[G1] W poszukiwaniu kamieni ogniskujących 5526 9

O temacie

Autor Benku

Zaczęty 10.08.2018 roku

Wyświetleń 5526

Odpowiedzi 9

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W poszukiwaniu kamieni ogniskujących

Opis:
"W modyfikacji, naszym celem będzie odnalezienie 3 kamieni ogniskujących. Czy będzie to proste zadanie?"

Cechy:
- Mod na 25-30 min
- 9 nowych postaci
- Nawiązania do innych modów
- 5 zadań
- Stary zmodyfikowany świat

Screeny:

Ciekawostka:
- Przy tworzeniu świata wzorowałem się na świecie z moda "Twierdza Arbuza"

Parę słów od autora:
W modyfikacji ostało się kilka błędów w dialogach typu brak polskich znaków przykład (zamiast słowa "isć" będzie samo i) jest to mój pierwszy mod więc proszę o wyrozumiałość.

Uwaga!
Zanim zagrasz w moda, przeczytaj plik "ważne.txt"

DOWNLOAD: http://www.mediafire.com/file/c6kdi928cr15r30/W_poszukiwaniu_kamieni_ogniskuj%25C4%2585cych.rar/file

https://chomikuj.pl/Bernik994

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No spoko, że Twój pierwszy mod, ale naprawdę nie dało rady poprawić błędów z polskimi znakami?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Co to za chujowy mod? Po co robić o tym moda skoro takie coś było w oryginalnym Gothicu i w dodatku na pewno lepiej zrealizowane? Mody typu zbieranie jajek są głupim pomysłem, nawet jak to twój pierwszy mo to nie ma tu nic co byłoby warte pokazania. Dodać itemy na mapę to każdy debil potrafi (bez urazy) xd. Ilość ssów skromna, poza tym mają małą rozdziałkę - serio grasz na takiej?

A nazwanie postaci "Janusz" sugeruje, że mod raczej bekowy. Pisanie w cechach, że w modzie znajduje się zbroja z G2NK nie jest dobra, to bezsensu.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to za chujowy mod? Po co robić o tym moda skoro takie coś było w oryginalnym Gothicu i w dodatku na pewno lepiej zrealizowane? Mody typu zbieranie jajek są głupim pomysłem, nawet jak to twój pierwszy mo to nie ma tu nic co byłoby warte pokazania. Dodać itemy na mapę to każdy debil potrafi (bez urazy) xd. Ilość ssów skromna, poza tym mają małą rozdziałkę - serio grasz na takiej?

A nazwanie postaci "Janusz" sugeruje, że mod raczej bekowy. Pisanie w cechach, że w modzie znajduje się zbroja z G2NK nie jest dobra, to bezsensu.

Chciałem zrobić krótkiego moda z wykorzystaniem tego co było w normalnym G1 (ale to tylko do pierwszego moda) w każdym bądź razie dziękuję za opinie, następnym razem postaram się zrobić coś lepszego :P

Post połączony: 2018-08-10, 16:40
No spoko, że Twój pierwszy mod, ale naprawdę nie dało rady poprawić błędów z polskimi znakami?
W sumie to się dało, ale miałem jakiś błąd i nie wszystkie moje poprawki chciały się wczytać, ogólnie dzięki za opinie

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż. Ograłem tego moda co zajęło mi 20 minut. Nie wierzę, że to mówię, ale można go przetrawić. Oczywiście nie znaczy to, że mod jest jakiś dobry, ale ostatecznie nie jest też najgorszy.

Zaczynając od wad. Historia ledwo opowiedziana. Wyruszamy na poszukiwanie kamieni ogniskujących, ale w dalszej perspektywie nie wiemy dlaczego. Ogólnie oprawa fabularna niemalże nie istnieje. Dialogi są proste jak budowa cepa. Czasami nawet bez sensu (np. nagroda za odnalezienie jakiegoś gościa). Zadania to legendarne 3P (przynieś - podaj - pozamiataj). O ile czasem można to przeżyć, o tyle wymaga to dobrego uzasadnienia umieszczonego w dialogach, albo bezpośrednio w fabule... tutaj tego nie ma. No i to, że główny bohater jest Bezimiennym xD

Janusz czy Pioter. No nawet nie wiem, gdzie to zakwalifikować xD Ale mówiąc szczerze samo pojawienie się takich postaci nie robi mi problemu. Ironia czy przerysowanie jest ciekawą formą wypowiedzi, jednakże należy to też robić z głową.

Jakbyś lepiej opowiedział tą historię, to nawet, że jest to modzik na 20 parę minut, nie robiłoby wielkiego problemu. Mimo to pokazałeś, że umiesz sporo rzeczy zrobić. M.in. przenieść zbroję z g2 do g1. Stworzyć runę teleportacyjną do wybranego miejsca. Także umiejętności masz.

To Twój pierwszy mod. Wielkie wow, bo udało Ci się dodać trochę rzeczy. Wszystko fajnie. Naprawdę to rozumiem. Tylko, że takim modem nie podbijesz serc graczy, którzy przerobili już wiele modów. Jeśli chcesz kontynuować modding, zachęcam Cię do ogrania, lub obejrzenia Velay'i, Z życia złodzieja i Klasztoru. Z tych trzech modów można spokojnie brać przykład.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
przykładami, z których można brać przykład.
Pewnie komentarz trochę nie na miejscu, ale weź dopracuj to zdanie xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż. Ograłem tego moda co zajęło mi 20 minut. Nie wierzę, że to mówię, ale można go przetrawić. Oczywiście nie znaczy to, że mod jest jakiś dobry, ale ostatecznie nie jest też najgorszy.

Zaczynając od wad. Historia ledwo opowiedziana. Wyruszamy na poszukiwanie kamieni ogniskujących, ale w dalszej perspektywie nie wiemy dlaczego. Ogólnie oprawa fabularna niemalże nie istnieje. Dialogi są proste jak budowa cepa. Czasami nawet bez sensu (np. nagroda za odnalezienie jakiegoś gościa). Zadania to legendarne 3P (przynieś - podaj - pozamiataj). O ile czasem można to przeżyć, o tyle wymaga to dobrego uzasadnienia umieszczonego w dialogach, albo bezpośrednio w fabule... tutaj tego nie ma. No i to, że główny bohater jest Bezimiennym xD

Janusz czy Pioter. No nawet nie wiem, gdzie to zakwalifikować xD Ale mówiąc szczerze samo pojawienie się takich postaci nie robi mi problemu. Ironia czy przerysowanie jest ciekawą formą wypowiedzi, jednakże należy to też robić z głową.

Jakbyś lepiej opowiedział tą historię, to nawet, że jest to modzik na 20 parę minut, nie robiłoby wielkiego problemu. Mimo to pokazałeś, że umiesz sporo rzeczy zrobić. M.in. przenieść zbroję z g2 do g1. Stworzyć runę teleportacyjną do wybranego miejsca. Także umiejętności masz.

To Twój pierwszy mod. Wielkie wow, bo udało Ci się dodać trochę rzeczy. Wszystko fajnie. Naprawdę to rozumiem. Tylko, że takim modem nie podbijesz serc graczy, którzy przerobili już wiele modów. Jeśli chcesz kontynuować modding, zachęcam Cię do ogrania, lub obejrzenia Velay'i, Z życia złodzieja i Klasztoru. Z tych trzech modów można spokojnie brać przykład.
Dzięki wielkie, taka opinia jak twoja wiele mnie uczy, postaram się następnym razem rozbudować fabułę, dialogi i questy (i przy okazji świat)   :D

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to za plaga jakiś beznadziejnych modów-klonów. Wydaje mi sie czy ty przypadkiem nie działasz z multikonta i nie jesteś autorem tego "arcydzieła" https://themodders.org/index.php?topic=29565.0 ?

Nie będe pisał co sądze o tym ale wstawianie screenów na mediafire to jest jakiś nowy wymiar głupoty, który właśnie odkryłeś.
Stworzyłeś moda na 30 minut i to z błędami :facepalm: .Czy serio nie lepiej byłoby gdybyś przysiadł tak z miesiąc czy dwa dłużej nad tym, opracował krótką ale ciekawą fabułe z jakimś fajnym motywem, stworzył jakiś nowy kawałek świata, poprosił jakiegoś grafika 3d do pomocy(wiem bardzo trudno znaleźć taką osobe) albo użył jakiegoś dobrego zena z woga czy innego moda. Mamy rok 2018, w dzisiejszych czasach wymaga sie jednak więcej niż jakaś kolejna zbitka vobów, kilka npc i dwa zadania na krzyż.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to za plaga jakiś beznadziejnych modów-klonów. Wydaje mi sie czy ty przypadkiem nie działasz z multikonta i nie jesteś autorem tego "arcydzieła" https://themodders.org/index.php?topic=29565.0 ?

Nie będe pisał co sądze o tym ale wstawianie screenów na mediafire to jest jakiś nowy wymiar głupoty, który właśnie odkryłeś.
Stworzyłeś moda na 30 minut i to z błędami :facepalm: .Czy serio nie lepiej byłoby gdybyś przysiadł tak z miesiąc czy dwa dłużej nad tym, opracował krótką ale ciekawą fabułe z jakimś fajnym motywem, stworzył jakiś nowy kawałek świata, poprosił jakiegoś grafika 3d do pomocy(wiem bardzo trudno znaleźć taką osobe) albo użył jakiegoś dobrego zena z woga czy innego moda. Mamy rok 2018, w dzisiejszych czasach wymaga sie jednak więcej niż jakaś kolejna zbitka vobów, kilka npc i dwa zadania na krzyż.
Nie nie jestem autorem moda Zew Ognia.
W poszukiwaniu kamieni ogniskujących to mój pierwszy mod więc tak naprawdę uczę się na próbach i błędach.
I w sumie masz rację, lepiej było by gdybym posiedział nad modem ten miesiąc lub więcej :P
Dzięki za opinie, postaram się zrobić tak jak napisałeś.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry