@Delth to jakim cudem ja miałem szpona i gniew innosa naraz?
to są bronie dostępne normalnie prawie tak jak w zwykłym G2NK, z wyjątkiem, że szpon się zdobywa troche trudniej, a Gniew Innosa trochę wcześniej, ale tu i tu można mieć jednocześnie.
@HellVard zacznę od tego, że musi ci towarzyszyć solucja bo sam nie dasz rady wszystkiego ogarnąć niestety i polecam mocno znaleźć poradnik co w danym rozdziale zrobić bądź nie, żeby sobie czegoś nie spieprzyć, na tym forum takiego niestety nie ma.
A teraz na pytania:
1. Jest bardzo bogaty wybór broni dla wszystkich opcji, czy idziesz pod siłę, pod zręczność czy pod maga to masz do wyboru pełno broni 1h i 2h, ale jeśli chodzi o zręczność to większość graczy uważa to za najsilniejszą (czyli najprostszą) opcję.
2. Da się ale mieszanie postaci na dłuższą metę się nie opłaca, magowie nie mogą się uczyć wszystkiego co wojownicy + run tak jak to zazwyczaj było, tutaj nie mogą się nauczyć np walki dwoma mieczami co jest bardzo ważne dla gry pod zręczność.
3. Jak wyżej pisałem, jest tego trochę, ale z marszu mogę polecić przyłączenia się do wszystkich pobocznych gildii i zrobienia wszystkich questów możliwych dla poszczególnych gildii przed przyłączeniem się do którejś. Z wyborem gildii nie ma co się spieszyć, w rozdziale 1 trzeba nabić poziom 20+, nawet 25+ i gildie zazwyczaj nie są potrzebne (chyba, że mag)
4. Tak są, Lehmar rzeczywiście się pierwszy narzuca do głowy, trudno sobie kogoś z marszu przypomnieć, jedynie mi Sylvio się kojarzy, żeby w rozdziale 4 go nie zabijać po pokonaniu lodowego smoka, co normalnie się robiło