[AB] Pytania i problemy techniczne 228864 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 228864

Odpowiedzi 779

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Witka  ktos wie co dodaje najnowsze Ab, co zmienia wzgledem starego ? nie widziałem na stronce nigdzie zeby mozna było ściągnąć albo zle popatrzyłem. Warto aktualizować ? zakładam że, wtedy wszystko muszę robić od nowa.

Dobra znalazlem post z najnowszym Ab

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Stały bonus z żywności
Zauważyłem że coś sie zbugowało. Nie dostaje juz bonusów stałych za zjedzenie czegoś. Po jedzeniu przykładowych 30 smażonych ryb nie doszło mi nic zręczności a powinny 3 (1co 10 szt)
Wiadomo jak to naprawić?
Niektóre bonusiki z żywności dostaje się cały czas a niektóre tylko raz. Smażone rybki są jednorazowe.
Tu masz niezły spis bonusików z żywności, tabliczek itp. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vw6qKg5cV6uz03cekCTxbwiiknNjDk0visOOH5U_ulQ/edit#gid=0

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Stały bonus z żywności
Zauważyłem że coś sie zbugowało. Nie dostaje juz bonusów stałych za zjedzenie czegoś. Po jedzeniu przykładowych 30 smażonych ryb nie doszło mi nic zręczności a powinny 3 (1co 10 szt)
Wiadomo jak to naprawić?
Niektóre bonusiki z żywności dostaje się cały czas a niektóre tylko raz. Smażone rybki są jednorazowe.
Tu masz niezły spis bonusików z żywności, tabliczek itp. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vw6qKg5cV6uz03cekCTxbwiiknNjDk0visOOH5U_ulQ/edit#gid=0
Aaa. Takie buty. Wszystkie żywności dają tylko jeden raz?

The0ne88

The0ne88

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może i głupie pytanie, ale mam pierwszy raz stycznoć z Returningiem 2.0 jak i AB... Instalowałem wszystko według instrukcji, menu działa normalnie, jest zmodowane (sukces xD) ale po odpaleniu nowej gry podczas ładowania wywala mi błąd access violation. Pytanie czy ten mod może być zainstalowany na gre z dodatkiem Noc Kruka czy musi być to czysty Gothic 2?

Ancykun

Ancykun

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, potrzebuje pomocy. Najnowsza wersja returna z AB, nie widzę opcji kupna pancerzy u Jaspera, tylko pancerz nożownika dalej nic. Questy wykonane aż do momentu w którym muszę iść do Górniczej Doliny, 1 rozdział, 160 zręczności.

Edit. Nie odpaliły mi się misje u Jaspera i skończyłem gildie zabójców, czy to może być przyczyna? Jeżeli tak, czy będą później u niego dostępne te zbroje po wykonaniu reszty questów?

Zbroje pokazują się co rozdział, już nieważne =)

daaxxxx

daaxxxx

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Mam problem z wyświetlaniem ekwipunku . Jest bardzo mały praktycznie go nie widać , co moze byc powodem .
https://ibb.co/k5kp0W7

Post połączony: 2020-04-18, 09:36

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może i głupie pytanie, ale mam pierwszy raz stycznoć z Returningiem 2.0 jak i AB... Instalowałem wszystko według instrukcji, menu działa normalnie, jest zmodowane (sukces xD) ale po odpaleniu nowej gry podczas ładowania wywala mi błąd access violation. Pytanie czy ten mod może być zainstalowany na gre z dodatkiem Noc Kruka czy musi być to czysty Gothic 2?
Musi być zainstalowany na G2NK.

Witam

Mam problem z wyświetlaniem ekwipunku . Jest bardzo mały praktycznie go nie widać , co moze byc powodem .
https://ibb.co/k5kp0W7

Post połączony: 2020-04-18, 09:36

Spróbuj ustawić inną rozdzielczość albo pobawić się z opcją "wielkość interfejsu" w ustawieniach.

Czym robicie screeny w grze? Steam overlay nie działa, a printscreen daje wynik w postaci czarnego prostokąta.
EDIT: Znalazłem w spisie sterowanie - zrzut ekranu F9. Zostawiam dla potomnych.

daaxxxx

daaxxxx

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc . Faktycznie pomogło zmienienie rozdzielczości .
Procedura
1)zmiana rodzielczoci 2560*1440 ==> 1600*1200 wyjscie z gry
2)zmiana wilekosci interfejsu // poprzednio ustawilem na 50 z ( 1 standardowo )  powrot
do  1 ,  wyjscie z gry
3) ponowne ustaiwenie 2660*1440 i interfesju na 60 tym razem wyjscie
4) odpalenie i wszystko działa jak nalezy interfejs sie prawidłowo skaluje //
Nie wiem co bylo powodem , ale opisany sposób naprawił problem

ozymandiasz

ozymandiasz

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam wszystkich
mam problem w returning że kiedy chce uruchomic ekwipunek on tylko mignie i znika i ni hu hu nie idzie w niego wejsc , ma ktos pomysl na to ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wystarczy wyłączyć marvina ;)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

ozymandiasz

ozymandiasz

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolego :) a jeszcze napisz jak mam to zrobic to bede bardzo wdzieczny :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Okej, myślałem, że grasz z włączonym marvinem, więc powinieneś wiedzieć, jak go wyłączyć. Jak się myliłem to przepraszam, ale nie wiem, co jest nie tak, nikt takiego problemu nie zgłaszał.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

ozymandiasz

ozymandiasz

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wlasnie nie nie uruchamialem , odpalilem swiezo gre i chce ekwipunek uruchomic to mignie tylko i znikaja okna ekwipunku tylko widac na srodku podswietlony intem i to wszystko, jedyne co zmienilem to wgralem systempacka 1.8
bo tak nyl problem z fps ze mialem max 14 i co bym w opcjach nie zrobil to nic sie nie zmienialo a po wgraniu wersji 1.8 zaczelo dzialac normalnie a problem ekwipunku pozostaje dalej , dodatkowo wywalilem ruski dubling wedlug instrukcji a bezio i tak pod nosem gada po rusku niektore odzywki np. podczas walki itp.

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanie. Czy jest jakiś sposób, fix tego aby bronie dwuręczne były dopasowane na plecach jak zawsze w G2? Bo w returningu, nie wiem dlaczego ale są one wykrzywione do przodu przez bark jak i oddalone mocno od pleców. Ciągle mnie to irytuje. Miałem paczkę textur ale do returninga zwykłego co to poprawiają ale w AB już to oczywiście nie działa przez świat z l'hivera.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hej, jestem po walce z Krukiem w Jarkendarze w światyni. On uciekł i nigdzie nie ma szpona :( Nie zauważyłem tego i już poszedłem do smoka wracam nigdzie nadal go nie ma. Jest jakiś kod na tą broń czy już się skichało?

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szpon zdobędziesz później po kolejnej walce z krukiem . Wszystko jest w porządku.

Ichiart

Ichiart

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
Witam,
mam problem z przywołaniem szkieletów, wików itd. kiedy ich spawnuje tylko za mną chodzą i nikogo nie atakują. (Gram nekromantą i jestem w 2 rozdziale po jarkendarze i niestety nie pamiętam od kiedy nie mogę ich używać... chyba odkąd mam 200 int ale nie jestem pewien). Nie wiedziełem co zrobić więc reinstallowałem returna ale nic nie pomogło. (Na starym save jakoś działa). Wie ktoś może jak to naprawić ?
PS. marvina używałem ale nic nie spawnowalem ani nic takiego, tylko F8 i K użwałem)

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie masz przywołańców w trybie pasywnym, naciśnij h tam masz skróty do komend, poszukaj kombinacji na tryby przywołańców  i to zmień.

Smederij

Smederij

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,
mam problem z zadaniem "Odprowadzenie Norta", jestem już w Obozie Piratów i misja nie chce zaskoczyć,
jest tylko w opcjach rozmowy: daj miksturę.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Niech do ciebie zagada przy palisadzie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry