[AB] Pytania i problemy techniczne 220799 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 220799

Odpowiedzi 779

Mediana

Mediana

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam kłopot z wędrującym ognikiem. Z chwili na chwilę przestał działać skrót Lshift +F5. Inne skróty działają, klawiatura jest sprawna, restart gry i kompa nie pomógł. Macie jakiś pomysł?

1.Masz amulet na pewno?
2.Inną klawiaturę sprawdź
3.Ewentualnie przywróć opcję domyślne lub przeinstaluj grę co jest oczywiście najgorszym wyjściem ale przetrawi kichę gry jak trzeba
4.Nie wiem  :facepalm:

Przywrócenie ustawień domyśllnych powinno rozwiązać problem bo to bardzo dziwne

Wybaczcie, ale w opcji dla blondynki, gdzie przywrócę te domyślne opcje ? :(

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!

Masz to w opcjach gdzieś tam chyba  :trollface: a jak nie znajdziesz nic takiego to reinstalacja gry wchodzi w grę podejrzewam że jak klikasz H (skróty klawiszowe) ale będac w grzę nie w menu, masz tam ognika wędrującego i szukającego ustawionego na tym samym skrócie czyli shift + f5 czy coś takiego, szukanie w opcjach gry funkcji to chyba zadanie dla homosapiens nie zbyt wymagające chyba że się jest blondynką no tak  :D

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Mediana

Mediana

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Masz to w opcjach gdzieś tam chyba  :trollface: a jak nie znajdziesz nic takiego to reinstalacja gry wchodzi w grę podejrzewam że jak klikasz H (skróty klawiszowe) ale będac w grzę nie w menu, masz tam ognika wędrującego i szukającego ustawionego na tym samym skrócie czyli shift + f5 czy coś takiego, szukanie w opcjach gry funkcji to chyba zadanie dla homosapiens nie zbyt wymagające chyba że się jest blondynką no tak  :D

No to chyba ta porada do bani jest. Niestety restart resetuje tylko klawisze funkcyjne, a to nie naprawia ognika - nadal mam dwa szukające zamiast jednego wędrującego. No nic, reinstalacja nie wchodzi na razie w grę, więc z ognikiem muszę się pożegnać...

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
No to chyba ta porada do bani jest. Niestety restart resetuje tylko klawisze funkcyjne, a to nie naprawia ognika - nadal mam dwa szukające zamiast jednego wędrującego. No nic, reinstalacja nie wchodzi na razie w grę, więc z ognikiem muszę się pożegnać...

A w skrótach (klik H) masz dobrze napisane że jest ustawione lewy shift + f5? ciężko powiedzieć co jest nie tak bo nie widzę żadnego logicznego wyjścia z tej sytuacji prócz reinstalacji gry która zajmie 15min a save'y sobie możesz skopiować i ponownie grać i nie żegnać się z ognikiem ewentualnie gdy by nadal było źle to zapis się zjebał albo klawiatura jest jakaś dziwna chińska

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mediana Możesz wstawić tu sava i się zobaczy, czy to problem z grą, czy może jakiś bug.

Sttark

Sttark

Użytkownicy
posty52
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień dobry.
Mam mały problem z grą, nie wiem dlaczego, ale nie chcą mi się zapisać zmiany w opcji tekstury w menu gry. Chciałbym je zmniejszyć/zwiększyć ale po zatwierdzeniu zmian wracają one do poprzedniego poziomu, z przed zmian. Spotkał się ktoś z tym problemem i wie jak jemu zaradzić? Z góry dziękuje za odpowiedź.

odjutraniepale

odjutraniepale

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Mam problem z wydajnością Ret. 2.0 AB.Klatki są nie stabilne i w dużym skupisku ludzi np. farma Onara lub Khorinis fps spadają drastycznie
Moje specyfikacje
I5-9400f
16gb ram ddr4
Radeon rx580 4gb
Gothic zainstalowany na dysku ssd.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest standard w Returnie. Jeśli grasz z DX11, to możesz pokombinować z ustawieniami pod F11. Zmniejszyć odległość renderowania, zmniejszyć jakość cieni. Tam masz dużo ustawień.

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Hej, w terenie mam stabilne ponad 60 fps, ale po którymś wczytaniu gry, fps momentalnie spada do 16 i gra przestaje odpowiadać, po prostu się zatrzymuje. Wie ktoś, gdzie leży przyczyna? Nie mam super kompa, ale uważam też że jeśli mam zazwyczaj 60fps, to gra nie powinna się zawieszać po wczytaniu sejwa. help!

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Hej, w terenie mam stabilne ponad 60 fps, ale po którymś wczytaniu gry, fps momentalnie spada do 16 i gra przestaje odpowiadać, po prostu się zatrzymuje. Wie ktoś, gdzie leży przyczyna? Nie mam super kompa, ale uważam też że jeśli mam zazwyczaj 60fps, to gra nie powinna się zawieszać po wczytaniu sejwa. help!

Też tak miałem ale ciężko powiedzieć co jest przyczyną mogłeś nie zaintalować bibliotek 4gb ramu albo save ci się pechowo zjebal albo masz za slabego kompa są róźne możliwości i reinstalacja gry na pewno wchodzi w grę i wczytanie wcześniejszego save itp kombinuj, chodź by z opcjami np

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Jak instaluje się te biblioteki 4gb? Bo tam przy instalacji chyba muszę wybrać jakiś plik, nie pamiętam dokładnie. Trzeba wybrać ikonkę returna?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Jak instaluje się te biblioteki 4gb? Bo tam przy instalacji chyba muszę wybrać jakiś plik, nie pamiętam dokładnie. Trzeba wybrać ikonkę returna?

W instalacji masz do zaznaczenia ten plik jak widać na załączonym obrazku ale pewnie to zrobiłeś (Ram extention to 4GB

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator

W instalacji masz do zaznaczenia ten plik jak widać na załączonym obrazku ale pewnie to zrobiłeś

Nie mam 64 bitów, tylko 32. Więc nie instalowałem tego.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Nie mam 64 bitów, tylko 32. Więc nie instalowałem tego.

No to już wiesz co jest przyczyną problemów  :trollface: instaluje się tego pacza 4gb oraz tą biblioteke shw32.dll i wszystko chodzi bez problemowo raczej a tak to nigdy nic nie wiadomo, jak grałem kiedyś na 2GB ramu w returnign bo jakimś czasie gry psuł mi się zapis i lagowało jak tobie :) bez patcha możesz mieć nawet 16GB ramu a gra wykorzysta nędzne 2GB bez patcha, przykro mi 32bit system nawet komputer z nasa ci nie pomoże

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Czyli nadal mam zainstalować tego pacza? Mimo że mam 32 bity?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Czyli nadal mam zainstalować tego pacza? Mimo że mam 32 bity?

Wiesz możesz go zaintalować ale on ci chyba nic nie pomoże najlepiej dla pewności zainstaluj system 64bitowy

Duriel

Duriel

Użytkownicy
posty34
  • Użytkownicy
Czy ktoś ogrywał Returninga 2.0 ab na system packu 1.8 pod returninga oraz playerkit 2.8? Zacząłem nową grę i póki co wszystko śmiga, jednak chciałbym się upewnić czy nie będę mieć jakichś nieprzyjemności w dalszej części gry

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Czy ktoś ogrywał Returninga 2.0 ab na system packu 1.8 pod returninga oraz playerkit 2.8? Zacząłem nową grę i póki co wszystko śmiga, jednak chciałbym się upewnić czy nie będę mieć jakichś nieprzyjemności w dalszej części gry

Ja gram bez systempacka bo z nim zapis ładował mi się dłużej i miałem ściny podczas walki, ale u ciebie może być zupełnie inaczej nie pamiętam jakiej wersji systempacka użyłem ale podobno nie trzeba nic doinstalowywać prócz playerkita i fixa

YoungBezimienny

YoungBezimienny

Użytkownicy
posty13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem. Gdy próbuję teleportować się runa teleportacyjną np z Górniczej doliny do Khorinis nie mam opcji: Teleportacja do innej krainy 10 mana. Zauważyłem że zniknęło mi to po ostatniej grze czy ktoś wie jak to można naprawić?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem na jakim jesteś etapie gry, ale dzieje się tak po rozpoczęciu 3 rozdziału, zabij pierwszego poszukiwacza na przełęczy w Khorinis i się odblokuje.

0 użytkowników
Do góry