[AB] Pytania i problemy techniczne 220400 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 220400

Odpowiedzi 779

R0ckwe11

R0ckwe11

Użytkownicy
posty17
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ventrue, w jaki sposób budujesz AB_Scripts_pl.vdf, żeby mieć polskie znaki w grze? Próbuję z uporem maniaka usunąć polski dubbing (foldery SFX i SPEECH), ale po zbudowaniu .vdf'a wszystkie znaki specjalne ("ą", "ę", etc.) zmieniają się w cyrylicę :/

Jak pisałem już jakiś tydzień temu w głównym temacie - nawet po zwykłym zbudowaniu na nowo, bez usuwania czegokolwiek, nadal wszystkie polskie znaki idą w łeb. Coś pomijam?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Daj maksymalnie najdalszą datę, bo może ci się czcionki nadpisują.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Taka mała porada na Hoshkara,gdy odpali mu się odbijanie obrażeń należy wczytać grę lub wyłączyć gdyż ta umiejętność odpala mu się losowo i trwa przez całą walkę czego na pewno nikt nie lubi.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Losowo? Mi się wydawało, że tylko, jeśli zabijemy sługusa-maga przed wojownikiem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak losowo,nie ma znaczenia ze ich zabijesz.Przynajmniej u mnie na koszmarze.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam całkiem poważny problem. Niestety ale zbugował mi się rytuał Oka Innosa, bo Xardas nie przychodzi na nie (siedzi w swojej wieży) mimo wszystkich wymagań (Uwolniłem Benneta, mam naprawione Oko Innosa, przyniosłem księgę Pyrokarowi i Vatrasowi Myxira oraz jestem paladynem) nadal nie przychodzi. Dlatego spytam czy jest jakiś kod na zmianę rozdziału? Bez ingerencji kodów w grze raczej nic nie zrobię, chyba że jest inny sposób, to chętnie przeczytam

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ale xardas powiedział ci że pójdzie?

R0ckwe11

R0ckwe11

Użytkownicy
posty17
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ventrue, zmiana daty na najwyższą dostępną zadziałała. Zauważyłem przy tym ciekawą rzecz - Viewer pokazywał przy twoim .vdf'ie datę 1.1.2039 0:00:00. Przy budowaniu swojego dałem 31.12.2039 23:59:59 (dalej się nie dało), a po zbudowaniu Viewer pokazał...

1.1.2039 0:00:00

Magia? ¯\_(ツ)_/¯

Post połączony: 2019-03-30, 18:34
Z tego co pamiętam Texture Replacer od ExCluD3D zmieniał w klasycznym R2.0 prawie wszystkie tekstury. Jednak teraz nie zmienia prawie nic. Jedynie pancerze i niektóre przedmioty do zebrania. AB wykorzystuje swoje własne ścieżki tekstur czy jak?

Album

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
AB korzysta z tekstur z Textures Replacera. Nie wszystkich, ale zdecydowanej większości.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kamiss90

kamiss90

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy

Coś takiego mi się zrobiło...coś coś wie jak to odkręcić? Problem dotyczy savu, na tym mam prawie 50h przegrane, na innych z ~20-30h tego nie ma.

Wszystko zaczęło się od tej głupiej łodzi która płynie do latarni...popłynąłem nią, a następnie koło latarni użyłem teleportu...i już tam nie moglem iść ponownie bo niby jak...w pław? Wiec poszedłem na marvin mode, płynąc z powrotem wstałem z ławeczki w czasie rejsu i gra się ścieła...po kilku-kilkunastu sekundach się odcieła a świat wyglądał tak jak na obrazku. Ja niestety myślałem że to się naprawi i grałem tak jeszcze z godzinke, w jarkendarze(tam jest wszystko OK). Aż przyszedł czas dokończyć questy z Jackiem...i okazuje się że łódka jest zacięta 1/2 drogi do latarni. Użycie jej z pomocą kodów(dostanie się tam) jeszcze pogarsza sprawe. Triggery też są przeniesione, np. trigger do zapalenia latarni wisi gdzieś w powietrzu...obok tej latarni.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kamiss90 Uznałeś, że asortyment burdelu latający nad wodą nie jest powodem do wczytania save-a?

HuZy

HuZy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyjaśni mi ktoś dlaczego po walce z krukiem moje summony przestają atakować cokolwiek

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@HuZy Sprawdź ich ustawienie pod klawiszem H.

HuZy

HuZy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tam jest tylko resetowanie
które i tak nie pomaga
Ktoś ma jakiś inny pomysł

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@HuZy A może tryb pasywny i aktywny, co?!

AliAkcza

AliAkcza

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Windows 10. Laptop z integra. Odpalenie gothica z dx11 = bialy ekran. Jakies porady? Pobralem jakas starsza wersje 17.1 ktora teoretyczne miala dzialac ale jak to zainstalowac? Wrzucenie tegk do /system nie podmienia zadnych plikow.

HuZy

HuZy

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@HuZy A może tryb pasywny i aktywny, co?!

Sorka jestem ślepy jednak tryb pasywny/aktywny to naprawia

Mario01

Mario01

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, mam problem z tym iz nie podświetla mi zajaca czy chrząszcza gdy chce go uderzyc bronia tak samo manekina, w czym problem ? proszę o porade :)

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie 3 pytanka, może głupie, może nie:
- jak w tym modzie strzelać z łuku/kuszy. Wyciągam broń dystansową i nic, LPM nie działa, zmiana w opcjach na stary system strzelania nie pomogła,
- jak użyć pochodni, to samo co wyżej LPM w ekwipunku nie działa,
- jak zwiększyć jasność obrazu? Suwaki odpowiedzialne ze jasność, kontrast i gamma nie działają, jakbym ich nie ustawił to ciągle tak samo wygląda, a od 16:30 do 5 jest w tym modzie ciemno jak w dupie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry