Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 267989 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 267989

Odpowiedzi 471

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To ze zadanie ma taka sama nazwę i z miejsca trafia jako zaliczone niczego nie psuje zadanie fizycznie dalej można i trzeba wykonać jest to już na liście do poprawy jak i wiele innych rzeczy która to zostaną  poprawione zapewne w naszym AB który i tak będzie paczka fixów a zmienić w samej grze nie zmieni niemal nic.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
A nie możecie po prostu dać znać twórcom, żeby poprawili tego typu błędy? Nie są oni ich świadomi? AB to skrót od Alternative Balance? Jak ktoś nie chce alternatywnego balansu, a chce zagrać w mod bez błędów tego typu, to co wtedy? :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sami je poprawimy oni i tak są zajęci goetja wiec return 2.0 już zasadniczo nie jest rozwijany to co jest to jego jak narazie finalna wersja.
To się będzie tylko nazywać AB chociaż w balansie nie będzie żadnych większych zmian po za tymi która maja status krytyczny jak OP kostury czy  sławetny głos strażnika całą reszta żadnych zmian tak jakieś drobne liftingi w paru broniach +/- 10 dmg

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ze zadanie ma taka sama nazwę i z miejsca trafia jako zaliczone niczego nie psuje zadanie fizycznie dalej można i trzeba wykonać jest to już na liście do poprawy jak i wiele innych rzeczy która to zostaną  poprawione zapewne w naszym AB który i tak będzie paczka fixów a zmienić w samej grze nie zmieni niemal nic.

Planujecie dodać boosty od Bogów tak jak ma to miejsce w AB? No i możliwość osiągnięcia VI kręgi magii w 4 rozdziale mając 1200 many? Byłoby super bo gra magiem jest wyśmienita.

Arkhnen

Arkhnen

Użytkownicy
Gothic: Battle Royale
posty58
Propsy175
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • Gothic: Battle Royale
Hej!

Ja jestem za blokadą wszelkich kodów. Zwiększa to przyjemność płynącą z gry. Osoby korzystające z kodów zmniejszają sobie przyjemność z rozgrywki, nawet jeśli nie są tego świadome, choćby przez to, że nie odczuwają satysfakcji z osiągnięcia czegoś. Jeśli chodzi o błędy gry wystarczy często robić Zapis i problem znika. W razie problemów z jakąś misją zawsze można wczytać poprzedni zapis. W Dark Sadze konsola była zablokowana, a gra była rewelacyjna. Satysfakcja po pokonaniu przeciwników na najwyższym poziomie trudności to wspaniałe uczucie. Dlaczego więc wolność w korzystaniu z kodów jest zła ? Ponieważ naturą ludzką jest sięganie po uproszczenia i jak najszybsze dążenie do celu i przyjemności, co ostatecznie nie doprowadzi do uczucia radości. Jeśli człowiek może skorzystać z uproszczenia, to bardzo często nie będzie wstanie oprzeć się pokusie. Dlatego też, korzystanie z kodów powinno być zablokowane. Ewentualne odblokowanie konsoli powinno być trudne, tak by tylko osoba, która naprawdę potrzebuję konsoli z powodu błędu gry i braku Zapisu chciała z niej korzystać. Mianowicie uczciwa gra powinna być prostsza niż użycie konsoli w celu oszukiwania. Jeśli chodzi o szybkie podróżowanie, to jest to zadanie twórców moda, by eksploracja nie nudziła, a nie rola Konsoli.

Ja jakoś nie czuję opisywanego przez Ciebie problemu. Mało kto w normalnej rozgrywce wspomaga się cheatami a jeśli to robi z reguły dlatego, że nie czerpie z niej przyjemności, przerasta go frustracja albo ma już dość i chce szybko zamknąć temat i porobić coś innego, więc raczej jest to ratowanie funu niż jego niszczenie. W przypadkach kiedy gra się przyjemnie raczej nikt nie będzie stosować kodów bo kręgosłup moralny gracza na to nie pozwoli. No, chyba że bez nadpisywania swojego save'a. Czasem trzeba się wyszaleć!
Spoiler

Edit, bo zapomniałem o najważniejszym: Ogromne dzięki za spolszczenie. Będzie co ogrywać po maturkach. :D

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Czarnoksiężnik z Angmaru Próbujesz z kwestii subiektywnej (jak ktoś lubi grać w grę) zrobić kwestię obiektywną ("blokada kodów zwiększa przyjemność płynącą z gry"). Nie rób tego, to nie wyjdzie.

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ten patch z AB będzie zawierał odblokowany cały kontent na niższych poziomach trudności?

Nieważne, to już jest w instalatorze opcja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Debilizmem jest blokada kodów. Jak psują grę, to się ich nie używa, czytaj: robi się to na własną odpowiedzialność. Robienie takich rzeczy to chyba tylko w stylu ruskich, jak nie Returning to Dark Saga. :lol2:

Pamiętam, jak ja się śmiałem gdy ktoś mi mówił, że w Returnie nie będzie potrzeba kodów bo będzie bez ani jednego buga :lol2:

Może prędzej czy później Trazege pójdzie po rozum do głowy jak i twórcy Dark Sagi.. chociaż wątpie, bo trazege to raczej nie ten typ człowieka.

Druga sprawa, że jak zwykle wszyscy oczywiście wiedzą lepiej jak chcesz grać i chcą ci blokować jedną rzecz albo drugą ,,bo tak sie przyjemniej gra" no kurwa xD

Za pierwszym razem jak podejdziesz do kamienia druida to idziesz gadać z Xardasem, da Ci runę i wtedy możesz normalnie aktywować.

Tak inteligencie, już dawno to zrobiłem i już dawno mam płytki w ekwipunku a to nadal nie działa, detektywie xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
I tym sposobem umarła nadzieja, że kiedykolwiek dostaniemy po prostu spolszczonego Returna w Polsce....

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tam nie mam żadnych problemów, spolszczenie działa elegancko dla wszystkich tych którzy mają problemy z wyrzucaniem i odpalaniem, usuńcie wszystko i zainstalujcie od nowa

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Delth, ja tylko wyraziłem własne zdanie, nie powiedziałem, że każdy będzie korzystał z kodów, tylko że są osoby, które nie oprą się pokusie, co jest nawet częstym zjawiskiem. To już jest obiektywne. Natomiast szanuję zdanie tych, którzy uważają, że większość nie ma problemów z kodami i że powinny być one odblokowane.  Z góry dziękuje za dyskusje.  :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
tylko że są osoby, które nie oprą się pokusie, co jest nawet częstym zjawiskiem

Ale nadal to jest ich sprawa, tych osób, i nikomu nic do tego jak one grają. Zresztą, czitowanie teraz nadal jest możliwe.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

pitappl

pitappl

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spolszczenie będzie dobrze śmigać z "Alternatywnym Balansem"?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Werewolf udało ci się te kamienie uruchomić? Bo mam dokładnie ten sam problem. Tele przy czarnym trollu i wykopaliskach się uruchomiła ale przy Xardasie i Martwej Harpii mam dokładnie to samo co Ty

budynio

budynio

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://gyazo.com/5ab75913d4fba98467e0ecf14196abec
kolega ma taki blad po zainstalowaniu spolszczenia,jakies sugestie co zrobic?
edit : https://gyazo.com/ed75c65959825389efa81b8983dd9f6a
po ponownej instalacji wyskakuje podobny blad ktory mialem po instalacji i wlaczeniu returna

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Uruchamiajcie instalator z uprawnieniami administratora.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

budynio

budynio

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uruchamiajcie instalator z uprawnieniami administratora.
po uruchomieniu za pomoca adminstratora dalej mam ten 1 blad przy wlaczaniu,za pierwszym razem spolszczenie odpalilem bez administratora,to znaczy ze musze zrobic reinstall czy to jakas pierdola ktora mozna recznie zrobic?

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Czarnoksiężnik z Angmaru Tak, to obiektywne, że są tacy co "nie oprą się pokusie" - ale że "nie oprą się pokusie" jest nacechowane negatywnie, sugeruje jakoby nie chcieli grać na kodach ale są zbyt słabi by się temu oprzeć, to należy wspomnieć, że jest też prawdą iż są tacy, którzy będą smutni gdy nie będą mogli pograć sobie tak jak lubią czyli na kodach. Któraś z tych grup pewnie jest większa, być może należałoby przeprowadzić jakiś utylitarny rachunek moralny która opcja powoduje więcej cierpienia na świecie... Ale w praktyce, sprowadza się to po prostu do preferencji osobistych kogoś kto ma władzę taką blokadę zdjąć/założyć, i żadna opinia czy dyskusja na forum tego raczej nie zmieni.

Ale gdy jesteśmy już przy obiektywnych stwierdzeniach, to warto też wspomnieć że istnienie zewnętrznych programów do oszukiwania jak CheatEngine wciąż pozwala na "zepsucie" sobie rozgrywki nawet przy zablokowanych cheatach (choć nie pozwoli na przykład na latanie z pomocą F8), ale ze względu na swoje ograniczenia nie mogą zostać użyte do naprawienia gry w przypadku natrafienia na błąd z brakującymi przedmiotami / NPC w grze.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@budynio Miałem na myśli, żeby instalator właśnie uruchamiać za pomocą uprawnień. Słowem, reinstall.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry