[AB] Pytania i problemy techniczne 248483 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 248483

Odpowiedzi 779

Interfides

Interfides

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim.

Mam następujący problem. Robię zadanie z wykopaniem pierwszego skarbu Grega z jaskini z goblinami przy farmie Onara. Wyczyściłem jaskinię, Greg dał mi kilof i czeka na zewnątrz. Niestety problem polega na tym, że gdy podchodzę do czerwonego X, Bezimmienny kopie tzn. uderza kilofem trzy razy w ziemię, po czym przestaje i zatrzymuje się dalej z kilofem w ręce jakby zamierzał dalej kopać, a żaden skarb się nie pojawia. Dodam że gra się nie zawiesza, mogę wtedy naciśnąć S do tyłu i chowa kilof.

Oczywiście po powrocie do stojącego na zewnątrz jaskini Grega słyszę że mam wracać do środka i wykopać jego skarb.

Próbowałem różnych podejść: wczytywałem kilka razy grę, próbowałem kopać stając z różnych stron X, zaczynałem kopanie w trybie FPP, niestety nic nie działa - cały czas kopię i nic się nie dzieje...

Czy ktoś z was zetknął się już z tym problemem? Jest jakaś metoda żeby to naprawić i popchnąć zadanie z Gregiem do przodu?  :hmmm:

Moja konfiguracja gry:
Gothic 2 Noc Kruka PL (wersja Steam)
gothic2_fix-2.6.0.0-rev2
Gothic2_PlayerKit-2.8
G2NoTR-SystemPack-1.8
Returning-SystemPack-1.8
G2_Modern_MENU_1.2
L'hiver Graphics.3 (mod tylko graficzny)
Full_Pack_ReBalance_SnC_v2 + spolszczenie + Patch_1_3_1_PL + Patch_1_3_2_PL

Nie mam zaistalowanych żadnych innych modów, które mogłyby powodować konflikt.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Że ci się gra nie psuje z tym SystemPackiem na SystemPacku. SystemPack do Returninga w ogóle od wersji 1.5 jest przeznaczony dla wersji 2.0, a do tej, na której ty grasz powinieneś mieć tylko G2NoTR. Nie wiem, czy to akurat jest typowy wynik takiej konfiguracji (tego L'hiver Graphics.3 to w ogóle nie kojarzę, podobnie Modern Menu), ale spodziewam się, że to nie będzie jedyny problem, jaki napotkasz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Ty lepiej zapisz sobie save. Wyrwał wszystko i poinstaluj tylko to co na stronie rekomendowanre. Nie żadne dodatkowe system packi. Ja tak mam i póki co absolutne zero bugow

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś złoty środek na osiągnięcie ciągłych, przyzwoitych fpsów w granicach 60? Mam ryzena 7 3700x, rtx 2070 super, 16 gb ramów a w mieście fpsy potrafią spaść do mniej niż 30 so skutkuje klatkowaniem, rwaniem obrazu. Trochę to słabe biorąc pod uwagę, że wiedźmin 3 na max ustawieniach nie spada do mniej ~80 klatek.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć patch notes z najnowszych wersji moda? Przeszukałem kilka tematów na RPGRussia, ale wszystkie to przestarzałe i nieaktualne wątki.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W temacie: [WIP]Returning 2.0 AB 05-05-2020 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria]
W rozdziale: 7. Changelog moda
Jest taki oto link: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pCRcdnlkMS1bORUqwjPm-v8AAFIYXVlOnvzs1Rpx9F8/edit#gid=0

TunodCimota

TunodCimota

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest gdzieś spis kodów na item? Bo nawet na rpgrussia nie ma listu saturasa/vatrasa do hagena (niechcacy klilknalem w ekwipunku na niego i znikał)

Szpyciu

Szpyciu

Użytkownicy
posty50
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest jakiś złoty środek na osiągnięcie ciągłych, przyzwoitych fpsów w granicach 60? Mam ryzena 7 3700x, rtx 2070 super, 16 gb ramów a w mieście fpsy potrafią spaść do mniej niż 30 so skutkuje klatkowaniem, rwaniem obrazu. Trochę to słabe biorąc pod uwagę, że wiedźmin 3 na max ustawieniach nie spada do mniej ~80 klatek.
(Wymagany DX11) Jeżeli nie przeszkadza ci że gra będzie wyglądała jak kup* to ctrl+f11 I w general odznaczasz VOB,Dynamic lightning, particle , fog, powinno pomóc, pobaw się opcjami i zobacz co daje ci najwięcej fpsów

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(Wymagany DX11) Jeżeli nie przeszkadza ci że gra będzie wyglądała jak kup* to ctrl+f11 I w general odznaczasz VOB,Dynamic lightning, particle , fog, powinno pomóc, pobaw się opcjami i zobacz co daje ci najwięcej fpsów
Właśnie nie widziałem żadnej różnicy w fpsach kiedy przesuwałem te suwaki. Was nie irytują te spadki fpsików mimo mocnych sprzętów?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie bo takowy spadek nie występuje zawsze  grałem jeśli już to bez dx i było stale 60 klatek niemal wszędzie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

lukasbs

lukasbs

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam taki problem że po włączeniu opcji szybkiego podnoszenia przedmiotów nic się nie dzieje, nadal bezi wykonuje animacje. Miał ktoś może taki problem, albo czy trzeba użyć może innego klawisza do podnoszenia czy ctrl wystarczy?
okej wystarczyło użyć PPM  :redface:

Mam za to inne pytanie, nawet po ustawieniu największej czułości myszki w opcjach ruszanie kamerą nadal jest bardzo wolne. Nie jestem pewien czy powinienem pogrzebać dodatkowo w zewnętrznych ustawieniach myszki, czy to normalne.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Zmień sobie w Gothic.ini mouseSensitivity. Ja mam tak dane: mouseSensitivity=2.20000005 i jest w miarę w porządku.

Cysio12

Cysio12

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam taki problem a mianowicie jak chce wczytać grę to ona się crashuje i nic nie mogę zrobić, muszę wyłączać grę w menedżerze zadań, zaczynam nową grę normalnie i w momencie kiedy zębacz na poczatku mnie zabije i chce wczytać to tak się dzieje, proszę o pomoc. Czy mozliwe jest że problem tkwi w tym że nie zainstalowałem Changelog moda? lub nie dałem Patcher 4GB? Wszystko zrobiłem w procesie instalacji jak trzeba, jedynie nie zaktualizowałem tej biblioteki.Pozdrawiam

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam..można zmienić przychód złota na trochę większy niż 25 procent, podczas gry? czy muszę zacząć nową grę? :(

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam..można zmienić przychód złota na trochę większy niż 25 procent, podczas gry? czy muszę zacząć nową grę? :(
Będziesz musiał zacząć nową gierkę jeżeli koniecznie chcesz więcej kaski. Nie polecam jednak takiego rozwiązania bo kasy w grze jest conajmniej wystarczająco nawet przy 25%.

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
ostatnio zainstalowałem DX11 liker + clocklock czy jak to tam jak zwał tak zwał i fpsy bardzo mocno spadają i trzymają się koło 30. Miesiąc temu jak też instalowałem tego DX'a podobnie. Natomiast jak usunę i wgram zwykłego DX11 to już fpsy są wysokie. Czy tylko ja tak mam?

Post połączony: 2020-05-17, 12:58
japierdole co za gówno tego nie idzie inaczej opisać. Jak kiedyś miałem klatek 60min-120 w wieży Xardupy tak teraz z tymi texturepackami i Dx11 Liker to 20-40 max nawet poza miastem. Wszystko dobrze zainstalowane. Widzę że niektórzy mają ten sam problem. Najlepsze lekarstwo? Usunięcie badziewia jakim to jest Alternatywny balans. Już na czystym Returnie wszystko dobrze śmiga.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nieaktualne

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany

Avallachowy Psimek

Krytyka na FPSy.
#537 2020-05-19, 21:58(Ostatnia zmiana: 2020-05-20, 21:49)
Returning 2.0 i Ab to świetny mod. Szkoda tylko że fpsy takie niskie na dx 11 ;/

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Możesz zaktualizować DX, tam są tam dwie wersje do wyboru. Plus wyłączenie interfejsu (klawisz I) podbija FPS'y. Czcionka z tego co wiem jest taka sama, a płynne animacje napisów wyłączyli, bo wpływały na wydajność.

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
okej, coś pokombinuje.

0 użytkowników
Do góry