Dyskusje na temat banów 8141 17

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 5.04.2019 roku

Wyświetleń 8141

Odpowiedzi 17

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie macie wrażenia że ban dla nowego konta Outlandera to trochę przesada? Fakt że sam prosił o bana, ale mam wrażenie że minęło już całkiem sporo czasu i możemy przymknąć na to oko. Trzymał poziom naszego community.

@Splash

Normalnie takie rzeczy obgadujemy raczej w dziale administracji ale w sumie nie ma powodu trzymać tego w tajemnicy ani odbierać nikomu głosu. Jestem ciekaw opinii każdego kto zna Outlandera.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie macie wrażenia że ban dla nowego konta Outlandera to trochę przesada?
Well, ja tylko zbanowałem @gothic1210 2 za tymczasowego maila, co jest naruszeniem regulaminu xD
2.3 Zabrania się rejestrowania i używania kont z użyciem narzędzi anonimizujących lub podając fikcyjne dane (jak adres e-mail którego w rzeczywistości się nie używa). Tak założone konta będą blokowane.

Uważam, że powód z jakiego Simen go zbanował jest niesłuszny. Pierwsze konto Outlandera nie zostało zbanowanie, tylko usunięte na jego prośbę. Nie można go oskarżyć o posiadanie multikonta, jeśli "oryginalne" nie istnieje. Aczkolwiek sposób w jaki używał @merkury podchodzi trochę pod podszywanie się pod inną osobę.
ktoś z community stwierdził że taka zmiana powinna zostać wprowadzona a ten jebany atencjusz outlander to przerobił bez zastanowienia się XDDD

Dlaczego więc nie założył konta i nie poinformował, że jest to jego nowe, tylko reaguje na posty forumowych zrzęd?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Dyskusje na temat banów
#2 2019-04-06, 01:50(Ostatnia zmiana: 2019-04-06, 02:08)
Bany na tym forum nie mają znaczenia jak po którymś tam razie przyzwalacie na Psimka Spierdolinę, którego nawet na niemieckim wogu tępią xD.

PS. Skoro gościu nie chce mieć konta, to po co zakłada "multi"?  :lol2:

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego więc nie założył konta i nie poinformował, że jest to jego nowe, tylko reaguje na posty forumowych zrzęd?
A tobie o co teraz chodzi? Nazywasz mnie zrzędą bo napisałem jedno zdanie, które podsumowuje zachowanie tego typa? Nie poinformował bo zwyczajnie przyszedł tu pocisnąc parę osób z multi do których ma jakieś problemy. Temat klasycznie nic nie wnoszacy, bo i tak admin zrobi sobie jak będzie mu się podobało, tak jak z tym kretynem co przynosi nam wstyd na zagranicznym community.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja uważam ban na merkurym za całkowicie słuszny. Szczerze? Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby posiadał nowe konto, ale pod warunkiem przyznania się do takowego posiadania, a nie że ktoś inny do tego doszedł. Szczególnie, że podszywał się pod inną osobą... I może bym nawet to konto zostawił, gdyby nie fakt, że zrobił kolejne po to, by móc powrzucać sobie na @Paradoxal i @Fabio. Czy to świadczy o jego dojrzałości, biorąc pod uwagę jego wiek? Nie sądzę. Poza tym, z tego co kojarzę, to za multikonta zawsze się banowało, a @merkury i @gothic1210 2 z pewnością takimi są.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
A tobie o co teraz chodzi? Nazywasz mnie zrzędą bo napisałem jedno zdanie, które podsumowuje zachowanie tego typa?
O nic. Ale nie powiesz mi chyba, że ty i Fabio macie opinię dobrych ziomków co zawsze poratują dobrym słówkiem? Zwłaszcza on xD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Dyskusje na temat banów
#6 2019-04-06, 13:12(Ostatnia zmiana: 2019-04-06, 13:20)
@Splash właśnie nie. Wbrew pozorom my z Paradoxalem się nie lubimy, a to, że czasem współpracujemy to inna kwestia.

PS. A idiotów takich jak Outlander będę cisnąć, bo jak typ ma rozdwojenie jaźni, płacze i jest podatny na nawet konstruktywną krytykę (z mojej strony taka była), to znaczy, że ma coś z głową. Nie będę mu chyba przyklaskiwał. Problem w tym, że on odwrotnie nie potrafi tego zrobić, ewidentnie zżera go jakiś ból dupy. Ma te dwadzieścia dwa lata, a zachowuje się jak płaczliwa nastolatka.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ma być forum o moddingu czy jakaś grupa wsparcia dla sierot? Równie dobrze mógłbyś napisać to o Simenie, który przeciez tylko ciśnie slabe mody i ich twórców.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@inż. Avallach, ja oczywiście nic mu nie odbieram w rozwoju i propagowaniu moddingu, jednak nie da się zaprzeczyć, że potrafił wielokrotnie zachowywać się jak totalne dziecko i naskakiwać na mnie/innych nieraz kompletnie bez powodu, przez co straciłem do niego szacunek i chęci współpracy.

outlander

outlander

Użytkownicy
posty461
Propsy232
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Cóż, chciałbym się odwołać do kilku wypowiedzi z tego wątku.
"Uważam, że powód z jakiego Simen go zbanował jest niesłuszny. Pierwsze konto Outlandera nie zostało zbanowanie, tylko usunięte na jego prośbę. Nie można go oskarżyć o posiadanie multikonta, jeśli "oryginalne" nie istnieje. Aczkolwiek sposób w jaki używał @merkury podchodzi trochę pod podszywanie się pod inną osobę."
Nie miałem na celu konkretnie podszywania się pod kogoś innego, jedynie zatajenie tożsamości, ponieważ jak widać po samym istnieniu tego wątku, jak i po wypowiedziach P i F, to jestem na tym forum na celowniku, a mój nick wywołuje dyskusje. Tak, zażądałem usunięcia konta po wprowadzeniu RODO, po dłuższym czasie chciałem jednak wrócić do sporadycznego wypowiadania się na forum, jednak bez "balastu" jakim był mój stary nick. Jestem świadom, że nie było to najmądrzejsze posunięcie w mojej karierze. Pomijając mój pierwszy post w którym skrytykowałem deycyzję Simena o usunięciu posta użytkownika, który wrzucił link do filmiku nt. Żeglarzy Burz pozostała moja aktywność na koncie merkury nie wykazywała żadnych przesłanek do bycia aktywnością szkodliwą czy mającą na celu trolling. Ogółem głównym celem konta było skontaktowanie się z Lobosem, bo Kereth obiecał to zrobić przez swoje konto, jednak ostatecznie tego nie zrobił (szkoda też, że o tym nie "doniósł"). Mi ostatecznie też nie udało się wysłać wiadomości do niego z konta merkury (nie pojawiła się w wysłanych) i mam świadomość, że działa to na moją niekorzyść (bo mogłem spróbować wysłać ponownie). Aha, i zapomniałem wspomnieć, że  to jest też powód dla którego założyłem drugie multi do "gównoburzy z P i F". Chciałem uniknąć obciążania konta merkury, a przy tym nie miałem dość silnej woli, żeby oprzeć się przygotowanej przez nich prowokacji. Gdy zorientowałem się, że wiedzą to już nie mialo sensu i pisałem z P z konta merkury. Trochę to zawiłe i przyznaję, że to było głupie i impulsywne.

Co do mojej frustracji wylanej na P i F, to powiem tylko, że nawet podczas mojej nieobecności na forum pojawiały się prowokujące wstawki na mój temat, o których Kereth pomimo mojej niechęci regularnie mi donosił przez steama. W związku z tym chcąc nie chcąc i tak byłem częściowo związany z forum. Oczywiście moja reakcja była być może trochę zbyt emocjonalna, ale postaw się w mojej sytuacji. Wszyscy mówią, żeby się uspokoić i olać (np. taki Kereth, który sam przecież reaguje na Psimka jak biskup na gimboateistę). Splash, przypomnij sobie jak cię Memorius wyzywał od blokersów na podstawie twojego zdjęcia na fb. To nie jest fajne i nie dziwcie się, że jak ktoś ciągle kogoś zaczepia to gromadzi się taka frustracja. Nie każdy ma stoickie nerwy jak Adanos.

"Ja uważam ban na merkurym za całkowicie słuszny. Szczerze? Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby posiadał nowe konto, ale pod warunkiem przyznania się do takowego posiadania, a nie że ktoś inny do tego doszedł. Szczególnie, że podszywał się pod inną osobą... I może bym nawet to konto zostawił, gdyby nie fakt, że zrobił kolejne po to, by móc powrzucać sobie na @Paradoxal i @Fabio. Czy to świadczy o jego dojrzałości, biorąc pod uwagę jego wiek? Nie sądzę. Poza tym, z tego co kojarzę, to za multikonta zawsze się banowało, a @merkury i @gothic1210 2 z pewnością takimi są."
I właśnie dlatego was dwóch zbanowałem na fejsie. Coś idzie nie tak i nagle pół forum wie ile mam lat, gdzie studiuję i pewnie jeszcze zdjęcia. Czy to jest dojrzałe, Simen? Po co te wycieczki personalne dotyczące mojego wieku? Masz jakiś kompleks starszego czy co? Czy ja ci zarzuciłem kiedyś, że no nie wiem... jesteś za głupi żeby być moderatorem bo pracujesz w fabryce jogurtów? No nie zarzuciłem. A ty zamiast pozostać w kwestii forum, to odnosisz się tego co tam sobie wyczytałeś na fb. Chcesz mnie krytykować to rób to, tylko odnoś się do tego co robię na forum a nie do daty urodzenia, miejsca zamieszkania czy co tam jeszcze sobie wymyślisz. Ja wiem, że masz dostęp do mojego fejsa i gdy kończą się argumenty przeciw to najlepiej pogrzebać w profilach na socjalach, ale litości no... Kto tu jest niedojrzały? Stalkowanie i rozsyłanie mojego profilu twoim nowym kumplom jest w porządku? Ja P i F nie trawię, ale jakoś średnio mnie obchodzi co robią poza forum. Mogą nawet prowadzić organizację charytatywną. Co mnie to? Odnoszę się do tego co robili na forum i ja już powiedziałem co mi leży na wątrobie w stosunku do nich i nie mam potrzeby się powtarzać, ani znowu wchodzić z nimi w przepychanki.
@Avallach, wyjaśniłem kwestię związaną z multikontem. Przyznaję, że kiepsko to rozegrałem i dałem się sprowkować. Nie zamierzam składać wiecej wyjaśnień. Decyzję co do mojego bana pozostawiam tobie.
Aha, założyłem konto znowu na tymczasowym mailu bo moje 2 są obecnie odrzucane przez forum. Jeśli postanowicie mnie nie banować to mogę te kwestie uregulować później.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mi pasuje zdjęcie bana (stąd ten wątek), ale nie jesteśmy tu sami. Musi Cię poprzeć Splash albo ktoś inny z administracji. Możemy ewentualnie zrobić tradycyjną ankietę. Kontrolując domenę forum chcę unikać podejmowania samemu takich kontrowersyjnych decyzji, bo sprowadziłoby to zrozumiałe oskarżenia o nadużycie pozycji :P

outlander

outlander

Użytkownicy
posty461
Propsy232
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Myślę, że rozwiązanie tej kwestii w kręgu administracji byłoby najlepszym wyjściem. Robienie z tego formowego wydarzenia jest zbędne i może prowadzić tylko do kolejnych przepychanek, bo jak dobrze wiemy to jak będzie ankieta - będą również komentarze. Jest was kilku i uważam, że lepiej będzie jak się dogadacie w mniejszym gronie.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mi pasuje zdjęcie bana (stąd ten wątek), ale nie jesteśmy tu sami. Musi Cię poprzeć Splash albo ktoś inny z administracji. Możemy ewentualnie zrobić tradycyjną ankietę. Kontrolując domenę forum chcę unikać podejmowania samemu takich kontrowersyjnych decyzji, bo sprowadziłoby to zrozumiałe oskarżenia o nadużycie pozycji :P
Teraz jak już jest wszystko wyjaśnione, to nie mam nic przeciwko.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
O matko, weźcie go już odbanujcie. Najlepiej przywróćcie stare konto i niech tu już siedzi. Skoro uważa, że popełnił błąd, to mnie to cieszy. Jednocześnie musimy sobie wyjaśnić na PW sprawę Twoich wyssanych z palca oskarżeń, ale to za chwilę.

outlander

outlander

Użytkownicy
posty461
Propsy232
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Wysłałem informacje dotyczące adresu email do Splasha na PW. Jeśli coś wam jeszcze jest potrzebne to piszcie na PW.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, chciałbym się odwołać do kilku wypowiedzi z tego wątku.
Nie miałem na celu konkretnie podszywania się pod kogoś innego, jedynie zatajenie tożsamości, ponieważ jak widać po samym istnieniu tego wątku, jak i po wypowiedziach P i F, to jestem na tym forum na celowniku, a mój nick wywołuje dyskusje. Tak, zażądałem usunięcia konta po wprowadzeniu RODO, po dłuższym czasie chciałem jednak wrócić do sporadycznego wypowiadania się na forum, jednak bez "balastu" jakim był mój stary nick. Jestem świadom, że nie było to najmądrzejsze posunięcie w mojej karierze. Pomijając mój pierwszy post w którym skrytykowałem deycyzję Simena o usunięciu posta użytkownika, który wrzucił link do filmiku nt. Żeglarzy Burz pozostała moja aktywność na koncie merkury nie wykazywała żadnych przesłanek do bycia aktywnością szkodliwą czy mającą na celu trolling. Ogółem głównym celem konta było skontaktowanie się z Lobosem, bo Kereth obiecał to zrobić przez swoje konto, jednak ostatecznie tego nie zrobił (szkoda też, że o tym nie "doniósł"). Mi ostatecznie też nie udało się wysłać wiadomości do niego z konta merkury (nie pojawiła się w wysłanych) i mam świadomość, że działa to na moją niekorzyść (bo mogłem spróbować wysłać ponownie). Aha, i zapomniałem wspomnieć, że  to jest też powód dla którego założyłem drugie multi do "gównoburzy z P i F". Chciałem uniknąć obciążania konta merkury, a przy tym nie miałem dość silnej woli, żeby oprzeć się przygotowanej przez nich prowokacji. Gdy zorientowałem się, że wiedzą to już nie mialo sensu i pisałem z P z konta merkury. Trochę to zawiłe i przyznaję, że to było głupie i impulsywne.

Co do mojej frustracji wylanej na P i F, to powiem tylko, że nawet podczas mojej nieobecności na forum pojawiały się prowokujące wstawki na mój temat, o których Kereth pomimo mojej niechęci regularnie mi donosił przez steama. W związku z tym chcąc nie chcąc i tak byłem częściowo związany z forum. Oczywiście moja reakcja była być może trochę zbyt emocjonalna, ale postaw się w mojej sytuacji. Wszyscy mówią, żeby się uspokoić i olać (np. taki Kereth, który sam przecież reaguje na Psimka jak biskup na gimboateistę). Splash, przypomnij sobie jak cię Memorius wyzywał od blokersów na podstawie twojego zdjęcia na fb. To nie jest fajne i nie dziwcie się, że jak ktoś ciągle kogoś zaczepia to gromadzi się taka frustracja. Nie każdy ma stoickie nerwy jak Adanos.
I właśnie to jest twój problem. Sam zaczynasz mnie atakować a potem się dziwisz ze dostajesz taką samą odpowiedź. Ja nic do ciebie nie miałem to ty miałeś problem do mnie. Ja sam pisałem chyba trzykrotnie z pytaniem o co chodzi i nie raczyłeś nawet wtedy odpisać a po czasie zacząłeś sączyc na mnie jad cisnąc przy każdej możliwej okazji do tego pomyślaleś pewnie ze ja i fabiosek to jacyś kumple i się zgadalismy na jakiś lincz przeciwko tobie xdd.
Fajnie ze robisz coming out ale jak już go robisz to poszukaj tez błędów po swojej stronie, bo to nie ja pisałem jakieś prowokacje na moddb, to nie ja tworzylem multi żeby cię pocisnąc czy obrażalem twoja prace pisząc o modzie wydmuszce.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Darujcie sobie te przepychanki na inny raz. A przynajmniej nie tutaj.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry