[AB] Pytania i problemy techniczne 220804 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 220804

Odpowiedzi 779

YoungBezimienny

YoungBezimienny

Użytkownicy
posty13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem na jakim jesteś etapie gry, ale dzieje się tak po rozpoczęciu 3 rozdziału, zabij pierwszego poszukiwacza na przełęczy w Khorinis i się odblokuje.
Faktycznie zapomniałem o tym wielkie dzięki i wybacz za moją niekompetencję.

Maggi0

Maggi0

Użytkownicy
posty15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Cześć mam dziwny problem. Mam poprawnie zainstalowanego Returna i AB, wszystko jest git. Gram na DX 11 i problem jest następujący:
Po odpaleniu gry na DX11 wyrzuca mi automatycznie na rozdzielczosc 800x600. Nie mogę jej zmienić w ustawieniach grafiki. Na pasku DX11 pokazuje ,że rozdziałka ma 1920x1080. Dodatkowo jak mam zainstalowane dx11 to nie wykrywa mi grafiki w ustawieniach (dziwne.) W .ini mam ustawioną domyślnie największą rozdziałke z możliwych.  Zmiana zStartupwindow, bordelessmode nie pomagają. Jak odinstaluje DX11 to wszystko wraca do normy aczkolwiek ekwipunek jest ściśnięty. Co może być problemem i jak go naprawić ? Pozdrawiam

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Cześć mam dziwny problem. Mam poprawnie zainstalowanego Returna i AB, wszystko jest git. Gram na DX 11 i problem jest następujący:
Po odpaleniu gry na DX11 wyrzuca mi automatycznie na rozdzielczosc 800x600. Nie mogę jej zmienić w ustawieniach grafiki. Na pasku DX11 pokazuje ,że rozdziałka ma 1920x1080. Dodatkowo jak mam zainstalowane dx11 to nie wykrywa mi grafiki w ustawieniach (dziwne.) W .ini mam ustawioną domyślnie największą rozdziałke z możliwych.  Zmiana zStartupwindow, bordelessmode nie pomagają. Jak odinstaluje DX11 to wszystko wraca do normy aczkolwiek ekwipunek jest ściśnięty. Co może być problemem i jak go naprawić ? Pozdrawiam

Przeinstaluj grę bo problem wydaję się być dramatyczny ale na 1 rzut oka widać że coś grzebałeś albo nie zainstalowałeś fantów na wysoką rozdzielczość w opcjach returning 2.0 instalacji więc problem na pewno leży po twojej stronie pozdrawiam również

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Maggi0

Maggi0

Użytkownicy
posty15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A ktoś czasem nie podawał linku do tego pliku ??
Przeinstaluj grę bo problem wydaję się być dramatyczny ale na 1 rzut oka widać że coś grzebałeś albo nie zainstalowałeś fantów na wysoką rozdzielczość w opcjach returning 2.0 instalacji więc problem na pewno leży po twojej stronie pozdrawiam również

TunodCimota

TunodCimota

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacząłem wczoraj grać na ww. modzie no i ograłem kilka godzin, po czym próbuje wczytać mojego głównego save'a no i dupa taki błąd wyskakuje.
- Gdy wczytuje WSZYSTKIE inne savy to działają.

Co próbowałem zrobić a co nie pomogło
-Reinstall
-Skopiowanie save'a i wrzucenie go jeszcze raz do foldera z save'ami
-Odinstalowanie ostatniej aktualizacji windowsa 10
-Post na Bractwie Spolszczenia
-Modlitwa

Kod błedu Assertion Failed
>> https://imgur.com/a/bUfa9sn <<

save: https://drive.google.com/drive/folders/1...sp=sharing
returning 2.0 & alternative balance, AST/SP-1.7 , Returning Mod Team, Build 12 Mar 2020 (release)

Duriel

Duriel

Użytkownicy
posty34
  • Użytkownicy
Na jakiej wersji AB aktualnie grasz? Ta z 8 marca ma jakiś krytyczny błąd który podobno psuje sejwy a winowajcą są podpisy obok przeczytanych książek, dzisiejsza wersja ma już usunięte podpisy ale trudno powiedzieć czy będziesz mógł odpalić tego sejwa na nowej wersji, w najgorszym wypadku pozostaje kontynuować grę na starszych sejwach które działają, no i nowa wersja AB obowiązkowo (chociaż i tutaj nie ma pewności, że w pewnym momencie gra Ci nie wykrzaczy :P)

Sleskest

Sleskest

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Mam problem z modyfikacją AB. Przeszedłem jakiś czas temu returning 2.0 i teraz zainstalowałem AB. Zacząłem nową grę (od razu widać zmiany tekstur) i zaczyna się problem. Po rozpoczęciu nie odpala się cutscenka z normalnego ret 2.0, i jestem wrzucony od razu do gry. Mam dalej założony pancerz z rudy z g1, nie mogę otworzyć ekwipunku ani zapisywać gry. Poza tym wszystko na razie działa normalnie. Jakieś porady jak to naprawić?

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam mam taki problem że gdy otwieram ekwipunek pokazuje mi się na sekundę i znika. Jednak jak przeszukuje skrzynie to jest normalnie. Proszę o pomoc reinstall dwukrotny nie pomógł. Proszę oto screen. https://imgur.com/a/lp1jmfW

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sleskest, @Grzybu654 Polecam forum rosyjskie:
https://rpgrussia.com/forums/alternativnyj-balans-voprosy-po-igre.411/
Tam można się zalogować i założyć temat pod tym linkiem, np. po angielsku.

Grzybu564

Grzybu564

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z ekwipunkiem już sobie poradziłem, jednak mam jeszcze pytanie. Czy wam też sie gra zapisuje i wczytuje tak długo jak mi? 30 sec się zapisuje a około 45 wczytuje

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Da się zmienić stara  muzykę na nową bez instalacji ?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Chuck

Chuck

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,w jarkendarze po odpaleniu ognika po jakimś czasie wywala z gry.Nie wiem czy to błąd u mnie,czy z tą wersją AB,bo właśnie zauważyłem że grałem na przedostatniej wersji.

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miał ktoś taki problem że nie może otworzyć okna statystyk i tego z rozpiską do craftu? nie wiem co zrobić, w sterowaniu w ogóle nie mam tego

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nad kolumnami ekwipunku wyświetlają się kafelki z kategoriami przedmiotów. Zauważyłem, że na screenach części graczy, te kafelki wyświetlają się na środku ekranu. Jak mogę włączyć takie ustawienie?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MoocznyZły Może masz na myśli na środku ale u dołu, ewentualnie zapodaj zdjęcie.

Maatiik97

Maatiik97

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem ze spadkiem fps . Ciągle spadają z 40-60 do 10 i przez to nie da sie normalnie grać zarówno w wersji zwykłej Returninga jak i AB. Próbowałem już zmieniać priorytety w menadzerze zadań, kombinować z DX 11, wyłączać efekty i dalej nic.
Dane kompa :
procesor: Intel Core i5-4460 3.20 Ghz
karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 750 Ti
pamięć : 8 GB
Dodam jeszcze, ze rok temu gralem i wszystko płynnie chodziło.

Duriel

Duriel

Użytkownicy
posty34
  • Użytkownicy
Próbowałeś DX11 od Likera?

Maatiik97

Maatiik97

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak i dalej to samo

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MoocznyZły Może masz na myśli na środku ale u dołu, ewentualnie zapodaj zdjęcie.

Znalazłem screena, właśnie z takim umiejscowieniem kategorii ekwipunku, który mi się podoba:
Spoiler

U mnie to wygląda tak: (sorry, za zdjęcie, ale nie mam pojęcia, jak robić screeny w Gothicu. Steam Overlay nie działa, a klasyczny PrintScreen daje wynik w postaci czarnego prostokąta).
Spoiler
Jak to zmienić?

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Witam. Własnie zainstalowałem R2.0 AB. I mam spory problem, nie mogę zacząć gry... Wybieram poziom koszmar lub koszmar + i oba to samo
Na sam koniec gadania z Xardasem pojawia się komunikat "nasz boahter jest martwy, nastepuje wyjscie z gry" z odliczaniem od 5, po czym gra się wyłącza i nic się z tym nie da zrobić. Cokolwiek nie ustawię ciągle to samo.
Na początku słuchałem opcji dialogowych, uznałem że za długo trwała rozmowa jednak po absolutnym pomijaniu rozmowy i klikaniem tylko tego co konieczne ciągle przy końcu rozmowy robi się to samo.
Co to za dziwny bug i jak to można naprawić?

0 użytkowników
Do góry