[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1330201 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1330201

Odpowiedzi 5178

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Zadanie Handlarz Broni dla bandytów
Jestem obecnie na etapie w którym Już znalazłem bronie z "f", rozmawiałem z fernandelem i zgodziłem się przyjąć łapówkę w postaci pierścienia i złota lecz teraz Obawiam się że to była zła decyzja bo nie mogę w żaden sposób wypełnić zadania dla magów wody którzy chcą znalazł handlarza bronią. Po dostarczeniem wiadomości Hagenowi ten mówi mi że muszę pomóc magom wody by on Wpuścił mnie do Górniczej doliny.
Czy przyjmując łapówkę otwarta mogę jeszcze Jakoś uratować  to zadanie by pomóc mogom wody?

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale drugi rozdział się zaczął? Bo pomoc magom  wody polega na wyjaśnieniu sprawy jarkendaru, dopiero potem dostaniesz klucz do gd.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale jakbym zagrał takim paladynem pod łuki to chyba aż tak bardzo trudno by mi nie było?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łucznik to najprostsza klasa postaci, polecana na pierwszy raz.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Ale drugi rozdział się zaczął? Bo pomoc magom  wody polega na wyjaśnieniu sprawy jarkendaru, dopiero potem dostaniesz klucz do gd.
AAA ok to dobrze. Jeszcze dalej pierwszy:)  myślałem że spieprzylem ale  teraz jestem spokojny :)
Dzięki

Ardello

Ardello

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W najnowszym AB ( marzec ) łuk El-Hazir skąd dropi? Zabiłem tego Im coś tam na pustyni adanosa (mag w wiezy) i nie mam, a z tego co wiem to był nagrodą za zabicie maga właśnie.

kylars

kylars

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jedno ważne pytanie aby nie zepsuć sobie gry i nie marnować szczawi. Nauczyłem się robić potki 6 many ale pomarnowałem już sporo szczawi na te zwykłe 3 many. Ile jaj pełzacza mogę znaleźć w grze? Na razie znalazłem 6 jaj w ukrytej jaskini obok piramidy. Wiem że jedno jest w jaskini z próbą ognia.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W najnowszym AB ( marzec ) łuk El-Hazir skąd dropi? Zabiłem tego Im coś tam na pustyni adanosa (mag w wiezy) i nie mam, a z tego co wiem to był nagrodą za zabicie maga właśnie.
Jest on do zdobycia w dużej piramidzie.

Skigorv

Skigorv

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałem się was zapytać o playstyle pod 2H. Ostatnio w returninga 2.0 ab grałem jakiś rok temu właśnie pod miecze dwuręczne jako najemnik. Czy wiecie może czy przez ten rok się coś zmieniło w tej kwestii? Z moich byłych obserwacji playstyle pod 2H nie był zbyt przemyślany. Mam na myśli to, że np. kucie mieczy z magicznej rudy (od Benneta) można nauczyć się w pierwszym rozdziale a samo ich wykucie można zrobić dopiero w drugim rozdziale bo dopiero tam można zdobyć sztaby magicznej rudy. A jak się już jest w 2 rozdziale to można nauczyć się już lepszych wersji pod magiczną rudę, która jak się okazuje i tak jest beznadziejna, więc nie rozumiem jaki jest sens uczyć się ich kucia (a szkoda bo w G2NK były one świetne w porównaniu do innych mieczy i to wyróżniało najemników). Idąc dalej po uzyskaniu Uriziela nie mogłem znaleźć lepszej bronii nawet dziesiątki godzin po. Miałem nadzieje że Szpon Beliara (finalna wersja ulepszona duszą itp na którą trzeba namęczyć się niewiadomo ile) będzie ciut lepszy ale nie. Największe zdziwienie było kiedy uzyskałem Al'Urat (chyba tak to było, ten miecz z misji Zaginiony Brat) i niby statystyki były o wiele lepsze niż Uriziel, nawet miał przebicie pancerza, ale i tak był o wiele gorszy.  Potem wyczytałem, że ciut lepszy miecz można uzyskać na wyspie irdorath ze smoka... To już mi się trochę odechciało. Rozumiem, że Uriziel, potężna broń itp, ale bronie z o wiele cięższych i czasochłonnych lokacji w późniejszych etapach grybyły słabsze pomimo teoretycznie lepszych statystyk (czy to jakoś zbugowane było? bo dałbym sobie głowe uciąć że statystyki Al'Urata wyglądały o wiele lepiej niż Uriziela, ale w praktyce to była bujda). Po prostu czyłem znudzenie używając cały czas tej samej bronii z jedyną zmianą na Sihil na upiory, i wgl tak jakoś czułem brak progressu pod 2H. Macie jakieś swoje przemyślenia na ten temat?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wygrindował któryś z was 50 lvl postaci lub 500 zręczności w 2 rozdziale na nightmarze? Zastanawiam się czy można to osiągnąć.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie czy w grze znajdę parę dobrych mieczy jednoręcznych pod zręke?

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie czy w grze znajdę parę dobrych mieczy jednoręcznych pod zręke?
Owszem szpady mają bardzo duży dmg. Oczywiście nie mają podejścia do duali no ale i tak są lepsze od mieczyków jednoręcznych pod siłę. Najlepsza szpada do osiągnięcia w 2 rozdziale - złota igła 375 dmg (412 po naostrzeniu) + 70 % przebicia pancerza.
Tu masz spis broni z rpgrussia: https://rpgrussia.com/threads/vozvraschenie-2-0-ab-oruzhie-v-igre-gde-dostat.17783/

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wykonać 3 zadanie dla Alberta w GD? Mam wyuczony język orków i powinienem teraz przetłumaczyć listę ale bezio za każdym razem mówi, że już to przeczytał bez wpisu do dziennika. Z Ur-shakiem nie ma opcji dialogowej

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kojarzę podobną sytuację u siebie, okazało się, że pomyliły mi się dokumenty i nie przeczytałem tego właściwego. Więc spróbuj przeczytać wszystko, co masz.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

86DonMarcino86

86DonMarcino86

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde Xaverego ktory poszedł z kopalni do zamku,ale go nie ma? najpierw był koło Bustera i Arenda a teraz bo z zamku go nie ma?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tobie się czasem tematy nie pomyliły?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Witam, odprowadzilem Grimes i jego kolege pod przejscie do Khorinis  w GD i gdy przechodze ich nie ma ani obok mnie ani w obozie, dodam ze, jak stoimy przed owym przejsciem tez nie mam zadnych opcji dialogowych, zbugowalo sie  czy ja cos zle robie ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale na pewno stoisz przed wejściem do kopalni jak próbujesz z nimi zagadać, a nie tam dalej pod koniec drogi? Potem powinni być za bramą (tam, gdzie Talbin, gdy go odprowadzamy, również w GD rozmawiamy z nim w tym samym miejscu przed przejściem przez przełęcz)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Aaa niee bo ja nad szybem stoje

Armage169

Armage169

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jaki łuk polecacie przy 350 zręki?
Ciągle używam łuku od falka, ale on już powoli niedomaga.

0 użytkowników
Do góry