[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1144613 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1144613

Odpowiedzi 5178

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
UUUUUUUUUUUUUUU A ten młotek z golema jakiego dropi i kiedy? Jak rozdział 4 to zonk, chyba zrobię ten Gniew Innosa, chociaż nie wiem czy będzie lepszy od Lodowego Młota 400dmg i 40% pp

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
4 rozdział to wszystko o czym pisze jest z zaginionego brata i mlotek i ar'urat

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Ahh Wyspa Bossów, moja ulubiona lokacja...

artart

artart

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kilka pytań.
1. Gdzie jest klucz do skrzyni Rączki?
2. Nie mogę znaleźć księgi Y'Beriona, gdzie dokładnie jest?
3. W zadaniu Mroczne Rytuały ork przy wejściu do obozu bractwa nie ma opcji dialogowej. Wybiłem cały obóz z nieumarłych i nic sie nie dzieje. Wszedzie sa orkowie i nie wiem co mam zrobic.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@artart
1. Rączka go ma, odda go jak go okradniesz, żeby go okraść trzeba mieć jakoś 250 zr
2. Chyyba w demonie?
3. Trzeba zabić demona. Demona się przyzywa czytając książkę/zwój/coś co miał przy sobie jeden z poszukiwaczy w głównej sali.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sry ale Ar'urat jest dużo lepszy od szponu i tego śmiesznego gownixa co paladyn dostaje ba wciąż toporek który maja najemnicy przewyższa gniew  innosa o 40 dmg

80% ignore armora  to dużo wystarczająco dużo aby przy jego 425 dmg przewyższać wszystkie możliwe bronie na 4 rozdział jest to najlepsze co możemy mieć grając pod 2h,  jak ktoś się lubuje w młotkach ich nie naostrzymy to mamy  z golema młotek 450 dmg i 100% ignore armora.

Jeżeli chodzi o topór najemnika, to nie wiem, nie grałem w Ab najemnikiem 2h.

Ale jeśli chodzi o Ar'urat (btw ta broń zaginionego brata w AB dalej się tak nazywa?) to weź sobie go po prostu przetestuj, on na papierze prawda wygląda świetnie, ale w praktyce NAWET URIZIEL bije od niego mocniej, nie wiem czy to bug czy co, ale w praktyce powtarzam, jest nic nie wart.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Kurcze szkoda, że nie można latać z dwoma 2h weaponami, tak to bym z urizielami biegał.

Post połączony: 2019-07-04, 10:14
Przy okazji, Szpon nadal bardziej się opłaca ulepszyć tymi 400 duszami czy S'enyakiem?

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@domix Zacznijmy od tego, że trzeba mieć 4 rozdział. Spełniasz to wymaganie?

Tak

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@R.Loos To raczej kwestia tego, że Uriziel jest o wiele mocniejszy, niż wskazują jego statystyki. Normalnie bije tylko te biedne 400, ale często dostaje magiczny boost do obrażeń, który czyni go o wiele bardziej OP bronią, niż ktokolwiek by się spodziewał.
@Murgraht Na AB Szpon ulepsza się inaczej. W ogóle nie można zbierać dusz innych niż S'enyaka, zamiast tego  zużywasz karmę. I dopiero po ulepszeniu karmą na maksa (chyba też 400 punktów potrzeba) możesz ulepszyć duszą S'enyaka.
@domix Żebym nie pokręcił, trzeba chyba 800 many i więcej niż 3000, ale mniej niż 7500 życia.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao to jest możliwe co mówisz, o ile te magiczne obrażenia nie tyczą się tylko smoków, co jest w nim wyraźnie napisane, ale wciąż Szpon i Gniew Innosa są silniejsze od niego i znacznie silniejsze od tego Ar'urata. Dużo broni testowałem i w moim odczuciu jeśli chodzi o siłę obrażeń to zestawienie wygląda tak:
Tarothar = Aleor < Ar'urat < Uriziel < Młot z Ogniestego Golema < Szpon Beliara = Gniew Innosa < Ir Dorath < Broń z demona R7 < miecz z czarnej rudy

Tarothar to oczywiście broń z Jaszczuroludzi i bardzo polecam zwłaszcza dla graczy co mają więcej PN bo już w R2 można ją mieć.

Oczywiście tez te bronie mogą być silniejsze od innych w zależności do poszczególnych mobów, np na kamienne golemy najsilniejszy będzie młot, Uriziel na smoki będzie najsilniejszy poza dwoma ostatnimi itp.

Nie ma na liście toporu najemników bo jak wspomniałem, nie znam go

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ze cześć broni tych specjalnych ma boosta którego nie widać w opise to nic nowego, dla przykładu najlepszym lukiem w grze jest er-hazir mimo ze są luki które maja większy dmg od niego w praktyce żaden  nie jest wstanie mu dorównać.

Jednak tu duza role odgrywa ilości siły dla przykładu 2h w danym momencie wtedy to się znaczącą zmienia.

W przypadku zreki nie ma tego problemu bronie maja zgodny dmg z tym co jest wyświetlane, pomijam duale te maja dmg  większy od wszystkiego co istnieje w grze. 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Chuj Mam Łzy, zbugowałem się do biblioteki i gadałem z Pyrokarsem ale i tak almanach nie chce się czytać, to nie mam wpisu w dzienniku o możliwości buffowania weapona.

A Szpon Beliara gówniany... Lodowy Młot z 400dmg i %pp nadal lepszy...

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@Murgraht Gniew Innosa jest opcją specjalną - jest ZAMIAST szponu. Znaczy, że żeby go stworzyć musisz szpon oddać do zniszczenia smokowi (nie wiem jak z Senyakiem, konsekrowałem po zabiciu go). I nie ma nic wspólnego z almanachem.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Ehhh no to zonk.

Post połączony: 2019-07-04, 22:16
Jak otworzyć to przejście w ŚŚ? Jaka kolejność przełączników?

Post połączony: 2019-07-04, 22:56
Dobra nvm znalazłem kombinację.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wieki nie grałem w Gothica, a w Returna jeszcze w pierwszą wersję, w związku z tym kilka pytań:

-czy jest w modzie na tyle broni wymagającej zręczności, by mieć jakiś sensowny miecz tego typu aż do końca gry?
-czy ma sens granie nekromantą i jednocześnie wymaksowanie walki 1h i właśnie zręczności? Da się "zarobić" na to wszystko wystarczająco dużo PN plus oczywiście na wszelkie umiejętności dodatkowe? Mowa o normalnym poziomie trudności
-czy są zadania, które możemy zepsuć w trakcie lub zablokować sobie do nich dostęp wykonując inne w niewłaściwej kolejności? Pomijając oczywiście questy dostępne tylko dla określonej gildii
-czy są postacie, które musimy zabić w jakimś zadaniu, a są jednocześnie potrzebne żywe do zaliczenia innego?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@HellVard co do ostatniego myślnika, to taką postacią jest np. Lehmar :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Delth to jakim cudem ja miałem szpona i gniew innosa naraz? :D
to są bronie dostępne normalnie prawie tak jak w zwykłym G2NK, z wyjątkiem, że szpon się zdobywa troche trudniej, a Gniew Innosa trochę wcześniej, ale tu i tu można mieć jednocześnie.

@HellVard zacznę od tego, że musi ci towarzyszyć solucja bo sam nie dasz rady wszystkiego ogarnąć niestety i polecam mocno znaleźć poradnik co w danym rozdziale zrobić bądź nie, żeby sobie czegoś nie spieprzyć, na tym forum takiego niestety nie ma.
A teraz na pytania:
1. Jest bardzo bogaty wybór broni dla wszystkich opcji, czy idziesz pod siłę, pod zręczność czy pod maga to masz do wyboru pełno broni 1h i 2h, ale jeśli chodzi o zręczność to większość graczy uważa to za najsilniejszą (czyli najprostszą) opcję.
2. Da się ale mieszanie postaci na dłuższą metę się nie opłaca, magowie nie mogą się uczyć wszystkiego co wojownicy + run tak jak to zazwyczaj było, tutaj nie mogą się nauczyć np walki dwoma mieczami co jest bardzo ważne dla gry pod zręczność.
3. Jak wyżej pisałem, jest tego trochę, ale z marszu mogę polecić przyłączenia się do wszystkich pobocznych gildii i zrobienia wszystkich questów możliwych dla poszczególnych gildii przed przyłączeniem się do którejś. Z wyborem gildii nie ma co się spieszyć, w rozdziale 1 trzeba nabić poziom 20+, nawet 25+ i gildie zazwyczaj nie są potrzebne (chyba, że mag)
4. Tak są, Lehmar rzeczywiście się pierwszy narzuca do głowy, trudno sobie kogoś z marszu przypomnieć, jedynie mi Sylvio się kojarzy, żeby w rozdziale 4 go nie zabijać po pokonaniu lodowego smoka, co normalnie się robiło :D

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@HellVard ziomeczku, tutaj prawie każdy co drugi post pisze że postać pod zręcznosć i z dualami to największy rozpierdol.

Post połączony: 2019-07-05, 11:04
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1497870430 i tutaj masz solucje

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie za rady i solucję :) Czy w takim wypadku grając nekromantą opłaca się w ogóle używanie jakiejkolwiek broni do walki w zwarciu poza kosturami?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mozesz używać mieczy 1h wymagających many tez dobra opcja jak ktoś nie lubi kosturów

0 użytkowników
Do góry