Pytania i problemy techniczne 5315 150

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 5315

Odpowiedzi 150

Freezek

Freezek

Użytkownicy
posty3
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Piter2002 o ile ją zainstalowałeś to w folderze data nazywa się Ninja_UcieczkaFix.vdf
 

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
niestety nie działa
 

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty139
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie jest ten sam problem. Instalowałem na czystego gothiczka łatki a potem samą modyfikacje i dupa...
Próbowałem nawet przez SPINE ale też nic z tego.
 

KurdeBartosz

KurdeBartosz

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie usunięcie łatki naprawiło moda.
 

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty139
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja nie instalowałem łatki, lecz i tak nie działa
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
@KurdeBartosz @Freezek a z kiedy pobieraliście tę łatkę?
Ona jest kluczowa do prawidłowej gry. Ogólnie, to można powiedzieć, że codziennie się pojawia nowa, więc radzę patrzeć do opisu modyfikacji!

Jeżeli ktoś chce grać tarczą, to musi pobrać łatkę z wczoraj i w systempack.ini -> EnableShields=1
 
while(false) do();

Freezek

Freezek

Użytkownicy
posty3
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@bogu9821 pobrałem przed chwilą najnowszą i się normalnie uruchamia, wcześniej wyskakiwał błąd taki jak u @KurdeBartosz
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Dzięki za info.
 
while(false) do();

Kenshi

Kenshi

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam ten problem że jak włączam modyfikacje to jestem Bezimiennym na zamku w górniczej dolinie. Zmieniałem nazwe pliku Worlds.vdf na Worlds.vdf.disabled i nadal jest to samo :/. Ktoś coś ??
 

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty139
Profesjabrak
  • Użytkownicy
niestety nie działa

Udało ci sie uruchomic moda ???
 

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, tak samo ja użytkownik Stanior mam problem z zapisami gry. Mianowicie mod działa dobrze nie wywala ni nic (pomijając buga z wysypywaniem pryz próbie kopania niektórych złóż), ale jak zapisałem wcześniej grę i wyszedłem, a potem chciałem wczytać zapisany stan gry wyskoczyło mi takie okno:



Mam czystego Gothica z G2NoTR-SystemPack-1.7, Gothic2 fix 2.6 i odpalam to wszystko przez PlayerKit, a moda przez Spina nawet nie tykałem. Podstawka pięknie działa i niema w ogóle problemów z wczytywanie zapisów. Sprawdzałem bez żadnych łatek jak i z najnowszą - to samo okno z tym samym komunikatem. Proszę o pomoc. 


 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Witam, tak samo ja użytkownik Stanior mam problem z zapisami gry. Mianowicie mod działa dobrze nie wywala ni nic (pomijając buga z wysypywaniem pryz próbie kopania niektórych złóż), ale jak zapisałem wcześniej grę i wyszedłem, a potem chciałem wczytać zapisany stan gry wyskoczyło mi takie okno:



Mam czystego Gothica z G2NoTR-SystemPack-1.7, Gothic2 fix 2.6 i odpalam to wszystko przez PlayerKit, a moda przez Spina nawet nie tykałem. Podstawka pięknie działa i niema w ogóle problemów z wczytywanie zapisów. Sprawdzałem bez żadnych łatek jak i z najnowszą - to samo okno z tym samym komunikatem. Proszę o pomoc.

Ogólnie to z tym wysypywaniem się złóz to pobierz fixa z opisu moda. A co do tego, to nie odpalaj moda gothicstarterem_mod, tylko zwykłym gothicstarterem. Możesz ten błąd na razie zignorować. Wiem o nim i go wkrótce postaram naprawić w następnej łatce.
 
while(false) do();

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
niestety nie działa

Udało ci sie uruchomic moda ???
mod uruchomiłem ale jak nową grę biorę to po intro odrazu wysypuje access violation

Post połączony: 2019-07-04, 23:23
Ja to chciałbym coś spróbować jakby ktoś miał dobrze zainstalowanego gothica z tym modem i wziął dał cały folder z grą do pobrania wtedy by się zobaczylo czy będzie w ten sposób działać taki mały test
 

Taigho

Taigho

Użytkownicy
posty33
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 uruchomiłem moda przez gothicstarterem i nie wywala przy wczytywaniu, a przynajmniej nie pierwszym w menu (będę to musiał jeszcze dokładniej sprawdzić). Mógłbyś trochę klarowniej powiedzieć o co chodzi z tym Fixsem, bo chyba nie chodzi ci o łatkę?
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
@bogu9821 uruchomiłem moda przez gothicstarterem i nie wywala przy wczytywaniu, a przynajmniej nie pierwszym w menu (będę to musiał jeszcze dokładniej sprawdzić). Mógłbyś trochę klarowniej powiedzieć o co chodzi z tym Fixsem, bo chyba nie chodzi ci o łatkę?

Chodzi o fix 2.6 z posta Ketraba? To aktualiacja pliku gothic2.exe, która jest niezbędna do grania w mody.
 
while(false) do();

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po dodaniu najnowszej łatki w ogóle nie uruchamia się gra tylko wyskakuje error-message U:PAR: Unknown identifier : HEROCANFINISH (line 473)
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
Po dodaniu najnowszej łatki w ogóle nie uruchamia się gra tylko wyskakuje error-message U:PAR: Unknown identifier : HEROCANFINISH (line 473)
Hmmm... Ja nie mam takiego problemu.
Na pewno masz łatkę stąd? https://mega.nz/#!pItnVCCZ!PM65vMxY1WRoMZRcOh1OIdiZGEJ2sLhVlWXP9s67I28
 
while(false) do();

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821 tak nawet teraz jeszcze raz pobrałem to i zainstalowałem i dalej nic
 

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty303
Propsy85
ProfesjaSkrypter
  • Moderator działu
@bogu9821 tak nawet teraz jeszcze raz pobrałem to i zainstalowałem i dalej nic
Dobra, wiem o co chodzi. zaraz będzie naprawione.
 
while(false) do();

Piter2002

Piter2002

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry