Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 271983 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 271983

Odpowiedzi 471

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Czy przez zmianę rozszerzenia któregoś .vdfa można wyłączyć rosyjski dubbing? Może się wyłączyć nawet całość. Da się zrobić, żeby były tylko podpisy w grze?

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gratuluje panowie, fajnie że wyszło przed wakacjami, jestem z was dumny ! :) Życzę powodzenia w dalszych produkcjach !

ernim1

ernim1

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sciagam, wczesniej gralem w rebalance. Cieszy mnie, ze jest spolszczenie, ale serio konieczny jest ruski dubbing i brak marvina? Troche psuje to cala rozgrywke. W rebalance przeciez nie trzeba bylo wogole instalowac dubbingu i dzialalo z samymi napisami a przynajmniej polskie dialogi byly wszystkie. No a marvin przydawal sie do wskrzeszenia waznych postaci (chociazby tego szefa gildi zabojcow) albo zmiany poziomu trudnosci.

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ernim1 Marvina można normalnie aktywować w trakcie rozgrywki. Trzeba nacisnąć "Pause Break" następnie wpisać marvin i na końcu nacisnąć "ESC". Do wyłączenia marvina, naciskamy "Pause Break", wpisujemy 32 i "ESC". Co prawda nie można zmieniać niektórych rzeczy, bo wtedy gra wyświetla ostrzeżenie, że wyjdzie do menu. Ale na spokojnie możesz Edit Focus sprawdzić kod jakiejś postaci i przyzwać jego kopię. Jeszcze jedna rzecz, że w marvinie w returningu 2.0 postać automatycznie siada i nie porusza się.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie wiem czemu brak marvina na komukolwiek psuć rozgrywkę :F są zwoje do wskrzeszenia

Crowley

Crowley

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam mały problem z instalacją spolszczenia kiedy odpalam instalacje wyrzuca mi masę błędów i w efekcie nie mogę go zainstalować , co mogło pójść nie tak ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Crowley

Crowley

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki wszystko się ładnie instaluje :D

Post połączony: 2018-05-08, 12:13
No dobra zainstalowałem ale teraz przy włączeniu mam jedynie biały ekran .

[w] 00:06 Warn:  0 B:   GOTHIC: Start of gothic failed before. .... <zzBert.cpp,#146>
[w] 00:06 Warn:  0 B:   GOTHIC: Abnormal exit of gothic detected. .... <zzBert.cpp,#152>
[w] 00:06 Warn:  0 N:   Force Initializing VDFS after Crash. .... <zzBert.cpp,#163>
[w] 00:11 Warn:  0 X:         Failed to open window with x: 1600 y: 900 .... <zRndD3D_Init.cpp,#1357>
[w] 00:15 Warn:  0 D:       expected entry not found: rangeMax .... <zArchiverGeneric.cpp,#1354>
[w] 00:15 Warn:  0 D:       expected entry not found: fadeScale .... <zArchiverGeneric.cpp,#1354>
[w] 00:15 Warn:  0 D:       expected entry not found: rangeMax .... <zArchiverGeneric.cpp,#1354>
[w] 00:15 Warn:  0 D:       expected entry not found: fadeScale .... <zArchiverGeneric.cpp,#1354>
[w] 00:15 Warn:  0 D:         z3d(zCMesh::Load): Could not load Mesh: STARGATE_EDGES.3DS .... <zMesh.cpp,#436>
[w] 00:15 Warn:  0 D:         z3d(zCMesh::Load): Could not load Mesh: STARGATE_EDGES.3DS .... <zMesh.cpp,#436>
[w] 00:15 Warn:  0 B:       VP: Video won't play because of low resolution: 1600x900 .... <zBinkPlayer.cpp,#190>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External HLP_GETCVAR not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External HLP_GETAVAR not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External MDL_SETVISUALALPHA not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External TMR_GETTOTALTIME not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External EXT_EQUIPITEM not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External FINDPLATES not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External FINDPLANTSRARE not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:     PAR: External FINDPLANTS not found. .... <zParser_Symbol.cpp,#1123>
[w] 00:33 Warn:  0 U:    GUILDS:Guild-attitude-table size mismatch : Size has to be 66 .... <zError.cpp,#474>
[w] 00:33 Warn:  0 B:     ERR: BLOCK-END in P:\dev\g2addon\release\ZenGin\_dieter\zEngine.cpp missed: at BLOCK-END in P:\dev\g2addon\release\Gothic\_bert\oGameManager.cpp line 572 .... <zError.cpp,#427>
To wyskakuje z ZSPY

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Crowley

Albo masz posrane w windowsie, albo nie zaznaczyłeś rosyjskiej wersji.

@Ventrue

Nie będziecie dodawać nic z AB do "zwykłego" R2? A jedynie dacie opcjonalny wybór instalacji AB, prawda?, takie narzucanie z góry wybranych przez siebie pomysłów to zły pomysł.

Crowley

Crowley

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba masz rację z tą rosyjską wersją mogłem jej przez przypadek nie zaznaczyć

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Hudof
Bedzie plik chcesz to sobie go wrzucisz nie chcesz to tego nie zrobisz twój wybór
Owszem fix patch będzie raczej wymuszony dla każdego no chyba ze ktoś nie chce mieć poprawionych błędów będą tam tez pewne poprawki wszystkie kosmetyczne wiec na balans wpłyną w mniej niż 1%

Kiedy będzie fix patch nie zależny od mnie (ja obecnie mam tylko jeszcze nie kompletna listę rzeczy które zmieni) a od Ventrue kiedy wysępi od ruskich dla Thompsona  skrypty.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Najpierw trzeba poprawić spolszczenie, potem się będzie myślało o ab.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
@Tizgar

A nie lepiej dodać w instalator spolszczenia, do opcjonalnej instalacji? (AB), co do tych kosmetycznych poprawek, to masz rację.

@Ventrue

Oczywiście.

MvcieG

MvcieG

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam taki problem grałem wcześniej na pseudo polskiej wersji i było wszystko ok crashe się zdarzały wiadomo, ale teraz jak gram na spolszczeniu WSZYSTKO wgrałem jak nalezy na nowo Gothica instalowalem i teraz na spolszczeniu pogbram chwile ~10-30min i mi wywala grę o co może chodzić?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak coś to odinstalować AB to wystarczy usunąć 2 pliki, także za duży problem to nie będzie. Mam nadzieje że w ogóle odrzucicie dodawanie jakichkolwiek questów bo w obecnym AB są one denne, słabe i na dodatek chujowe :F

Wojtasegg

Wojtasegg

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki panowie za taki ogrom pracy jaki wlożyliście w tłumaczenie tego moda. Kiedyś próbowałem pobrać returninga 2.0 ale był jakiś problem i sobie odpuściłem. Kiedy zobaczyłem że przetłumaczyliście returna pomyślałem żeby go znowu zainstalować i udało się wszystko ładnie śmiga. Jeszcze raz wielkie dzięki

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Żadnych questów nie będzie, patch fix ten który będzie wymuszony dla kazdego ( i na którym się skupiam podczas testów )  to fix takich rzeczy jak np możliwość handlu z gallhadem  przy wybraniu nagrody w postaci potka, fix sagiity i hagena aby można było oddać więcej niż jeden aloes  czy pierścień pladyna.
Fix gildii kupców bo ta obecnie wciąż nie jest poprawiona itp, tego typu rzeczy będzie zawiera fix patch typowe poprawy tego co obecnie nie działała poprawnie, wejdą tez mikro fixy balansu jak np to ze szpon z dusza będzie lepszy  bo tak być powinno czy dodanie tylko jednej broni 2h do r1 w celu wygórowania balansu 2h  bo przepaść miedzy reszta a najemnikiem jest zbyt duza. Pewnie jeszcze do tego dojdzie fix życia potworów w jarku bo brzytwiaki i pantery to śmiech na sali.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
... Pewnie jeszcze do tego dojdzie fix życia potworów w jarku bo brzytwiaki i pantery to śmiech na sali.

Tizgar, tylko  nie poprawiajcie oryginalnego balansu bo skończy się jak w R 1.31/1.32.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Mam taki problem grałem wcześniej na pseudo polskiej wersji i było wszystko ok crashe się zdarzały wiadomo, ale teraz jak gram na spolszczeniu WSZYSTKO wgrałem jak nalezy na nowo Gothica instalowalem i teraz na spolszczeniu pogbram chwile ~10-30min i mi wywala grę o co może chodzić?

Na pewno spolszczenie zintensyfikowało  crashe  :facepalm: :facepalm: :facepalm: , 4GB Patch i najsłabszy NoGrass.

@darek0100

Święta prawda, to co zostało zrobione z modem wraz z 1.3.1/1.3.2.... porażka jak usyn, niegrywalne, poziom trudności zwiększony absurdalnie, bez możliwości wyboru, narzucony odgórnie, chcesz najnowsze poprawki? to męcz się jak ślimak na pustyni.

@Tizgar @Ventrue nie popsujcie oryginalnego balansu! :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No i znowu dostajemy wymuszone zmiany ze strony polskiej, której się wydaje, że jest wyrocznią we wszystkim. Czy zamiast poprawy błędów faktycznych w grze i poprawek tekstów możemy nie dostawać niczego więcej?
Ewentualnie dostać to jako opcjonalny fix, tak jak zrobiliście to z contentem, bo wierzcie mi lub nie, ale znajdzie się sporo osób, które nie chcą zmian z Waszej stronie w balansie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry