam systempacka próbowałem wielokrotnie odinstalować grę sama gra mi działa inne mody mi działają tylko jak narazie złote wrota i ten mod mi nie działają  dodam do tego że mod Returning 2.0 działał bez zarzutu
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Odpal gothicstarterem_mod z paskiem zspy na maxa i jak będzie crash, to wyślij mi plik E:\Gothic2Ucieczka\_Work\Tools\zSpy\zSpyDefault.log
nawet nie mam takiego pliku mam tylko zSpyDefault.cfg i poprostu plik o nazwie zSpyDefault
ale wyśle wszystkie pliki jakie w tym folderze mam


Post połączony: 2019-07-03, 13:41
tutaj jest link do pobrania tych plików
 https://drive.google.com/open?id=1R1jKS20-7VZE5cWnrfNRYMntYua-HNc8

Na pewno ustawiłeś logi na maxa?
A jak tak, to wydaje mi się, że ten crash nie dotyczy samego moda, a gry.
Masz systempacka?
Próbowałeś odinstalować grę?
Sama gra ci działa?
Inne mody działają?
logi mam na maxa ustawione mam systempacka próbowałem wielokrotnie odinstalować grę sama gra mi działa inne mody mi działają tylko jak narazie złote wrota i ten mod mi nie działają  dodam do tego że mod Returning 2.0 działał bez zarzutu

Nie instaluje się innych modów na gothica, który ma zainstalowanego returninga 2.0, bo zmienia bodajże plik .exe i być może jeszcze coś.
 
while(false) do();

Freezek

Freezek

Użytkownicy
posty3
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi również gra wywalała błąd po intrze, ale usunąłem łatkę i działa normalnie.
 

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Odpal gothicstarterem_mod z paskiem zspy na maxa i jak będzie crash, to wyślij mi plik E:\Gothic2Ucieczka\_Work\Tools\zSpy\zSpyDefault.log
nawet nie mam takiego pliku mam tylko zSpyDefault.cfg i poprostu plik o nazwie zSpyDefault
ale wyśle wszystkie pliki jakie w tym folderze mam


Post połączony: 2019-07-03, 13:41
tutaj jest link do pobrania tych plików
 https://drive.google.com/open?id=1R1jKS20-7VZE5cWnrfNRYMntYua-HNc8

Na pewno ustawiłeś logi na maxa?
A jak tak, to wydaje mi się, że ten crash nie dotyczy samego moda, a gry.
Masz systempacka?
Próbowałeś odinstalować grę?
Sama gra ci działa?
Inne mody działają?
logi mam na maxa ustawione mam systempacka próbowałem wielokrotnie odinstalować grę sama gra mi działa inne mody mi działają tylko jak narazie złote wrota i ten mod mi nie działają  dodam do tego że mod Returning 2.0 działał bez zarzutu

Nie instaluje się innych modów na gothica, który ma zainstalowanego returninga 2.0, bo zmienia bodajże plik .exe i być może jeszcze coś.
ja na czystego instalowałem tego moda od nowa instalowałem gothica i to robiłem


Post połączony: 2019-07-03, 22:13
Mam zrobione wszystko co trzeba i mi nie działa po intrze wywala access violation próbowałem chyba wszystko od 13 próbuje zrobić tego moda i nic proszę o pomoc

Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj zainstalować wszystkie biblioteki Visual C++. Link: https://gist.github.com/mmozeiko/de5d9b756bd11b77db8bf4253bed8b3e
zrobiłem to i dalej nie działa :(

Post połączony: 2019-07-03, 22:14
Mi również gra wywalała błąd po intrze, ale usunąłem łatkę i działa normalnie.
a mogę wiedzieć jaką łatkę?
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry