A ja powiem, że przyjemnie mi się grało. Mod miał lepsze i gorsze momenty, ale finalnie jestem zadowolony ze spędzonych w nim dwóch godzin.
Jeśli miałbym powiedzieć co mi się nie podobało to słabo nakreślone charaktery postaci. Z niektórymi porozmawiałem raz i to było wszystko. Z innymi, mimo przeprowadzania kilku dialogów, nie miałem żadnego obrazu tej osoby. Swoisty worek z questami. Swoją drogą, żeby uzyskać szacunek mieszkańców, trzeba było wykonać zadanie od tylko jednej osoby?
Natomiast sama fabuła była dość ciekawa. Co prawda momentami, miałem wrażenie, że posuwam się po niej zbyt szybko, ale ogólnie na plus.
Nowe elementy nadawały fajnego klimatu. Unikalny pancerz lokalnej straży. Autorskie, jak zgaduję, światy. Walka z tarczą. Co prawda tarcza mi się czasem bugowała, ale cieszę się, że było to coś na wzór USWT, a nie jakiegoś słabego, niezbalansowanego systemu, który można znaleźć w returningu.
Oczywiście nie jest to mod idealny. Dialogi też czasem odstają. Ale mimo wszystko myślę, że mógłbym spokojnie go polecić komuś do ogrania w jakiś wieczór.