Bardzo cieszy mnie Twój zapał do pracy, natomiast mam duże wątpliwości, czy wydanie wersji 2.0 faktycznie będzie takim sukcesem, jakim zakładasz. W wersji 1.1 pokazałeś, że jednak nie potrafisz robić rozwiniętych i dojrzałych dialogów, na co liczyłem, a rozmowy na PW z Tobą wynika, że nie chcesz by ktoś Ci się wtrącał do pracy. Pytanie zatem, jak chcesz zrobić, by te dialogi były faktycznie dobre? W tej sytuacji masz rozwiązania dwa: Zacząć czytać w cholerę książek, bo to przede wszystkim buduje jakość zdań lub poprosić kogoś, by zrobił to za Ciebie.
@Fabio mu raczej chodzi o generalne ich rozbudowanie, bo ja je już poprawiałem pod kątem błędów

Co do dialogów, to skup się proszę przede wszystkim na budowaniu relacji, historii danych postaci. Niech nie będą zwykłymi anonimowymi kukłami, które dają Ci informacje i wydają polecenia. Bohater jest mocno przyziemny, pisz o jego zwyczajach, znajomych, opowiedz coś o karczmarzu i staraj się postaciom nadać odpowiedni charakter, a także właściwe emocje w danych sytuacjach.
Co do świata to mam nadzieję, że kolejny ZEN nie będzie tym z W poszukiwaniu skarbów, bo obiecuję, że w tego moda nie zagram, bo ileż można? Fajnym, a rzadko używanym jest ten z Valendora, ale tak naprawdę, wszystko zależy od tego, co będziesz potrzebować.
Cieszy mnie również to, że nagrasz na nowo przerywniki, bo wcześniej ich jakość była wątpliwa, a teraz możesz ogarnąć porządnego filmowca, który Ci to zrobi. A co do zakończeń to w ogóle mnie nie cieszy to, że będzie jeszcze jedno dodatkowe, bo w trzech obecnych (tak, ukończyłem moda tyle razy) ich jakość była dość wątpliwa, więc może zamiast dodawać kolejne cegiełki, skup się na tym, by obecne lśniły?
Zadania poboczne są raczej moim zdaniem zbędne, a szczerze wątpię, by ich dodanie było dobrym pomysłem. W historiach takich jak Twoja, liczy się przede wszystkim historia i jej, hmm, ścisłość, a dodawanie pobocznych czynności kompletnie upłynniają wątek główny i wybijają z imersji. Podobnie miał
@OrtegaX przy Zagadce bagiennego ziela, gdzie poboczne zabijały główny wątek, który nie był taki zły.
Also wersja 2.0 wiąże się z tym, że musi być dubbing. Pozdrówki.