[AB] Pytania i problemy techniczne 205458 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 205458

Odpowiedzi 779

nakacu

nakacu

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear   bardzo dziękuje za rozjaśnienie sytuacji. Tak wchodziłem od strony morza tam bo innej drogo nie znałem tam a teraz fajnie przez tą wieże idzie wejść. Oby tylko nie było innej komplikacji.

zwierzyk

zwierzyk

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Mój problem wygląda tak, że znalazłem zastępce dla Laresa w porcie, zrobiłem pare innych zadań i jak chciałem wrócić do Laresa do portu, żeby mnie zaprowadził  np. na farme to znalazłem go już martwego po czym jego ciało zniknęło. da się coś z tym zrobić ?

Velmrok

Velmrok

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@zwierzyk Mozna kodem go przyzwac, chyba ze istnieje lepszy sposob.

Post połączony: 2019-03-24, 21:20
Nauczylem sie przekuwac/ulepszac zbroje, ciezki pancerz najemnika, i jak mam go ulepszyc? na kowadle sie nie da, jest jakies specjalne miejsce na to , blad czy oco chodzi? wszystkie skladniki mam.

Cain12

Cain12

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Nauczylem sie przekuwac/ulepszac zbroje, ciezki pancerz najemnika, i jak mam go ulepszyc? na kowadle sie nie da, jest jakies specjalne miejsce na to , blad czy oco chodzi? wszystkie skladniki mam.

Sprawdź stół płatnerski/ warsztat płatnerski u Benneta lub Harada ;)

Post połączony: 2019-03-24, 21:25
Witajcie mam problem z modyfikacją, mianowicie chodzi o ustawienia zaawansowane DX11, fpsy poza miastem są okej skaczą od 40 do 90 jednak na targowisku... o matulo 17 fps do 20 max to jest jakaś porażka.
Grafika: GTX 960m
Procek: Intel I7 6700 8x2.60 ghz
RAM: 8 GB
EDIT: reinstal robiony 3 razy wszystko jak w instrukcji, dodatkowo była próba z dx i bez (wyszło znacznie gorzej)

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema, mam mały problem z kamerą, który polega na tym, że po wczytaniu kamera jest nie naturalnie blisko postaci i samo działanie kamery jest takie troche upośledzone (jakby wolniejsze animacje obracania się) problem znika, gdy z kimś porozmawiam (ale nie zawsze jest npc do rozmowy).
Wydaję mi się, że jest to problem z dx11, ale nie mam jak sprawdzić bo bez dx11 gra mi się nie wczytuje (na czystym gothicu wczytywało), próbowałem odpalać z różnymi zgodnościami systemu, urch. jako adm. itp.
Dołączam screen po wczytaniu i po rozmowie.
Niby pierdoła, ale mocno przeszkadza. Dodam jeszcze, że na podstawie returna 2.0 problem pojawiał się po wgraniu spolszczenia, tutaj nawet na ruskiej wersji jest ten problem.

Spoiler

PS: przy Gothicu 1 nie mam żadnych problemów na dx11

Cain12

Cain12

Użytkownicy
posty12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema, mam mały problem z kamerą, który polega na tym, że po wczytaniu kamera jest nie naturalnie blisko postaci i samo działanie kamery jest takie troche upośledzone (jakby wolniejsze animacje obracania się) problem znika, gdy z kimś porozmawiam (ale nie zawsze jest npc do rozmowy).
Wydaję mi się, że jest to problem z dx11, ale nie mam jak sprawdzić bo bez dx11 gra mi się nie wczytuje (na czystym gothicu wczytywało), próbowałem odpalać z różnymi zgodnościami systemu, urch. jako adm. itp.
Niby pierdoła, ale mocno przeszkadza. Dodam jeszcze, że na podstawie returna 2.0 problem pojawiał się po wgraniu spolszczenia, tutaj nawet na ruskiej wersji jest ten problem.

Spoiler

Spróbuj z wyłączeniem myszy w grze.

avebraz

avebraz

Użytkownicy
posty196
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam chcialbtm zgłosić błądw którym po rozpoczęciu nowej gry klikając guziki typu escape cbackspace czy też inne grę wywala do pulpitu natomiast guziki typu enter działająproszę o pomoc

używasz marvina przekreślasz teorię darwina`me 2k18

Velmrok

Velmrok

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Sprawdź stół płatnerski/ warsztat płatnerski u Benneta lub Harada ;)

Post połączony: 2019-03-24, 21:25
Witajcie mam problem z modyfikacją, mianowicie chodzi o ustawienia zaawansowane DX11, fpsy poza miastem są okej skaczą od 40 do 90 jednak na targowisku... o matulo 17 fps do 20 max to jest jakaś porażka.
Grafika: GTX 960m
Procek: Intel I7 6700 8x2.60 ghz
RAM: 8 GB
EDIT: reinstal robiony 3 razy wszystko jak w instrukcji, dodatkowo była próba z dx i bez (wyszło znacznie gorzej)
Dobra dzieki, pracowalem o 1 w nocy i nic nie widzialem w tej gothicowej nocy :)
A w zwiazku z twoimi fpsami , mam podobnie tylko ze raz chodze sobie po miescie i jest 60/70fps a raz po teleportacji chodze i mam 17fps, nie wiem czego to wina, i nie wiem czy to ten sam problem, ja sie przyzwyczailem.

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Spoiler

Spróbuj z wyłączeniem myszy w grze.

Wyłączenie myszy nie pomogło.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak ograniczyć FPS? Gram z DX11 mimo ustalenia w gothic.ini max fps 60 skaczą mi a wolałbym je na sztywno ustawić

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak ograniczyć FPS? Gram z DX11 mimo ustalenia w gothic.ini max fps 60 skaczą mi a wolałbym je na sztywno ustawić

Z v-sync będzie dążyć do 60 fps, jesli masz mniej to dąży do 30, jesli znowu masz więcej to fps dąży do 60, więc najlepiej zwiększyć wydajność: wyłącz w dx11 wszystkie efekty, jeśli dalej za mało to zmniejsz odległość renderowania otoczenia, jak masz textur packa to wyciąć, ewt. rozdzielczość zmniejszyć, jeśli ci aż tak mocno zależy na fps'ach

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
ale ja włąsnie mam za dużo ;p 180 mi skacze i grafika wyje chłodzenie. A nie mam pojęcia gdzie v synca włączyć

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
klikasz F11 (wywołanie opcji dx11) i tam zaznaczasz V-sync i masz stałe 60 fps

Shleder

Shleder

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
po zalaczeniu nowej gry wyskakuje mi access violation a w player kicie jest napisane ze ast.dll not loaded zainstalowalem i wypakowalem wszystko tak jak trzeba przeinstalowywalem 3 razy i dalej jest to samo nie mam zainstalowanego dx11

https://imgur.com/a/QbZLXBW
https://imgur.com/a/GAjUYhQ

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Shleder Ze swojej strony mogę jedynie dodać, że albo coś sknociłeś w instalacji albo czegoś ci brakuje.

Shleder

Shleder

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
spolszczenie dodatek ab wszystko dziala no nie wiem... probowalem poprzerzucac jeszcze raz ten plik ast.dll bo zauwazylem ze sie powtarza i w winrarze od ab i spolszczenia ale nic to nie daje :(

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odpala ci gra surowa po instalacji samego returna bez skryptów polskich?

Shleder

Shleder

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak

Post połączony: 2019-03-25, 10:51
po rosyjsku

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już coś. Ściąg jeszcze raz:
https://drive.google.com/drive/folders/1aVll71KmjH4p-q5NX2NPPCFbQ7nw6sRe
https://drive.google.com/file/d/15LYRQEkHD3dYhCT96Z-aKPdrLLff8ak7/view
Wypakuj i wgraj do katalogu gdzie masz takie pliki:
Spoiler
Najpierw wgraj katalogi z tego dużego ponad gigowego pliku a potem spolszczenie. Musisz dać, żeby ci zamienił pliki.
Tyle ci mogę pomóc.

Shleder

Shleder

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry